Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külföldön élni kisgyerekkel,...

Külföldön élni kisgyerekkel, a gyerek miatt?

Figyelt kérdés
Nehéz megfogalmaznom a kérdésem... feladnád-e a karriered lehetőségét annak érdekében, hogy külföldön jobb lehetőséget biztosíts a gyermekednek? Akkor is, ha minden bizonnyal csak olyan munkát kapnál, amit általános iskolai végzettséggel szoktak végezni, miközben neked jóval magasabb kvalitásod van, de azzal ott, külföldön nem kapsz, csak ilyen munkát? Lehet-e így maradéktalanul boldogan élni, hogy gyakorlatilag az ember fölöslegesen tanult annyit, mert a tudását nem tudja ott használni, ahol él? Vagy önzőség emiatt Mo.-n maradni és munkát keresni? Hiszen ha a gyerekre gondolunk, egyértelműen jót tesz neki a külföldi tanulás (komolyabb nyelvoktatás elsősorban), jobb anyagi körülmények között nőhet fel, stb.
2012. jún. 29. 08:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok!

Milyen érdekes, hogy azok akik az elején azt írták, hogy nem szakítanák ki a környezetéből a gyereket nincsenek lepontozva. A komment után én lettem az első akit lepontoztatok.

Továbbra is az a véleményem, hogy neki az az otthon, bár nem tudjuk mennyi idős, akkor is kiszakad a születése óta őt körül vevő környezetből.

És azt írtátok, hogy itthon is mindent meg lehet adni a gyereknek.

A kérdező azt írta, hogy itthon ketten nem keresnének annyit, mint kint a férje egyedül. Bár nem tudjuk, hogy mennyit keres apa, azért biztos sokkal kevesebb lenne itthon a bevétel, amiből nem biztos, hogy azt tudná nyújtani a gyereknek amit szeretne. És ugyanott tartana ahol most, nem igazán lenne boldog, mert bár a pénz nem minden, de lássuk be, hogy az itt sokat emlegetett "a gyereknek elég ha szeretik" félmondat a való világban közel sem igaz, sajnos szertetért nem ad anyanyelvi tanár nyelvórát.

Én addig keresnék lehetőségeket kinn, amíg jól nem érezném magam. Itthon sem biztos, hogy jól éreznéd magad a szakmádban a munkahelyeden, lehet másik után kellene nézni. Én több helyen dolgoztam a szakmámban, volt amit utáltam, gyűlölt a főnököm, meg én is őt, a 10 év alatt ezerszer hagyhattam volna ott a munkámat, a lakóhelyemet, mindent, csak azért mert nem éreztem jól magam, semmibe néztek,a legutolsó feladatokat osztották rám, de addig mentem míg meg nem találtam a helyem, ahol elfogadják, hogy egy férfias szakmában nőként igenis megállom a helyem, semmivel nem vagyok kevesebb.

Lehet mártírkodni, bár nem érdemes, küzdeni kell, a jobbért, és a mai világban szerintem felelőtlenség egy jót egy rosszabbra cserélni, még akkor is ha az nem az, amit éppen elképzeltünk. Tudod a rossznál mindig csak jobb lehet.

2012. jún. 29. 13:05
 12/13 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztalak le. :)

Az az igazság, hogy küzdenem kéne tovább. 3 éve ezt teszem. Nem a szakmám papírjával van a baj, hanem hogy abból mindenhol rengeteg van, és tökéletesen, akcentus nélkül sosem fogom beszélni a nyelvet, így meg egyértelmű, hogy nem engem választanak. Ezt én meg is értem, hisz bárcsak már ott lennék, hogy csak az akcentussal van baj, de még a nyelvtudáson is van mit csiszolni.

Most megbeszéltem magammal, hogy még küzdök egy jobb munkáért, tanulom a nyelvet tovább. Egyszer kellene itt megtalálnom a helyem, és akkor minden jó lenne. Jó lesz, remélem.

2012. jún. 29. 23:16
 13/13 Teju ***** válasza:

Régi kérdés, de a válaszadók eleje fölháborító választ adott, így nem állom meg szó nélkül.

A pszichológus eleve tudhatná, hogy "kevés idő" nem elég a beilleszkedéshez! Lehet, hogy ö nem érezte jól magát kint - más meg igen!!!!

Én például itthon nem. Erre nincs garancia. De 10-böl egy gyerek akar hazajönni - ez azért jelentős különbség. Hányszor hallod, hogy kinn élő gyerek magyarul is alig akar megszólalni? Sokszor. (nyilván rá kell venni, az ö érdeke) És hányszor, hogy hazaköltözött? Ritkán. Érdekességként emlegetik az olyat.

Amit az első értelmes - bár lepontozott válaszban írtak, arra figyelni kell, hogy egyáltalán nem biztos, hogy itthon olyan munkát kapnál, amit szeretsz - ráadásul ha alig engedhet meg magának a ember valamit, a nagyon gyorsan elveszi kedvét. Aki azt mondja, itthon is mindent megadhat a ember a gyerekenek, a nem csak gazdag, de vak is!!!

dec. 14. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!