Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hüvelyi szülés után mennyi az...

Hüvelyi szülés után mennyi az a nap vagy hét, amíg rendbe jöttetek és megint eltudtátok végezni a házimunkákat?

Figyelt kérdés
kérdésem azért kelt,mert férjem valószínüleg csak 5 napot fog tudni itthon maradni velem szülés után!(ez a kórházi napok után lesz)tehát a kórházban töltött 5 nap + amit a párom itthon lesz 5 nappal együtt 10 napom lesz arra,hogy összeszedjem magam és újra enyém a háztartás!elég lesz ennyi idő?
2012. júl. 2. 12:34
 1/10 anonim ***** válasza:

Az a szervezeteden múlik!

Nekem a 3. gyermek születése után is csak a 4 kórházi nap volt a pihenő idő,utána a 4. nap délutánján,amikor hazajöttem,már mosni kellett,fát vágni,másnap oviba menni,boltba menni,főzni...mert muszáj volt. A második után pedig az 5. napon jöttünk haza,a 6. napon boltba mentünk,kertészkedtem,főztem...mert muszáj volt. Az érdekes az,hogy bár szó szerint óránként evett 2 hónapos koráig a lányom,és ott volt a nagyobb is,és a háztartás,még sem éreztem magam fáradtnak,azt éreztem,hogy élek! :-)

Az első szülés után volt segítségem,akkor 2 hétig nem csináltam semmit,utána is csak boltba mentem néha...

Mind a 3x hüvelyi úton szültem,az elsőnél felszívódós varratom volt,2 hétig sziszegve ültem le,a másodiknál kiszedős varrat volt,a 4. napon kiszedték,utána kutya bajom nem volt,a harmadiknál pedig megúsztam a metszést.

Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!

Üdv:3 lányos,8+4hkm

2012. júl. 2. 12:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem az első szülés után talán egy hét, tíz nap kellett, hogy lassan, komótosan elvégezzem a házimunkát. De ekkor volt gátmetszés, másodjára megúsztam "éppen". Szerintem akkor már a szülés másnapján mentek volna a dolgok.

Persze a nagybevásárlást most nem soroltam a házimunkák közé.

Ha csak a legszükésgesebbeket akarod elvégezni az első hetekben, akkor elég lesz az a 10 nap.

2012. júl. 2. 12:44
 3/10 anonim ***** válasza:
megúsztam "épen"
2012. júl. 2. 12:44
 4/10 A kérdező kommentje:
nekem első szülésem lesz,de a férjemen kívül sajnos más segítség nem lesz,ezért is a kérdés!nem akarom én elhagyni magam,szeretnék minél előbb majd visszaállni a házi dolgokhoz,de hát azért gondolom,hogy ez nem 2 nap lesz!
2012. júl. 2. 13:08
 5/10 anonim ***** válasza:
13%

Valamit jegyezz meg!

Nem hajt a tatár!! Ha főzni kell,főzz meg,ha mosni kell,tedd be a gépbe a ruhákat,ha boltba kell menni,sétáljatok el. Ha zavar,még egy porszívózás bele fér. A babáddal -reméljük nem lesz hasfájós!!- nem lesz sok dolgod eleinte,sokat fog aludni. Amikor teheted,nyugodtan pihenj le! Végül is mosogatni ha jól értem,csak Magadra kell,főzni is csak Magadra kell- ha így van,rendelhetsz kaját,egy főre nem drága,míg úgy nem érzed,hogy meg nem tudod ezt is csinálni. A munka megvár!!

Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!:-)

Üdv: 3 lányos,8+4hkm

2012. júl. 2. 13:14
 6/10 A kérdező kommentje:
nem,főzni nem csak magamra kell,a férjemre is!de persze úgyis tudom,hogy ő megpróbál majd segíteni!csak kíváncsi vagyok,hogy mégis mennyi idő lesz majd az,miután úgymond megint a régi lehetek! :)
2012. júl. 2. 13:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha minden nap otthon van a Férjed,és valószínűnek tartod,hogy segíteni próbál,akkor "ráérsz" a felépüléssel... Elég,ha megfőzöl,felporszívózol,feltörlöd amit kell,ez nem sok házimeló,ezt akár az első hét végén is meg tudod tenni,pláne,hogy írtad,nem akarod Magad elhagyni!
2012. júl. 2. 14:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ.

Engem az elsőnél annyira megviselt az éjszakázás és a kialvatlanság, hogy nappal a kicsim ellátása után csak kóvályogtam.

A másodiknál viszont annyira jól voltam, hogy amikor hazaértünk a kórházból, simán rendet raktam és elmosogattam :) Senki meg nem mondta volna rólam, hogy 3 napja szültem természetes úton egy 4 kilós gyereket :)

2012. júl. 2. 15:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne izgulj.Menni fog hamar.Es orulj ha termesztes uton szulsz majd.Mrtz akkor lenne magyon nehez ha csaszaroznanak.Na akkor aztan jo par napig alig tudsz majd csinalni valamit.A siman szult nok nalunk a korhazban mar"vigan ugrandoztak"mi csaszarosok meg menni nem tudtunk.
2012. júl. 3. 11:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Én a szülésem előtt, pont ilyen okokból főztem pár nagy adag kaját és lefagyasztottam. Az első két hétben így csak fel kellett engedni őket.

Minél könnyebb szülést és jó babázást!

2012. júl. 3. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!