Gyermeküket születésük óta egyedül nevelő (Apuka sosem látogatta) Anyukák SEGÍTSETEK?
Figyelt kérdés
3 éves kisfiam ma először megkérdezte,hogy az Ő Apukája hol van,illetve neki van Apukája?Annyira meglepődtem,hogy elsírtam magam.Már sokszor gondolkodtam,hogy mit mondok ha megkérdezi,de mégis meglepetten ért és korán.Mit "kell" ilyenkor mondani?Messze van?Akkor félek,hogy várni fogja és tovább kérdez!Ha azt mondom nincs akkor az sem jobb.Ti,hogy oldottátok meg?Bántó és kioktató válaszokat kérném szépen mellőzni!2012. júl. 9. 22:39
11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
2012. júl. 11. 19:47
12/13 anonim válasza:
Arra nem gondoltál, hogy esetleg megkéred az apját, hogy menjen el hozzátok, csak, hogy lássa a lányod, hogy ő az apja? Én kérdeztem egyszer egy gyerekpszichologust, és mondta, hogy az a legrosszabb, ha nem ismeri a gyerek az apját, mert akkor elkezd róla fantáziálni. Egyébként én is sokszor elgondolkozok, hogy fogok ezzel a helyzettel megbírkózni, de az én fiam még csak 2 éves, nem hiányolja egyenlőre. Lehet minden ellenérzésem félrerakom majd, és megkérem az apját, hogy jöjjön el bemutatkozni, ha majd rákérdez a fiam, neki ki az apja. Ezzel mondjuk azért vannak fenntartásaim, mert az apja sajnos olyan felfogású most is, hogy mindenki érte él, és ez csak erősítené ebben a tudatban, hogy még én meg a kicsi nyalizunk neki, hogy ugyan méltóztasson már eljönni, vagyis ő tenne szívességet nekünk. Undorító ember, de lehet mégis ezzel tennék jót majd a fiamnak.
13/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó Válaszoló!
Már sokszor eljátszottam én is a gondolattal,de mivel az Ő Apukája is hasonló mentalitású mint a Tiedé ezért nem biztos,hogy jót tennék.Félek,hogy felzaklatná és mivel már arcot is tudna a fogalomhoz(Apa) kötni ezért még jobban hiányolná.Mivel tudom milyen ember ezért nem lenne rendszeresség a látogatásokba és ha megígérné a gyereknek,hogy jön nagy valószínűséggel nem jönne.Talán a legjobb megoldás amit a 6. és 7.válaszoló írt!Persze ez csak az én álláspontom.
2012. júl. 12. 11:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!