Hüvelyi szülés után mennyi az a nap vagy hét, amíg rendbe jöttetek és megint eltudtátok végezni a házimunkákat?
Az a szervezeteden múlik!
Nekem a 3. gyermek születése után is csak a 4 kórházi nap volt a pihenő idő,utána a 4. nap délutánján,amikor hazajöttem,már mosni kellett,fát vágni,másnap oviba menni,boltba menni,főzni...mert muszáj volt. A második után pedig az 5. napon jöttünk haza,a 6. napon boltba mentünk,kertészkedtem,főztem...mert muszáj volt. Az érdekes az,hogy bár szó szerint óránként evett 2 hónapos koráig a lányom,és ott volt a nagyobb is,és a háztartás,még sem éreztem magam fáradtnak,azt éreztem,hogy élek! :-)
Az első szülés után volt segítségem,akkor 2 hétig nem csináltam semmit,utána is csak boltba mentem néha...
Mind a 3x hüvelyi úton szültem,az elsőnél felszívódós varratom volt,2 hétig sziszegve ültem le,a másodiknál kiszedős varrat volt,a 4. napon kiszedték,utána kutya bajom nem volt,a harmadiknál pedig megúsztam a metszést.
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!
Üdv:3 lányos,8+4hkm
Nekem az első szülés után talán egy hét, tíz nap kellett, hogy lassan, komótosan elvégezzem a házimunkát. De ekkor volt gátmetszés, másodjára megúsztam "éppen". Szerintem akkor már a szülés másnapján mentek volna a dolgok.
Persze a nagybevásárlást most nem soroltam a házimunkák közé.
Ha csak a legszükésgesebbeket akarod elvégezni az első hetekben, akkor elég lesz az a 10 nap.
Valamit jegyezz meg!
Nem hajt a tatár!! Ha főzni kell,főzz meg,ha mosni kell,tedd be a gépbe a ruhákat,ha boltba kell menni,sétáljatok el. Ha zavar,még egy porszívózás bele fér. A babáddal -reméljük nem lesz hasfájós!!- nem lesz sok dolgod eleinte,sokat fog aludni. Amikor teheted,nyugodtan pihenj le! Végül is mosogatni ha jól értem,csak Magadra kell,főzni is csak Magadra kell- ha így van,rendelhetsz kaját,egy főre nem drága,míg úgy nem érzed,hogy meg nem tudod ezt is csinálni. A munka megvár!!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!:-)
Üdv: 3 lányos,8+4hkm
Ez sok mindentől függ.
Engem az elsőnél annyira megviselt az éjszakázás és a kialvatlanság, hogy nappal a kicsim ellátása után csak kóvályogtam.
A másodiknál viszont annyira jól voltam, hogy amikor hazaértünk a kórházból, simán rendet raktam és elmosogattam :) Senki meg nem mondta volna rólam, hogy 3 napja szültem természetes úton egy 4 kilós gyereket :)
Én a szülésem előtt, pont ilyen okokból főztem pár nagy adag kaját és lefagyasztottam. Az első két hétben így csak fel kellett engedni őket.
Minél könnyebb szülést és jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!