Mennyi pénz marad a havi megélhetésre, ha mindent kifizettetek (rezsi, hitel/albérlet, stb)? Hányan és hogy jöttök ki belőle?
Nálunk 3 gyerek van (bölcsisek), 5-en havi 400ezerből jövünk ki, én azt mondom, kényelmesen, nem nélkülözünk, de nem is szórjuk a pénzt. Mondjuk ennyiből azért nagyon nem is lehetne...
A rezsi elég sok (fűtési szezonban bőven 100ezer Ft felett), lakáshitel 46ezer, 1 autónk van, BKV bérlet kettőnknek, gyerekek mindhárman pelenkásak és kb. ugyanazt a ruhaméretet hordják, így nem tudnak egymástól örökölni, pl. a gyerekcipő is elég jelentős kiadás nálunk. Mivel én is dolgozom, nem tudok minden nap főzni, csak hétvégén. Hétköznap általában munkahelyen, menzán ebédelünk. Hétvégén próbálunk a gyerekekkel programokat csinálni, a legtöbb esetben az sincs ingyen.
Dédit támgatjuk minden hónapban anyagilag, mert egyedül él és kevés a nyugdíja. Gyerekeknek havi 10-10ezer Ft-ot (összesen 30-at) félreteszünk babakötvénybe.
Nincs hitel szerencsére!
Ha mindent kitisztáztunk, akkor marad kb. 160 ezer megélhetésre!
csekkek, hitelek, számlák befizetése után most marad 50-60 ezer ft.
de eddig nem ment ilyen jól, szerencsére ilyen-olyan módon azért picit emelkedik a fizunk (minimálbér emelés, bérkompenzáció, évek utáni magasabb fokozatba lépés), párom most kap 3000 ft (nem 30 ezer !) emelést (2-3 évenként kap), nem sok, de mi nagyon örülünk minden egyes ft bevételnek :)
huh, de jó lenne, ha nekünk is maradna 160 ezer...vagy több...raknék félre én is a babakötvénybe!
de majd 15 év múlva lejár a lakáéshitel, majd akkor eljön a mi időnk! :)
06:58 vagyok,
3-an vagyunk a kisgyerekkel.
köszi a válaszokat:)
én senkit sem pontoztam le, nem tudom ki teszi,de eléggé idegesítő...
A havi bevételünk 210.000 Ft,ebből ha le megy a hitel és a csekkek,akkor marad kb.100.000 de csak nyáron.
Télen megdobja a fűtés ,ami 50-70.000 körül van,ilyenkor szűkösen vagyunk nagyon,marad olyan 30.40.000ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!