Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Maximális gyeden lévő kismamik...

Maximális gyeden lévő kismamik, nektek is kevesebb lett a nettó gyedetek? Teljesen el vagyok keseredve. Miért veszik el ezt a keveset is?

Figyelt kérdés
2012. febr. 6. 10:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mennyi volt a bruttód? Mert ha 167e alatt akkor elviekben kevesebb lesz hiába kaptál max gyedet. A felett meg állítólag több.
2012. febr. 6. 10:26
 2/13 A kérdező kommentje:
220 volt a bruttóm, mielőtt eljöttem szülni. Mégis kevesebbet kaptam :(
2012. febr. 6. 10:38
 3/13 anonim ***** válasza:

Azért kaptál kevesebbet mertnem igényelted a kompenzálást.

Igényelni kell hogynekapj kevesebbet...vicc nem ????? de ez van...

szóval igényeld és akkor visszamenőleg is megkapod!!!!!!

2012. febr. 6. 12:15
 4/13 anonim ***** válasza:
bocsi amúgy az írásért, elromlott a billentyűzetem....
2012. febr. 6. 12:16
 5/13 anonim ***** válasza:
De elviekben 220 bruttóval nem igényelheti a kompenzációt...hm érdekes, hogy kevesebb lett (vagyis szomorú, de nem értem, hogy hogyhogy, mert azt mondták, hogy 180e felett több jár) mennyivel lett kevesebb ha szabad kérdezni? Mennyit kaptál régebben és most?
2012. febr. 6. 12:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Miért nem igényelhetem 220 bruttóval? Eddig kaptam 86 ezret, most 81-et. Én sem értem, miért lett kevesebb, hacsak nem azért, mert megszüntették az adójóváírást. :(
2012. febr. 6. 15:19
 7/13 anonim ***** válasza:

[link]

Nem tudom, hogy miért kaptál kevesebbet, de ezek alapján nekem az jön le, hogy a 165e alatti béresek járnak rosszul így nekik jár a kompenzáció. Fel nem foghatom, hogy te hogyhogy kevesebbet kaptál amikor mindenhonnan azt lehet olvasni, hogy 180e felett jól járnak az anyukák...nos ezek szerint mégsem, sajnálom :(

Azért remélem, hogy jár neked mégis a kompenzáció.

2012. febr. 6. 17:01
 8/13 anonim ***** válasza:
Meg azt sem értem, hogy hogyhogy 86e-et kaptál? A max gyed 88161 vagy 88191Ft volt, vagy nem kértél adójóváírást havonta?
2012. febr. 6. 17:02
 9/13 anonim válasza:

Szia!

Én is max gyeden vagyok és nekem is kevesebb lett az adójóváírás megszüntetése miatt. ( a bérem amúgy nekem is bruttó 200e felett van)

Nem mindegy, hogy a gyedet mi alapján állapították meg Neked. ( pl: volt-e 180 nap jövedelmed a gyerkőc születése előtt)

Én max gyedet kapok a második gyerek után,de mivel még az első gyerek gyede alatt szültem nem volt 180 nap jövedelmem, így az első gyerek születése előtti jövedelmet vették alapul. Ez alapján kapom a max gyedet, ami ugyebár a minimálbér 2x-esének a 70%-a.

És most hiába emelték a minimálbért, a gyedem már nem változik a gyerek 2 éves koráig. :(

2012. febr. 6. 17:56
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én mit szóljak? 38000Ft-ot kapok! Minimálbéres voltam! Na Ha a tiedet keveselled, akkor az enyémre mit mondanál?
2012. febr. 6. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!