Normális és elfogadott dolog, hogy 15 évesen szüljön gyereket egy lány?
Egyértelmű, hogy úgy érzed többet küzködtél mivel elsősorban nem voltál érett az egészhez. Törvényszerű.
Azt meg nézd el kérlek, hogy van saját véleményem. A gerinctelenség az lenne , ha folyamatosan nyomnám mindenkinek a lefele pontozást ha nem az én véleményemet erősíti de ilyet senkinél NEM tettem. Bár párszor nehéz volt megállni. Inkább nem pontoztam.
A többiről ugyanaz a véleményem mint eddig.

"Egyértelmű, hogy úgy érzed többet küzködtél mivel elsősorban nem voltál érett az egészhez. Törvényszerű."
Ez már megint mi?
Már páran írták előttem, hogy amíg nincs gyereked, addig nem tudod, hogy ez mivel jár.
Nem is fűzök hozzá semmit, mert aki anya az úgyis megérti.
Hűha!-itt már nagyon keverjük a szezont a fazonnal!
Te azt honnan tudod, hogy nekem van-e gyerekem vagy nincs?
Azért mert páran írták, vagy mert azt akarod hinni?
És igen, túlságosan éretlen volt mindenhez, mindenhogyan. Tudod , 18 évesen tesznek érettségit is. Ha komolyan vennénk még korhatáros filmet sem szabadna néznie. (16,18)
És különben is , hogy jön ide az anyaság?
Te nem értesz valamit azért mert valaki szexel és utána szül attól még nem lesz autómatikusan felnőtt se nagykorú. Anya igen. De nem ez volt a kérdés.

Az anyaság csak úgy jön ide kedves kérdező, hogy akinek már van gyereke az megértőbb ebben a dologban. Mivel sajnos nem tudhatjuk, hogy a mi lányunk nem jön-e haza terhesen 14-15 évesen. És ez nem nevelés kérdése, bárkivel megeshet.
Jópár évvel ezelőtt még nem váltott ki ilyen indulatokat, ha valaki 15-16 évesen szült, de mostanra mikor a karrier az első mindenkinek meg a pénz és a nők nagymama korban vállalnak gyereket így furán néznek egy fiatal anyukára. Sokszor már azon is megdöbbennek az emberek, ha valaki 20-24 évesen gyereket vállal, hisz akkor még élni kell. Én kicsit vissza fordítanám a kérdést, tényleg az a normális mikor a nők 35 év (sokan felette) körül szülik az első gyereküket? Őket miért nem kritizálja senki? Miért normálisabb és elfogadottabb az?
A kérdésedre válaszolva kedves utolsó válaszoló: azért elfogadottabb mert 35 évesen felnőttkorú az ember.
Az már egy másik dolog, hogy nem a legideálisabb kor az első gyerek szüléséhez.És persze sorolhatnánk az extrémebbnél extrémebb példákat. 67 évesen sem normális szülni de képes megoldani az orvostudomány.
Mindennek függvényében azért mindenki megfogalmazta, - -bármelyik oldalt is képviseli-, hogy nem szeretnénk, ha a gyermekünk 15 évesen azzal állítana haza, hogy terhes.
Ebben benne van a válasz a kérdésemre. Köszönöm.

Ne veszekedjetek, fölösleges.
De tény, hogy a kérdésre válaszoljak, hogy nem, nem normális. Azok, akinél becsúszott, és most írnak ide, azok a szerencsésebbek, ha van mögötte család, támogatás. Úgy meg lehet oldani. De amikor a cigánylány szül 14 éves korától, meg a tudatlan falusi lánykák, na ott mónikashow-pozitív lesz az egész szitu.
Tényleg egyénfüggő, de én nem támogatom. Mindennek megvan a helye, bátorítani meg egyik 15 évest sem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!