Egy jókinézésű kisgyerekkel jobban, kedvesebben bánnak az óvónők, mint egy előnytelen külsejűvel? Vagy a tanárnénik, ha már nagyobbacska a gyerek?
Egy munkahelyre is ugyanolyan képességek mellett a 90-60-90-es, hosszú lábú szöszit fogják felvenni, nem a 80 kilós, pattanásos arcú, szemüveges nőt...
Sajnos mindenhol számít a külső, annak is, aki ezt letagadja...
Nos, igen, valóban...
Ha nem is kell bombázónak lenni, de fontos a kellemes, megnyerő külső.
Amikor még tanítottam, én pont fordítva csináltam: a kis kócos, lompos gyerekekkel igyekeztem megértőnek lenni, mert tudtam, hogy ők azok, akiket nem fésül meg az anyjuk reggel... mert esetleg nincs is anyjuk. :(
Szerintem azért vonzódnak a jobb kinézetű gyerekekhez a tanárok, mert akiket jobban ápolnak otthon, azokra más tekintetben is odafigyelnek, jobb nevelést kapnak, így az iskolában is kevesebb velük a gond. Ezzel szemben akire nem húznak télikabátot, meg aki büdös, mert még csak meg sem fürdetik minden nap, arra egyébként sem figyelnek oda a szülei, és ők problémásabbak a suliban. A szemüket nézné meg valaki... szomjazik a szeretetért, az elismerésért, egy ölelésért, amit nem kap meg senkitől... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!