Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az a legkorábbi dolog,...

Mi az a legkorábbi dolog, amire emlékszel, milyen idős voltál ekkor?

Figyelt kérdés
Hallottam olyanról, aki már a születésére is emlékszik. Nekem a legkorábbi emlékem, mikor megszületett a tesóm és új kiságyba kellett költöznöm, ekkor 21 hónapos voltam.
2012. jan. 8. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy nagyon színes rugim, és egy poszter a falon színes állatkákkal. Akkor még nem voltam 2 éves sem, anyum mondta. A színek maradtak meg a legjobban. 20 évvel később megtaláltam a posztert, hát, elég érzelmes reakciót váltott ki belőlem. 2 éves koromról sok olyan emlékem van, amit anyu igazol, hogy megtörtént, habár sosem mesélt róla addig.
2012. jan. 8. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Emlékszem tisztán, hogy anyukám tolt a házunk előtt babakocsiban, én pedig fel-le nyitogattam a kocsi tetejét. Nem tudom pontosan mennyi idős lehettem, de anya azt mesélte 2 éves koromban ellopták a babakocsim, és utána már nem vettek újat, tehát még azelőtt történt. Nem tudom miért maradt meg ez ilyen élesen bennem.
2012. jan. 8. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Első emlékem az amikor anyukámmal bementünk a munkahelyére látogatóba. Csak térdekre emlékszem, meg, hogy kaptam egy nagyon piros nyalókát de anya nem engedte megenni mert még kicsi vagyok hozzá. :) Viszont párom mesélte, hogy az ő első emléke az, hogy csönd van, sötét, lebeg és nagyon békés érzése van... Valószínűleg pocakbeli élmény...
2012. jan. 8. 21:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én két és fél éves voltam, volt egy fonott karosszékem, amit eldöntöttem, és hintalovasdit játszottam rajta, anyám rám szólt hogy hagyjam abba mert orra fogok esni, ebben a pillanatban előre buktam. A következő emlék, hogy a kocsiban ülök anyám ölében és vérzik a szám (fogam) és a fogorvoshoz tartunk.

Van egy emlékem arról is hogy a rácsos kiságyban fekszem és mellettem van a brumi macim, és elhagyatottság érzésem volt, kb. 2 éves lehettem

2012. jan. 8. 22:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első élményem nekem is olyan 20 hónapos korom körüli. Emlékszem, hogy állok a hi-fi torony előtt, kanállal a kezemben, előkével a nyakamban, csupa maszatosan. Még a zeneszámra is emlékszem, ami szólt, de a címét sajnos nem tudom. :(
2012. jan. 8. 22:35
 6/8 anonim ***** válasza:
A bölcsire emlékszem, 1-2 éves lehettem. Meg a közlekedésre gyalog, és hogy anyukám vitt karban.
2012. jan. 9. 01:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem ovis emlékem van ami a legrégebbi. Egy rágót ragasztottam az egyik barátnőm hajába, mert nem figyelt rám. Aztán szegénynek le kellett vágni.

Volt korábban is elég sokkoló élményem, még a helye is megvan a mai napig, de fura mód arra nem emlékszem...

Ami még nagyon fura, hogy arra sem emlékszem, hogy milyeen volt amikor a hugom kicsi volt (1 év alatt), hogy miket mikor és hogyan csinált. Pedig én akkor már 7 éves voltam.

2012. jan. 9. 10:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Kb. egy éves koromról elég sok emlékem van már. Legalább is a szüleim elmondása alapján akkoriban egy éves voltam. Emlékszem arra, amikor kilyukasztották a fülem, meg arra, amikor a nagyszüleimmel Balatonon nyaraltam, ezen belül persze csak apróságokra, pl. hogy hosszasan válogattam, melyik cumimmal menjek aludni, meg hogy egy kislánnyal cumit cseréltünk a homokozóban, meg arra, hogy az étteremben fordítva ültem a székre, és nem voltam hajlandó az asztal felé fordulni, mert nem volt a fogamra való a menü.

Amire már nagyon tisztán emlékszem, az az öcsém születése, akkor két és fél éves voltam. Mentünk be a kórházba apukámmal, és egy tévéképernyőn mutatták a babákat, én meg mindegyikre megkérdeztem, hogy ez már a tesóm-e, aztán végül mondta apukám, hogy na ez az, és nem értettem, honnan tudja, amikor olyan egyforma mindegyik. Meg innen nagyon megvan az is, amikor vittük az autóhoz az öcsémet, és folyamatosan ugráltam, hogy lássam a pólyában :)

2012. jan. 9. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!