Lakik valaki lift nélkül 4. emeleten? Nagyon nehéz itt
élni kisgyerekkel? Fel-le cipelni őt is meg néha
csomagokat.
Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 09:58
1/6 fúróferkó válasza:
A 4.lakunk.Az attól függ ti milyen fizikai állapotban vagytok.Egészséges a szívetek,lábatok.
A kisgyerek nem lehet probléma ,mire ezt leírom a gyerek már megint nőtt,holnap a görijével idegesíti a szomszédot,holnapután a biciklijét veri a lépcsőház falához.
Inkább azt kell meggondolni ha 78 évesek lesztek ,még mindig szívesen rohangálnátok e a szemetes vödörrel,aztán vissza a postaládához ,mert elfeljtetted.
2012. jan. 22. 10:13
2/6 anonim válasza:
Én régen laktam olyan helyen ahol nem volt lift és persze a 4. emeleten. Gyerekkoromba nem volt fárasztó a fel-le rohangálás, persze a szüleimnek elég fárasztó volt az na. Gyerek koromban a nagyim családi házába költöztünk és ott éltünk, a 4. emeleti lakást már akkor is nehezen lehetett eladni, így nem is adtuk el hanem apám kiadta egyik ismerősének hogy ott éljen. A lakás beüresedett én 20 évesen költöztem vissza egyedül, ez 2006 ban volt. Mert sajnos ott találtam munkát és fárasztó volt hajnali 5kor kelni és 1 órát buszozni vagy autózni. A lényeg hogy már 3 éve átkozom azt a lakást, mert volt egy balesetem megcsúsztam a járdán kificamodott a bokám majdnem el is tört, 1 hónapig lábadoztam, és mivel sajnos nem múlt el rendesen, és mire megmászom a 4. et akkor már annyira fáj a lábam hogy állni alig tudok már. Sajnos ez van, a barátnőm még bírja de ő sem fogja nagyon sokáig mert erős dohányos és már érzi hogy a tüdeje ezt nem bírja. És ha cipekednem kell fel a csomagokat bevásárlás után, a két nagy táskát, és még mehetek vissza a 2 karton ásványvízért és tejért, akkor már totál káros lesz a lábam és félóráig ülhetek egy helybe hogy ne fájjon. És még fiatal vagyok az a gond és hogy 10 év múlva lehet már a 2. emelet után is meg kell álljak egy 10 percre pihenni. Lift persze nincs mert amikor a panel épült az emelet kiosztást úgy oldották meg hogy ne kelljen minden lépcsőházba liftet szerelni, mert eredetileg 5 emeletes a panel de csak 4 emelet van írva meg egy földszint, és persze hogy nincs lift. Ha lesz kisgyerek akkor az külön öröm lesz majd cipekedni fel a babakocsit aztán ha felnő a játékait meg mi egymást még, és persze ha a lépcsőzésen kívül másba is belegondolok akkor a gyerek ugrálása zajongása eléggé bosszanthatja az alsó szomszédokat főleg, szóval, fogalmam sincs milesz itt még. 26/F
2012. jan. 22. 10:57
3/6 A kérdező kommentje:
Az egészségi állapotunk még jó, de ki tudja, később milyen lesz. Nem akarunk itt megöregedni, kertes házat szeretnénk, de most ez praktikusabb. A 4. emelet meg kompromisszum volt: a lakás kívül belül felújított, gyönyörű beépített bútorokkal, közel a belvároshoz, iskolához, orvoshoz, buszmegállóhoz, szóval egész jó környéken és megfizethető áron. CSak hát a 4.-en lift nélkül. CSak félek tőle, hogy milyen lesz egy gyereket fel-le cipelni, aki mondjuk nem akar jönni és még húzni is kell! A cirkuszolástól félek. Ásványvizet nem cipelek, jó a csapvíz itt nagyon. (Az előző lakásba cipeltem).
2012. jan. 22. 11:21
4/6 fúróferkó válasza:
A 10:13 -as vagyok újra.
Amikor ezt a lakást megkaptuk (1973) örültünk,hogy fedél van a fejünk felett.Nekünk is volt kisgyerek,ők is mi is le fel szaladgáltunk és ma is napi 5-6- szor le fel megyünk ,(még lihegés nélkül).
40 éve csináljuk ezt,én már nagyon szeretnék családi házat ,de a kényelem itt tart bennünket,különösen feleségemet.
2012. jan. 22. 12:37
5/6 anonim válasza:
Szia!
Mi is 4.-en lakunk, lift nélkül, és immáron 1,5 éve kisgyerekkel. Nagyon bele lehet jönni, megedződik az ember. 19 hónapos a csöppség és már kézenfogva feljön a 4.-re!Amíg picike volt, mei-taiban hordtam, vagy a nyakamban, így nem volt nehéz. A 4. emeleten csend van, tisztaság, hiszen ide márcsak az jön fel, aki itt lakik, vagyis 4 család. Már nem hallatszik fel az utca zaja, nem is lát be senki az ablakon, szóval sztem sokkal jobb itt fent, mint a földszinten. Ja és lift híján nem is kell hallgatni a monoton zörgését, meg hogy ki-beszállnak az emberek. Én szeretek itt lakni, lift nélkül is. Az alattunk lakó néni 80 éves, és még ő is felmegy-lemegy napi 2-3-szor. :)
2012. jan. 22. 17:19
6/6 anonim válasza:
mi4.-en laktunk, gyerek nem volt, de kutya az igen...háát.mikor nagybevásárolsz és cipekedni kell..nem irigylésre méltó... de kibirható...ami rosszabb volt az nyáron a meleg. elvislhetetlen volt, közben rendes cseréptetőnk volt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!