Igényes és sportos kismamik! Szülés után hogyan hoztad újra formába magad?
2 hete szültem, szoptatok. Nem szeretnék ellustulni, eltunyulni, hanem lassan de biztosan vissza szeretném nyerni az alakomat.
Milyen gyakorlatokat, mozgásformát tanácsolsz?
Igazából ,ha valaki a terhesség alatt nem figyelt, össze vissza evett és nem mozgott, annak mindegy. Ha le is fogy a teste nem lesz már szép.
Majd ha már lesz kedved/ egy óra szabadidőd víz közelébe menni, a vízi aerobikot javaslom. Tök jó buli és rendesen megdolgoztat.:)
Vagy pilates.
azért még várj egy pár hetet, a 6 hetes kontrollig csak séta, szobabicikli, ilyenek. Utána mehet bármi. felülés az első, hogy a hasad eltűnjön.
az is sokat segít, ha behúzott hassal mászkálsz sokat.:)
utána azt mozogsz, amihez kedved van. csak szép lassan, fokozatosan, figyelve, hogy milyen hatással van a tejedre
Az intenzív séta fogyaszt a legjobban. Azt lehet babakocsit tolva. :-) Én mondjuk majdnem futva közlekedek a babakocsival (nekem tegnap volt két hetes a legkisebbem) mert a nagyok ezerrel motoroznak, csak győzzek utánuk szaladni. :-))
Az előző babóknál is pillanatok alatt visszafogytam (gondolom, genetika is) de ha szoptatsz, az rengeteg kalóriát éget, elvileg egy szoptató anyukának kéne leggyorsabban fogynia. Nálam bejött. :-) Meg olyat is csináltam - most is szeretnék - hogy reggel korán, amikor még apa itthon van, elmentem kicsit görkorizni, kocogni... Fél óra és ki vagy cserélve!
Kb 4-5 hetes vOlt a fiam, amikor ismet elkezdtem tornazni, de akkor meg nem ugralos dolgokat, hanem inkabb izomerosito, alakformalo gyakorlatokat csinaltam. Hasizomra folyamatosan tobbet, fenek, inkabb foldon fekvos gyakorlatokat.
Kontroll utan tertek vissza a sulyzohoz, illetve allo gyakorlatokhoz, kitores, guggolas, ugrokotel, stb.
Setalni sokat jartunk, delelott/delutan egy-ket ora, lehetoseg szerint dombos helyeken es gyors tempoban. Direkt nem hasznaltam sem autot, sem buszt, kajahoz vasarolni direkt naponta jartam es a gyalogosan elerheto legmesszebb levo helyekre mentem. Egy kilo almaert is mentunk kilometereket, addig is mozogtam, a fiam meg nagyon szerette a babakocsizast.
Dietaznom nem nagyon kellett, mert alapban gyors az anyagcserem es normalisan taplalkozok, raadasul en nem birom jol az ejszakazast, igy az elso hetekben olvadtak rolam a kilok spontan.
Az elso valaszolot annyiban cafolnam, hogy en pl mindig csinos voltam/vagyok, vekony es izmos, sportos. 25 eves voltam akkor, tehat a borom rugalmas volt. Az elso babaval megis hiztam 25 kilot, mert elotte dohanyoztam, de leraktam es tomtem magamba mindent, mert nem erdekelt, hogy hizok, de nem akartam ragyujtani, ezzel kompenzaltam.
Szules utan viszont mindt irtam lefogytam hamar es sportoltam ismet, igy konkretan semmi nyoma nem maradt a terhesseg alatti sok hizasnak. Lehet, hogy szerencses vagyok, de nekem visszahuzodott a borom es ugyanolyan formam van, mint elotte, pedig azota mar van meg egy gyermekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!