Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek mi a legkorábbi emléketek?

Nektek mi a legkorábbi emléketek?

Figyelt kérdés

Nekem az első emlékem egy hétköznapi családi jelenet. 1 éves körüli lehettem, anya előttem ült egy széken, én anya térdébe kapaszkodva felálltam és anya és apa is nevetett.

Aztán emlékszem arra is, amikor 3 éves koromban kivették az orrmandulámat. A műtétre úgy emlékszem, hogy egy vödröt akasztotta a nyakamba, valamit ledugtak a torkomon és feketét hánytam. Nyilván nem így történt pontosan, vagyis nem tudom, mert fogalmam sincs hogy zajlik egy ilyen műtét.:) Emlékszem a rácsos ágyra, ahogy este néztem ki az ablakon és arra gondoltam, hogy vajn anyáék visszajönnek-e értem. Még az is megmaradt, hogy amikor a szobát, ahol aludtunk mosta fel a takarító néni, akkor az egyik polcról le akartam venni egy kekszet, mert nagyon éhes voltam és ő a kezemre csapott, hogy nem ehetek belőle, mert az nem az enyém.:S

Meséltem a páromnak és hitetlenül hallgatta, hogy tényleg lehet ilyen régi dolgokra emlékezni. Nekem valamiért ilyen dolgok nagyon megmaradnak. Neki 6 éves korából való az első emléke, amikor is a szülei leültették, hogy az apja elmegy dolgozni és nem fog hazajönni egy darabig. Ekkor költözött el tőlük az apukájuk...

Kíváncsi vagyok, hogy másoknak mik az első emlékei.:) Tényleg ilyen ritka lenne, hogy ilyen koraiak az első emlékeim?

2012. júl. 9. 19:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Sokáig álmodtam egy hatalmas habos tortáról, ami tiszta hab és színes golyók vannak rajta. Aztán egy fényképen rábukkantam a 2 éves szülinapi tortámra, ami egy 2 emeletes torta volt, hozzám képest óriási, tejszínhabbal és díszítésnek cukordrazséval volt megszórva. A kép fekete-fehér.

2 évesen elváltak a szüleim és anyukámmal albérletbe költöztünk. Emlékszem hogy nézett ki a lakás. Illetve ebben az időben egy beszélgetésre a nagymamámmal, mikor busszal vitt haza láthatásról.

Fura az emberi elme... :) De olyan dolgokra is emlékszem gyerekkoromból, amikor már nagyobb voltam, amire pl. anyukám nem.

2012. júl. 9. 19:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Legkorábbi emlékem minden bizonnyal az, amikor anya tolt a házunk előtt a lila babakocsimban, én pedig fel-le nyitogattam a tetejét. olyan élénken él bennem a mai napig, nem tudom miért. 2 éves voltam, mikor ezt a babakocsit ellopták, utána nem vettek másikat a szüleim, szóval ez az emlék 2 éves korom előttről származik. Szintén emlékszem, mikor meghalt a nagypapám, leutaztunk hozzájuk, engem addig átvittek a dédimékhez, míg anyáék, nagymamámék együtt voltak. Emlékszem hogy sötét volt, kis lámpa égett csak, feküdtem az ágyon, és a dédimamám azt mondta, hogy "Tudod, milyen nagy szomorúság történt nálunk? Ekkor is még nagyon pici voltam.
2012. júl. 9. 20:03
 3/11 anonim ***** válasza:
1,5 éves voltam, volt egy felfújható hatalmas szürke elefántom. Ráugrottam, és kidurrant. Nagyon megijedtem. Szerintem ezért emlékszem rá. Sok mindenre emlékszem. Pl a második szülinapomra, bizonyos ruhákra, hogy milyen kényelmetlenek voltak...stb
2012. júl. 9. 21:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Én ovis koromból emlékszem több mindenre, hogy egyszer már nagyon sötét volt, már mindenki hazament, mindenkiért jöttek már. Értem meg nem jött senki, élénken él bennem, azt hittem örökre ottmaradok! Gondolom tél lehetett és már 5kor sötét volt. Anyum nem tudott értem jönni, akit megbízott az meg elfelejtett. Végül nagymamám jött értem. Emlékszem mikor megláttam az ajtóban, hogy sírtam. Korábbról nem igen emlékszem semmire.
2012. júl. 9. 21:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem óvodás koromból vannak az első emlékeim, konkrétan 3 éves koromból. :) Emlékszem, mikor mentünk az oviba beiratkozni, és ovis jelet kellett választani. Volt hold, bögre, fésű, és lombos fa. Én a lombos fát választottam. Ez a legkorábbi. De nálam is vannak olyanok, amikre én emlékszem, de anya nem.
2012. júl. 9. 21:36
 6/11 A kérdező kommentje:

De jó ilyeneket olvasni!:) Milyen érdekes, hogy látszólag lényegtelen dolgok hogy megmaradnak az emberben.:))

Én is emlékeztem olyanra, amire anya nem és állította, hogy ilyen nem is történt, csak kitaláltam, aztán nagyim megerősített, hogy tényleg volt olyan.:D Ruhákra szintén emlékszem, de a legélénkebben egy sárga kötött pulcsira, amit annyira utáltam, hogy ha már megláttam sírhatnékom volt!:DD Meg játékokra is, amik már régen elvesztek vagy tönkrementek!:) Sőt én a kedvenc mesémre is emlékszem, de a könyv sajnos elveszett, viszont addig jártam utána, hogy sikerült kiderítenem a címét és meg is tudtam venni Vaterán!:)

2012. júl. 9. 22:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem a legkorábbi egy álom,kb.két éves lehettem. A szüleim még nem váltak el,sírva keltem,mert álmomban meg akarta főzni egy boszorkány anyukámat. Sokak szerint nem lehet ilyenre emlékezni,mert olyan kicsi voltam,de én emlékszem. Meg arra is tisztán,amikor hallottam a szüleim veszekedni,nem sokkal ezután elváltak,ekkor kb. 3 éves lehettem,de emlékszem a szituációra és a használt szavakra a mai napig.
2012. júl. 10. 11:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: az első szülinapomra kapott tortámnak pedig a mai napig vissza tudom idézni az ízét,itt van a számban :)
2012. júl. 10. 11:44
 9/11 timike26 ***** válasza:
1988 december 22-e.karàcsonyi unnepsèg az oviba,segitek csinàlni a szenvicsekket az uditoket az ovonèninek.amikor vègzunk jon a bàtyàm ès akaratom ellenère elvisz anyuhoz egy korhàz elè,anyun szurke kabàt van,ès rettenetessen sir...èn meg azèrt sirok mert elhoztak az ovodai unnepsègrol ès elfogy a szenvics meg az udito amit èn is csinàltam......anyu azt mondta:meghalt Gabika.....(8 honapos ocsèm)..de èn felse fogom,hisztizek tovàbb hogy visszaakarok menni az oviba(mai napig szègyellem magam ezèrt)..asszem ez az elso emlèkem.....
2012. júl. 10. 12:45
 10/11 A kérdező kommentje:
Jajj!:( Nem a legjobb első emlék!:( Részvétem az öcséd miatt!:( És hogy pont karácsony előtt (nem mintha erre lenne jó időpont), iszonyú nehéz lehetett nektek!
2012. júl. 10. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!