Anyukák, ti hogyan kezelitek a helyzetet, ha váratlan vendég érkezik hozzátok?
Viszonylag jól kezelem, de jobban szeretem én is, ha szólnak. Van olyan ismerős szomszéd, akinek totál természetes, hogy jön be, de ha én csöngetek be hozzájuk 1-2 mondat erejéig, akkor már nem hív be, hanem kinn állunk a folyosón az ajtó előtt arra a pár percre, még az ajtót is becsukja maga mögött...
Persze attól függ, mennyire közeli a vendég. Van,a kinek örülök, van, akinek nem. Soha nincs olyan nagy rendetlenség, ami vállalhatatlan lenne.
Pont tegnap bosszankodtam ezen. Mindenki azt mondja, a hormonok miatt, de letojom mi miatt idegesít, de én is megőrülök tőle. :)
Mi a szüleimmel lakunk egy házban, külön bejárat, minden külön, de ha valaki hozzájuk jön, akit mi is ismerünk, lenéz hozzánk is, jól vagyunk-e.
Tegnap anyám barátnője már a konyhában állt, se kopogás, semmi és meg a falat kaparom ilyenkor.
De van olyan ismerősünk, aki (bár tudjuk, hogy jönnek vendégségbe) nem csenget, csak bejön a kapun. Én ettől is kivagyok. Anyumékhoz úgy jönnek a vendégek, hogy csak becsengetnek, ha erre járnak. Nálunk ilyen nincs, mert ezt nem szeretjük. Mondom, elhiszem, hogy én vagyok a hisztis, de valamit nekem is tennem kell. 3 hét múlva jön a baba, akkor még háklisabb leszek erre. Barátnőm azt mondja jobb az egyenes beszéd, de senkit sem akarok megbántani. :( Én sem tudom, mit mondjak...
Én is nagyon utálom , hogyha váratlanul érkezik valaki.
Olyankor azt szoktam mondani nekik , hogy éppen most akarunk indulni valahová vagy kitalálok valamit. Meg megmondon nekik , hogy legközelebb szoljanak , ha jönnek hogy akkor itthon legyünk. Általában beválik, bár az anyosom nem ért a szobol, vele elég utálatosan szoktam viselkedni, ha váratlnul beállit.
Én is utálom. Mindenkinek van már telefonja. Nem is értem.
Mondjuk nálunk megszívja, mert sokszor nem nyitunk ajtót csengetésre, azzal a jelszóval, hogy nem várunkor senkit. A postást tudom mikor jár, ha valaki olyan, hogy ismerős hívjon telefonon fel. Olyankor azt mondom bocs aludtunk, így anélkül érzi magát kellemetlenül, hogy leszúrtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!