Mennyi pénz marad a havi megélhetésre, ha mindent kifizettetek (rezsi, hitel/albérlet, stb)? Hányan és hogy jöttök ki belőle?
24-esnek: nálunk nem a férjem, hanem én keresek jól.
Projektmenedzser vagyok (br. 1 M/hó)
Legyen akkor egy negatív példa is:
Hárman élünk egy kisbabával, én GYES-t kapok, férjem fizetésével együtt össz. bevételünk 100 ezerFt/hó.
Az albérlet 40 ezer, a rezsi most kb. 20 ezer nyáron, a téltől már előre rettegek, fogalmam sincs mi lesz velünk, pedig csak 1 szobát fogunk fűteni maxx. 18 fokosra, hogy ki tudjuk fizetni a gázszámlát is.
Csak úgy élünk meg, hogy a szüleim néha segítenek, kapunk ételt, ritkán kevés pénzt is, pedig férjem nagyon keményen dolgozik nehéz fizikai munkát, sokszor hétvégente is.
Ez Kelet-Magyarország :(((
Utolsónak: arra nem gondoltál esetleg, hogy ha a gyes helyett te is dolgoznál, akkor több lenne a bevételetek? Gyereketeknek bölcsiben lenne gyerektársaság is.
Persze, nem az én dolgom, csak ha ennyire rosszul állnánk, én biztosan nem otthon izgulnék a befizetetlen számlák miatt, hanem próbálnék megoldást találni. Ez az élet rendje, dolgozni kell, ha nem tartanak el.
Kedves 38-as válaszoló, szerintem nincs még gyereked, vagy te jól keresel. Tudod, aki nem keres jól, annak nem feltétlenül éri meg visszamenni melózni, ugyanis mire kifizeti a bölcsit (már ha van egyáltalán) akkor nem marad több a fizetése, vagy annyira elenyésző, amivel több, hogy nem éri meg visszamenni dolgozni. Ja és persze már ha egyáltalán akad munkája, ugyanis - főleg a keleti részeken - ez nem is annyira egyszerű, pláne nem egy kisgyerekes anyának, mert végképp nem értük kapkodnak a felvételnél.
Attól, hogy te jobban élsz, még nem biztos, hogy igazad van és jól látod a mások problémáit.
Milyen vicces a 38-as :(((
Baba előtt is több, mint egy évig munkanélküli voltam, épphogy összejött az 1 hónap közmunka a segélyhez.
Pedig érettségim, nyelvtudásom és szakmám is van.
Akárhogy csodálkozol, NEM kaptam még árufeltöltő, takarító, összeszerelő munkát sem, pedig a végén már személyesen is járkáltam be cégekhez.
Örülhet, aki ezt el sem tudja képzelni milyen érzés, mikor az ember sehová sem kell és emiatt már fizikálisan is belebetegszik :(((
Bárcsak ne ebben az országban élnénk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!