Hány gyereket mernél vállalni (tegyük föl, annyit amennyit megengednek az anyagiak), az alábbi családi bevételek (havi) mellett?
Tehát ennyiből kell megélnie a családnak. (két felnőtt, gyerek/gyerekek) 0-t is lehet írni. Ki is lehet fejteni, hogy miért annyit. De aki akar, elég ha csak számokat ír.
1. 180e Ft
2. 250e Ft
3. 350e Ft
4. 800e Ft
Én kb. úgy vagyok vele, mint a 3. válaszoló. Lehet, hogy páran túl óvatosnak gondolnak, de ha kevesebb pénzzel vállalnám az adott számú gyereket, akkor nem érezném magam biztonságban és nem is biztos, hogy mindent meg tudnék nekik adni, amit szeretnék.
Az "álom", a három gyerek lenne, mint ahogy a feltüntetett 4. számú bevétel is. De bízom benne, hogy a 2 gyerek és az eltartásukhoz való összeg is összejön majd a jövőben, eddig sajnos még az sincs meg.
Bizonyos keretek közt én úgy gondolom, hogy a gyerekvállalás pénzkérdés IS. Ezért is tettem föl ezt a kérdést. (az összegek pedig így születtek. 1. aminél kevesebből remélhetőleg soha nem kell élnünk. 2. ahogy élünk most. 3. ami reálisan remélhető a jövőben 4. ha nagyon optimista vagyok :), jó mondjuk a lottó 5el is kalkulálhattam volna :P)
12. válaszolónak írtam az előbbit
:( Sajnálom, de teljesen érthető
12-es vagyok.
Hidd el, én sem így terveztem. De mivel a terhesség során vérnyomás és cukorproblémák is előjöttek, amelyek azóta sem szűntek meg, nem merem bevállalni még egyszer. A 25. héttől hetente jártam dokihoz a vérnyomásommal, minden hetet végigimádkozva, hogy ne kelljen idő előtt megindítani a szülést. Így is csak a 37.hétig jutottam. Inkább örökbefogadok még kettőt, de azülni soha többet nem akarok.:-( A kialvatlanság már csak hab volt a tortán.
250e Ft a bevételünk, most tervezzük az első babót, csak még spórolgatunk Rá egy picit. Majd az első szülés után megmondom szeretnénk e másodikat :D De 3-mat egyáltalán nem akarok!
26L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!