Mi a legkorábbi idő (hány hetes terhesen) amikor van esély arra, hogy a koraszülött baba életben marad? Azok az anyukák, akik korán szültek és életben maradt a babájuk, hány hetesen szültek?
Ez nagyon meghatott, az ismerosod anyuja igazan szerencses!
Ugy tudom a 24 hetnel idosebb magzatok elvileg eletben maradhatnak, am csak kis szazalekuk nem lesz angyalka. Remelem nalad nem eselyes a koraszules, csak erdeklodsz.
szia
a sógornőm 26 hetesen szült, 1100 gr volt a baba. Szerencsés volt, mert a magzatviz elfolyása után, vissza tudták tartani 2 napig a szülést, és közben tüdőérlelő szteroidot kapott az anya, ezért a baba tudott lélegezni, nem kellett gépre kötni. Nem kapott el semmiféle fertőzést, és 2 hónapnyi inkubátor után, és 1 hónap kórház után hazamehetett. 2 éves korára nőtte ki a koraszülést. Most 5 éves cserfes, okos kislány.
Az orvosom azt mondta, h a 24 héttől kezdve mindent meg kell tenni a baba életben tartásáért, a 20-24 hét között az anya eldöntheti, h életben tartsák vagy se.
Itt egy érdekes cikk a témából. ha angolul tudsz, több érdekes dolgot is olvashatsz.
lányom 32 hétre született. akikkel járunk fejlesztőbe, egy ikerpár 24 hétre születtek 67 és 74dekával . igaz most 21 hónaposak, az egyik nemrég óta jár önállóan, a másik baba most próbálkozik. nagyon édesek és szerintem két kis csoda.
de te ne gondolj a koraszülésre, hessegesd el a gondolatot, bár tudom nagyon nehéz. olyankor képzeld el a babát, a szemét, a mosolyát, hogy milyen lesz vele, énekelj, mesélj neki.
Nem szabad a koraszülésre gondolni! Saját magad lovalod bele, a végén tényleg hamarabb születik meg!
Ne hagyd, hogy bármi idegesítő körülmény hasson rád! Olyankor kapcsolj ki minden zavaró tényezőt, csak a babára gondolj!
Boldog, gondtalan Babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!