Hány éves nőt nem tartasz már fiatalnak ahhoz, hogy anya legyen?
24-25...
Én akkor szültem, volt diplomám, és ledolgozott évem, szóval ezért lőttem be ezt az évet.
Hát...
Én pl. nem fejeztem be a tanulást, a klinikai szakképzésem van még hátra ahhoz, hogy klinikai szakpszichológus legyek. Azaz még nem dolgoztam, 23 éves vagyok, 2 hónapos baba anyukája. A férjem 28 éves orvos, kutatócsoportot vezet, ezért Svédországból kapja a fizetését, egyetemen oktat PhD hallgatóként, osztályon is dolgozik, hála Istennek saját lakásunk és autónk is van. Tehát én még nem vagyok érett rá, csak 2 év múlva lettem volna? :) Az azért baj, mert a klinikai szakképzés nem szakítható meg. Én meg nem szerettem volna 28-29 évesen szülni az első gyermekem, de ha valaki csak ekkor lesz rá érett? Nos, akkor neki meg az a tökéletes időpont.
Hogyan lehetne ennyire komplex dolgot korhoz kötni?
"A férjem 28 éves orvos, kutatócsoportot vezet, ezért Svédországból kapja a fizetését, egyetemen oktat PhD hallgatóként, osztályon is dolgozik, hála Istennek saját lakásunk és autónk is van. Tehát én még nem vagyok érett rá, csak 2 év múlva lettem volna? :) "
Igen, leírtad, hogy a férjed miket ért el. De ez nem TÉGED ír le, hanem őt. Te diák vagy, még nincs effektíve tapasztalatod, az életben, mert egy ilyen kérdésre is egyből azt kezded sorolni, hogy a férjed mit dolgozik, a férjednek mi mindene van, a férjed miket ért el, a férjed el tud-e tartani. De ezzel még nem te magad vagy érett. Persze lehet, hogy lelkileg az vagy, nem ismerlek, csak az életben még a diákéveken túl ezek szerint nincs tapasztalatod, mert egyből a férjed sikereivel jöttél, amikor az ANYA érettségére kérdezett rá valaki. Erre mondom, hogy nem akarok úgy szülni, hogy a férjtől függjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!