Te mit tennél a helyemben?
A párom 24 éves én 23. Nem rég megegyeztünk abban hogy szünetelünk, mivel ő nem talál munkát itthon és szeretett volna külföldre menni néhány évre. Így ezt láttuk a legjobbnak, ha külön folytatjuk.
Szerdán indulnak és ma közölte velem az orvos, hogy a gyanúm beigazolódott, terhes vagyok. Nem tudom mit tegyek. A szüleim azt tanácsolták beszéljek vele, menjen el mert ha itt marad nem tud segíteni úgy sem, menjen el ameddig meg nem születik a baba, aztán legfeljebb ő lesz itthon a babával én dolgozom.
Egyedül maradok vele, ettől nagyon félek...
Mondd meg neki és üljetek le megbeszélni a dolgokat, mielőtt elutazna!
Míg megszületik a kicsi, van pár hónapotok. Ő dolgozhat addigis kint. Aztán mejd meglátjátok a helyzetet. Lehet, mire a kicsi fél vagy 1 éves lesz, olyan stabil munkahelye lesz, hogy ti is kiköltözhettek vele külföldre.
Igaz, azt nem írtad, hogy melyik országba költözik, de tudnod kell, hogy ha a párod külföldön be van jelentve, akkor onnan is igényelhetsz családi pótlékot és gyest is. Ausztriában pl a családi pótlék 150 euro, a gyes pedig 436 euro. A kettő együtt 150-160 ezer ft. Ez már bőven fedezi a te és a kicsi itthoni kiadásait, úgy gondolom.
Nagyon gondoljátok át a dolgot!
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!