Mennyi pénz marad a havi megélhetésre, ha mindent kifizettetek (rezsi, hitel/albérlet, stb)? Hányan és hogy jöttök ki belőle?
Én is pont ezt akartam kérdezni utolsó.
Egyel előtted válaszoló voltam. Tehetek én arról, hogy tanultunk mindketten és megfizetik a munkánkat??? Nem fogom sem én sem a párom azt mondani, hogy adjatok 100 ezerrel kevesebb fizetést, és azt osszátok szét. Mindketten keményen dolgozunk a megélhetésünkért, hogy jobb legyen, mit amilyen volt!!!
De azért Magyarország én így szeretlek! :))
Szerintem is nagyon durva lepontozni azokat, akik kicsit jobban élnek - aki ezzel akarja kompenzálni a saját problémáit, annak valami nagy gondja lehet, de nem megélhetésileg, hanem a fejében meg a lelkében...
Én is nagyon sajnálom azokat, akik szűkösen élnek, szerintem gyalázat, hogy ebben az országban csak az árak mennek felfelé, a keresetek meg lefelé, de ettől még nem kéne piszkálni azokat, akik - általában kemény munkával, előtte sok tanulással - most az átlagnál jobban keresnek.
Mi is átlag fölött élünk, a férjem 400 ezer körül hoz haza, van olyan hónap, hogy ennél jóval többet is, nekem a gyed 88 ezer volt eddig, most már tgys-t fogok kapni, mert megszületett a harmadik babónk, de nem tudom, mennyi lesz, valamivel jobb szokott lenni, mint a gyed, meg 48 ezer a családi a 3 gyerkőcre. Vagyis az átlag havi bevételünk 500 körül van. Van egy kevés lakáshitelünk, de forint alapú és nem sok, azt próbáljuk egyébként teljesen kitörleszteni minél előbb, meg nekem a diákhitel is ketyeg, összességében úgy 200 ezer megy el ezekre plusz rezsire, illetve ebben benne vannak az életbiztosítások is, amit a gyerekek miatt kötöttünk, megtakarításként.
Nem kérek elnézést, hogy elég normálisan élünk, akkor se, ha lepontoznak érte. Mindketten végigdolgoztuk a főiskolai, egyetemi éveket a férjemmel, semmit se toltak alánk a szülők, egyszerűen úgy tűnik, jól választottunk, ennyi.
Kb. 200-250e Ft marad. Ketten kb. 400-450ezret keresünk, a hitelünk 107e Ft, így mindennel együtt kb. 200e a fix kiadásunk, ebben a gyerekek ovis étkezése és a tel. számlák is benne vannak.
Nem panaszkodom, de ez csak azóta van így, amióta ismét dolgozom, előtte min. 100ezerrel kevesebb volt a bevételünk.
Na már látom, hogy nullára leszek pontozva, mert nem minimálbérért dolgozunk...
igazán köszönöm a válaszokat, én senkit sem pontoztam le!!Szánalmasnak tartom ez a lepontozósdit és főleg így, hogy tényleg látszik, hogy a jól keresők vannak lepontozva!
Őszintén örülök, hogy azért vannak akiknek nem megy rosszul:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!