Más gyerekét, nevelését le lehet szólni, de ha a minket szólja le valaki idegesek leszünk? Miért?
Megfigyeltem egy tendenciát itt az oldalon és az életben is az anyák között.
Ha valaki különleges nevet ad a gyerekének, akkor mindenki fújjoghat, lehülyézheti, amiért elrontja a gyereke életét, különcködőnek nevezheti és még támogatják is, de ha valaki azt mondja, hogy egy sima név, pl Zsófi, Hanna, Anna akármi nem tetszik neki, sőt rondának hallja, akkor pofátlan, hogy mer ilyet mondani a gyerekéről, stb.
Ugyanez a nevelésről. Ha valaki máshogy nevel, az rossz, de ha az ő nevelését kritizálják, akkor egyből vízfelkapás, hogy ő ezt honnan tudhatná meg különbenis mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.
Ez most csak 2 példa a sokból, de nagyon sok kérdésnél megfigyeltem. A fenti példák nem személyes sérelmek, csak példák.
Én adtam, amilyen nevet adtam, kritizálták már, dicsérték is már, ez van. Azt tanítom a gyerekemnek is, hogy mindegy hogy hívják, ugyanolyan ember a másik is. Vagy aki itt beszólogat névadásért, az a gyerekének is ezt a mentalitást tanítja?
Nevelek, ahogy nevelek, van, amiben máshogy, mint mások, van amiben nem. Jobban vagy rosszabbul, nem számít, ezek relatív fogalmak.
Nem a véleménnyel van baj, hiszen azért van az oldal, hogy megosszuk, csak nem értem, hogy addig sokan lenézőek, beszólogatósak, kritikusak, amíg mást lehet kritizálni, de jóformán megeszik az embert, ha őket kritizálják. Miért?
Jobbára olvasom a kérdéseket, semmint felteszem vagy megválaszolom őket, így kívülállóként kérdezem. Más kategóriában is ez megy, de itt valahogy nagyon kiütköző, pedig elvileg békés, elfogadó gyerekeket nevelünk.
Ide háromféle ember írogat:1.aki szeretne vmi jó tanácsot ami másoknak bevált ,mert van egy problémája
2.aki értelmes tanácsokat ad amit saját tapasztalatai által jónak vél
3.aki mindenkinek beszól és osztja az észt anélkül hogy ismerne minden körülményt és leszaranyáz mindenkit aki nem úgy csinálja mint ő.A 3.csoportot hagyd figyelmen kívül.Én már sok mindent tudtam hasznosítani amit más anyukák írtak.:)
Én is sok hasznos dolgot olvastam már, csak néha már az információ rovására megy egymás leüvöltése. Tipikus példa a mikor kezdjük a szobatisztaságra szoktatást, mikor kezdjük a hozzátáplálást. Nincs jó válasz szerintem. Nálunk korán kezdik a biliztetést a családban, 2 éves kor előtt pár hónappal már simán, máshol később. Na és? Minden gyerek más, a kérdésekre érkező sok válasz sok tapasztalatot jelent, amiből lehet szemezgetni. De szobatisztaságos kérdésnél a harmadik válasz már tuti az, hogy ő ugyan nem erőszakolja bilire a gyerekét, mint az első válaszoló, nem pedig az, hogy ő mondjuk 3 évesen kezdte, ezért meg ezért.
Nem lehet ítélkezés és szaranyázás nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!