Nektek mi a legkorábbi emléketek?
Nekem az első emlékem egy hétköznapi családi jelenet. 1 éves körüli lehettem, anya előttem ült egy széken, én anya térdébe kapaszkodva felálltam és anya és apa is nevetett.
Aztán emlékszem arra is, amikor 3 éves koromban kivették az orrmandulámat. A műtétre úgy emlékszem, hogy egy vödröt akasztotta a nyakamba, valamit ledugtak a torkomon és feketét hánytam. Nyilván nem így történt pontosan, vagyis nem tudom, mert fogalmam sincs hogy zajlik egy ilyen műtét.:) Emlékszem a rácsos ágyra, ahogy este néztem ki az ablakon és arra gondoltam, hogy vajn anyáék visszajönnek-e értem. Még az is megmaradt, hogy amikor a szobát, ahol aludtunk mosta fel a takarító néni, akkor az egyik polcról le akartam venni egy kekszet, mert nagyon éhes voltam és ő a kezemre csapott, hogy nem ehetek belőle, mert az nem az enyém.:S
Meséltem a páromnak és hitetlenül hallgatta, hogy tényleg lehet ilyen régi dolgokra emlékezni. Nekem valamiért ilyen dolgok nagyon megmaradnak. Neki 6 éves korából való az első emléke, amikor is a szülei leültették, hogy az apja elmegy dolgozni és nem fog hazajönni egy darabig. Ekkor költözött el tőlük az apukájuk...
Kíváncsi vagyok, hogy másoknak mik az első emlékei.:) Tényleg ilyen ritka lenne, hogy ilyen koraiak az első emlékeim?
Sokáig álmodtam egy hatalmas habos tortáról, ami tiszta hab és színes golyók vannak rajta. Aztán egy fényképen rábukkantam a 2 éves szülinapi tortámra, ami egy 2 emeletes torta volt, hozzám képest óriási, tejszínhabbal és díszítésnek cukordrazséval volt megszórva. A kép fekete-fehér.
2 évesen elváltak a szüleim és anyukámmal albérletbe költöztünk. Emlékszem hogy nézett ki a lakás. Illetve ebben az időben egy beszélgetésre a nagymamámmal, mikor busszal vitt haza láthatásról.
Fura az emberi elme... :) De olyan dolgokra is emlékszem gyerekkoromból, amikor már nagyobb voltam, amire pl. anyukám nem.
De jó ilyeneket olvasni!:) Milyen érdekes, hogy látszólag lényegtelen dolgok hogy megmaradnak az emberben.:))
Én is emlékeztem olyanra, amire anya nem és állította, hogy ilyen nem is történt, csak kitaláltam, aztán nagyim megerősített, hogy tényleg volt olyan.:D Ruhákra szintén emlékszem, de a legélénkebben egy sárga kötött pulcsira, amit annyira utáltam, hogy ha már megláttam sírhatnékom volt!:DD Meg játékokra is, amik már régen elvesztek vagy tönkrementek!:) Sőt én a kedvenc mesémre is emlékszem, de a könyv sajnos elveszett, viszont addig jártam utána, hogy sikerült kiderítenem a címét és meg is tudtam venni Vaterán!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!