Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamik, anyukák! Tudnátok...

Kismamik, anyukák! Tudnátok segíteni nekem? Kérdés lent.

Figyelt kérdés
az lenne a gondom, hogy most 33 hetesen kaptam észbe, hogy egy darab ruhája nincs a babánknak. eddig túl korainak tartottam, most meg szorít az idő. mekkora ruhácskákat vegyek és miből mennyit? meg a babaápoláshoz szükséges dolgokra lennék még kíváncsi, pontosabban mindenre! mire van szüksége egy újszülöttnek? bocsánat a hülye kérdésért..
2012. jún. 25. 10:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kb 5 db new born ruci bőven elég! Nekem az újszülöttekre való body nem jött fel a lánykámra, azóta is mindig nagyobbat veszek inkább :) 5 body és 5 rugi bőven elég rá, ha már látni fogod, hogy az 5 pici body jó, vehetsz többet! Boldog babavárást kívánok! :)
2012. jún. 25. 10:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Védőnőtől kaptál valamilyen listát?

Érdemes csak 1-2db-ot venni az 56-os méretű ruhákból, de a többi lehet 62-es méret, mivel a legtöbb gyerek pár hét alatt kinövi a legkisebb méretet. Persze ha előre tudható, hogy pici lesz a baba, a kisebb méretekből vegyünk többet. Kerüljük a bonyolultan záródó ruhadarabokat, mert a legtöbb újszülött nehezen tűri az öltöztetést.

Nyári babák ruhatára:

· 4-6 db body (1-2 hosszú ujjú sem árt altatáshoz vagy hidegebb időre)

· 4-6 db rugdalózó

· 2-3 db napozó

· 2-3 db póló

· 1-2 db kardigán a hűvösebb napokra

· 1-2 db kocsikabát

· 1-2 db sapka (megkötős pamut)

· 4 pár zokni vagy kiscipő

2012. jún. 25. 10:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Tehát akkor nyári baba lesz:-))szerintem kell

5db rugi ujjatlan vagy hosszú ujjú

5 db body hosszú ujjú de nem árt 1-2 db rövid sem

kocsikabát 62 -es méretet vegyél mert ha nem baj ha nagyobb ki fogjátok tudni használni.

sapka legalább két darab vékonyabb és egy darab vastagabb

kis kesztyű hogy meg ne karmolja magát amig nem lehet vágni a kis körmeit.

A baba ápoláshoz való dolgokat mindent a dokitok fog felírni de leírom neked hogy miket.

Vigantol csepp(d vitamin)

Konakion cseppek

hintőpor

alkohol

popsi krém

fürdetökrém

amit nem ír fel de vegyél az steril vatta a köldök ápoláshoz, egyébként a hintőport és az alkoholt is annak irják fel.

még kell lekerekített végű olló, baba olaj,hát kezdésnek szerintem kb ennyi.

a rucikra vissza térve én a helyedben nem vennék újszülött méretet max 1 garnitúrát amiben hazahozod majd.mert nem tudhatod hogy mekkora lesz a babád.Én magamból indulok ki 55 centivel szültem és én csak tényleg 1 darab 56-os rugit meg bodyt vettem mert azokat is csak két hétig tudtuk hordani utána már a 62-es volt rá jó.remélem tudtam segíteni:-)))Boldog babavárást Nektek:-)))

2012. jún. 25. 10:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Vegyél még újszülött sapkát, kb 10db textil pelust, fürdőlepedőt,vékony plédet betakarni,két kis zokni sem árt. Babafésű, fürdetőszer,sampon, kád, babaolaj, cumi,cumisüveg.
2012. jún. 25. 10:54
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

annyi,hogy a testápolót,kézkrémet a babának nem ajánlanám, nem tudom, ezeket az anyukának vagy kinek ajálják az oldalon.

Popsikrémből a SUDOCREM-et ajánlom, esetleg Bepanten.

Sampont, tusfürdőt nem szabad használni pár hétig, hónapig, de ezt a védőnő ugyis elmondja. Fog adni a védőnő receptet, van a patikában antiallergén fürdető krém, mi is azt használtuk. Később meg ha használsz tusfürdőt, sampont, a Johnsonst azt NE! Vannak drogériákban, meg nem tom hol antiallergén cuccok. Testáplonak egy idő után lehet a Decubalt-erről jókat hallottam.

2012. jún. 25. 11:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Kérdés,hogy mekkora babát jósol az orvos.Ha nagy baba lesz,akkor szerintem nem érdemes nagyon pici ruhákat venni.Én megjártam,mert sok olyan rugi+body van,amik kimaradtak,mert első perctől kicsik voltak.56-os mérettel érdemes kezdeni,vagy olyan ruhácskákkal,amik 4,5 kg-ig vannak jelölve.

Kelengye listák vannak a neten,egész használhatóak.De valóban kellett volna,hogy a védőnő adjon neked listát. :( Nem keveredett bele a sok papírba?Én is csak véletlenül akadtam rá erre,mikor bogarásztam unalmamban a papírjaimat szülés előtt.

Könnyű szülést kívánok és jó egészséget.

2012. jún. 25. 11:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket! Listát ígért,de még a mai napig nem kaptam kézhez és tovább nem tudok várni,gondolom érthető miért.. Jövő héten megyek hozzá,lehet akkor már megkapom,de szeretném ezeket minél előbb elrendezni,mert most úgy érzem sehol sem tartok. Tuti nem kevertem el,mert minden papíromat egy mappában tartom,még az a nőgyógyászati jelentés is benne van,amikor megállapították,hogy terhes vagyok,szóval tényleg minden! Köszönöm a hasznos tanácsokat és a jókívánságokat!:)
2012. jún. 25. 11:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Még időben vagy a vásárláshoz, de már ne halogasd, mert a holmikat ki is kell mosni és vasalni, a textilpelusoktól kezdve a plédig, mindent. A hőségben nagy pocakkal meg nem túl kellemes a vasaló mellett aszalódni. :)

5-6 db hosszú ujjú body (eleinte úgyse fogod rövid ujjasba öltöztetni)

5-6 db ujjatlan, hosszú ujjú rugi (3-3), elég a sima pamut, nem kell vastag.

1-2 db talpas vagy talp nélküli kisnadrág (mi törpnadrágnak hívtuk)

2-3 db vékony zokni

1-2 kis kardigán, a hűvösebb napokra

2 db vékony pamut sapka (lehetőleg kötős, van, ahol cérnasapkának hívják) 1 vastagabb

vehetsz napozókat is, de az már nagyobb méret legyen.

plédek, kicsi, nagyobb, vékony, vastag

textilpelus min. 10 db (nálunk 20 db volt, de volt olyan, hogy ebből 17 mosásban)

kifogó (pelenka anyag, csak sokkal nagyobb)

lepedő min. 2 db, de inkább 3

babaápoláshoz: (a patikásak a legjobbak)

- fürdetőkrém

- popsikrém

- köldökcsonkra alkohol, hintőpor

- steril vatta vagy gézlap (ez akkor is jól jön, ha begyullad a szemecskéje és törölgetni kell)

- babaolaj a hajlatok tisztításához

- biztonsági fülpucoló (fülek tisztításához, köldökhöz)

- vattakorong vagy vattalap (pl. én ezzel és alkohollal fertőtlenítem a lázmérőt használat után)

- 2-es méretű pelenka min. 2 csomag, 1-es (newborn) ált. viharos gyorsasággal kinövik.

- popsitörlő (én 10 csomaggal tároltam be kezdetnek, gyorsan is fogyott nálam, mert az elején sokat kakál, én is bénáztam, a férjem dettó :D)

- körömvágáshoz olló vagy csipesz (ki erre, ki arra esküszik)

- kezdetben Neogranormonn testápolót használtuk, a kórházban ajánlották, 1 hétig kenegettük vele, mert nagyon száraz volt a bőre, a patikás fürdető nem hozta helyre, a krém igen. (de ezt nem kell előre venned)

Ja, egy valami biztos, ami minden kismamára jellemző, úgyis többet fogsz vásárolni, mint ami a listán van, mert úúúúúgyse tudsz ellenállni néhány cuki holminak. :D

A holmik legyenek 100% pamutból, olyanok, amik könnyen kézre állnak, egyszerű fel- és levetkőztetni a babát. Sok esetben ellenállhatatlanok a cuki kis szoknyák, farmerek, de feleslegesek és kényelmetlenek a kicsinek.

Jó vásárolgatást és további szép babavárást!

2012. jún. 25. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!