Van-e valamilyen konkret tervetek, hogy hogyan biztositjatok be a gyerekeitek jovojet, vagy legalabbis az elonyos kezdest? Mi lenne ez? Milyen modszerek?
Önállóságra nevelés, persze az anyagiakon kívül. Ha megteheti a szülő, nyit egy bankszámlát vagy életbiztosítást. Viszont az önállóságra nevelés nem kerül pénzbe. Akkor teszünk a legjobbat a gyerekkel, ha bevonjuk a háztartás vezetésébe, a takarításba, a főzésbe, a mosásba, a bevásárlásba. Eleinte nem fog a gyereknek tetszeni, de később hálás lesz érte. Vagy mondjuk az orvoshoz ne a szülő vigye 25 éves korában. Vagy tudjon boldogulni egy postán csekkbefizetéskor vagy a bankban a bankkártya ügyeivel kapcsolatban. Mert sajnos van olyan ismerősöm, akinek a gyereke 26 éves és ezeket mind nem tudja.
Én is innen lestem el ezeket:
Szerintem en gondoskodom rola hogy legyen lehetosege sok idegen nyelvet megtanulni, ez lesz a toplistamon az elso helyen. Mar kiskoratol kezdve, az is lehet hogy mar kettannyelvu oviba kuldom :)
Utana termeszetesen megteremtem a kello peldamutatast es probalom alakitgatni a szemelyiseget. Harmadreszt pedig en is probalok egy kis penzt gyujtogetni neki az eletben valo elindulashoz, amit 20 ev korul megkaphat :) (nem tizennyolc, azt korainak tartom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!