Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha lemondanék a gyermekeimről...

Ha lemondanék a gyermekeimről csak akkor adnák nevelőszülőkhöz Őket? Amíg intézetbe vannak visszakaphatom Őket?

Figyelt kérdés

2012. júl. 4. 20:43
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Szia!

Persze, hogy nem mondok le Róluk.

Az állami rendszerbe jobb a nevelőszülőknél? Miért?

A Gyerkőceim 11 hónapos, 5 éves és 11 évessek.

Sajnos nem tud segíteni senki.

Köszi.

2012. júl. 4. 21:20
 12/31 anonim ***** válasza:

Nekem még anyukámat is ide kellett költöztetni, annyira magam alatt voltam és depiztem a szülés után.

A lényeg. Unokatesóm is be kellett adni, mert nagyon rosszul álltak és a gyámja (az anyja) nem mondott le róla jogilag, csak a neveléséről mondott le, mert nem tudta eltartani, de nem írta alá, hogy örökbe adható az unokatesóm. Aztán mikor rendeződtek a dolgaik, hosszú procedúra volt, mire újra kihozhatta. Nagyon durván megvizsgálták őket, hogy tényleg rendben vannak e.

Ha anyukád a gyámjuk, akkor sajnos ő beadhatja őket akár úgy is, hogy valaki kiviheti őket, de úgy is, hogy ne legyenek örökbefogadhatók. Járd ki a gyámhivatalnál, hogy visszakapd őket. Kell igazolás a mentális állapotodról és ha megfelelőnek találnak, akkor megkaphatod őket, de nem lesz egyszerű. :(

Úgy sajnállak, én bele döglenék, ha elvennék tőlem a lányom. :(

Mennyi idősek a gyerekek?

2012. júl. 4. 21:25
 13/31 anonim ***** válasza:

Párod hol van?

Nincs tesód, vagy közeli hozzátartozód, akik az ideiglenes gyámjuk lehet?

2012. júl. 4. 21:26
 14/31 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Létezik olyan, hogy családba fogadás, ha lenne esetleg ismerősöd, aki vállalná őket, akkor így el lehetne intézni. Neked kellene kérvényezni, és amíg a családba fogadónál vannak a gyermekek, addig ő a gyám, így a te/illetve anyukád gyámsága szünetel. Az intézeti, illetve nevelőszülős dologban az a legnehezebb, hogyha esetleg szétszedik őket. Mivel a pici még csecsemőotthonba menne, a nagyobbak viszont nem. Nevelőszülőhöz viszont nem tudom, hogy tudnak-e kihelyezni egyszerre három gyermeket. Úgy segítenék... Nagyon szívügyeim az ilyen helyzetek...
2012. júl. 4. 21:28
 15/31 A kérdező kommentje:
Jó Neked, hogy ilyen aranyos Anyukád van.
2012. júl. 4. 21:31
 16/31 A kérdező kommentje:

Párom büntetett előéletű.

Tesóm bíztatja Anyámat.

2012. júl. 4. 21:41
 17/31 anonim ***** válasza:

:(

Na szép testvér!

Párod szülei?

Jaj, annyira sajnállak, úgy segítenék neked! Nem tudsz egyeztetni az orvosoddal, vagy valakivel, hogy igazolják, hogy egészséges vagy és kérheted a gyámságot?

Mert gondolom nincs bajod, el tudnád látni őket?

2012. júl. 4. 21:45
 18/31 A kérdező kommentje:

Párom szülei 80 évessek.

Sajnos amíg gyógyszereket szedek nem igazolja senki.

El tudnám látni Őket, hiszen én látom el Anyámnál Őket. Ezért nem engedi, hogy dolgozzak, de még pénzt szedjek elő.

2012. júl. 4. 22:00
 19/31 anonim ***** válasza:
Egyébként nem értem. Ha anyukádnál is te látod el őket, akkor miért akarja őket beadni intézetbe? Hiszen a saját unokái...:-((
2012. júl. 4. 22:21
 20/31 anonim ***** válasza:
Családsegítő mit mondott? Mert gondolom rendszeresen kell járnia a gyerekekhez. Érdemes náluk érdeklődni, mert sajnos náluk mindennaposak az ilyen esetek és a te pontos helyzetedet is ismerik. Nehogy lemondj róluk, mert akkor már nincs visszaút. Ha mégis intézet lesz a vége mindent el fognak követni, hogy a két nagyobb együtt maradhasson. Ha hivatásos nevelőszülőkhöz kerülnek akkor esélyes, hogy mind a három gyerkőc ugyanoda kerül. A testvéreket próbálják együtt tartani. A láthatásokra viszont menj el, mert ha felülvizsgálják az ügyet azt is figyelembe veszik, hogy tartottad-e a kapcsolatot. Ha gondolod nyugodtan kérdezhetsz még mert gyermekvédelmet tanultam.
2012. júl. 4. 23:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!