Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te mit tennél a helyemben?

Te mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

A párom 24 éves én 23. Nem rég megegyeztünk abban hogy szünetelünk, mivel ő nem talál munkát itthon és szeretett volna külföldre menni néhány évre. Így ezt láttuk a legjobbnak, ha külön folytatjuk.

Szerdán indulnak és ma közölte velem az orvos, hogy a gyanúm beigazolódott, terhes vagyok. Nem tudom mit tegyek. A szüleim azt tanácsolták beszéljek vele, menjen el mert ha itt marad nem tud segíteni úgy sem, menjen el ameddig meg nem születik a baba, aztán legfeljebb ő lesz itthon a babával én dolgozom.

Egyedül maradok vele, ettől nagyon félek...

2012. júl. 2. 17:04
 1/8 anonim válasza:
Mondd el neki! Csak nem szeretett ki belőled egyik-napról a másikra... Talán először nem örül majd, de lehet, hogy boldog lesz! Igen, egy baba felelősség... Meg akarod tartani? Lesz miből felnevelni akkor is, ha a párod nem segít?
2012. júl. 2. 17:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Igazat adok a szüleidnek.Ez lenne a legkézenfekvőbb.Ameddig tudsz te is dolgozol terhesség alatt.Addig ő is találjon itthon valamit.Akár takarítani,bárhova.Addig valahogy összekapirgáltok egy kis pénzt.Ha a párod szeret,akkor nem fog otthagyni a francba!:) Anno én is átéltem ezt,és lám,nem hagytak ott.16 éves a lányom,és most várjuk a második pöttömöt!:)
2012. júl. 2. 17:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen szólj neki, ugyanis ugyanannyi köze van a gyerekhez mint neked. lehet átír mindent nála és új távlatokat nyit meg, ötletekkel tervekkel, ezt közösen kell megbeszélni, máshogy nem lehet, ha nem szólsz neki kétséges hogy utólagos megtudás után akarja e egyáltalán valaha is folytatni veled a kapcsolatot, hazugság után, és nem apró dologban, hanem nagy dologban.
2012. júl. 2. 17:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Mondd meg neki és üljetek le megbeszélni a dolgokat, mielőtt elutazna!

Míg megszületik a kicsi, van pár hónapotok. Ő dolgozhat addigis kint. Aztán mejd meglátjátok a helyzetet. Lehet, mire a kicsi fél vagy 1 éves lesz, olyan stabil munkahelye lesz, hogy ti is kiköltözhettek vele külföldre.

Igaz, azt nem írtad, hogy melyik országba költözik, de tudnod kell, hogy ha a párod külföldön be van jelentve, akkor onnan is igényelhetsz családi pótlékot és gyest is. Ausztriában pl a családi pótlék 150 euro, a gyes pedig 436 euro. A kettő együtt 150-160 ezer ft. Ez már bőven fedezi a te és a kicsi itthoni kiadásait, úgy gondolom.

Nagyon gondoljátok át a dolgot!

Kitartás!

2012. júl. 2. 17:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Felhívtam, azt mondta átjön este. Nem attól félek hogy nem örül neki, mert szeretjük egymást, hanem, ha marad emiatt akkor bajban leszünk, én még tanulok. Végzős leszek szeptemberben.
2012. júl. 2. 18:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne engedd, hogy maradjon emiatt. Haza tud jönni mondjuk havonta. Nagy szükség lesz a kinti keresetére. És ha mondjuk ti is kiköltöztök, akkor a gyerek hipp hopp megtanul egy másik nyelvet is!
2012. júl. 2. 19:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha mindketten szeretnétek a babát, akkor én inkább kimennék vele külföldre a helyedben. Persze miután vége a sulinak.
2012. júl. 3. 11:49
 8/8 anonim válasza:
Mit mondott a párod?? Örült?
2012. júl. 3. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!