Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, veletek hogy viselked...

Anyukák, veletek hogy viselkedik a férjetek?

Figyelt kérdés

szeretném ha mesélnétek egy kicsit úgy levagyok kettyenve, 21 hetes kismama vagyok már van egy szépséges 2 éves kislányom , tudom a hormonok teszik,észrevettem mostanában, hogy mindenen sírok, túlzottan is,és mindig ugyanazon:

-mintha minden természetes volna neki

hazajön van kaja, tiszta ruha,tiszta a lakás, kajája elcsomagolva másnapra stb..

mégis sokszor úgy csinál mintha egész nap lebzseltem volna..

jól esne néhány szó hogy milyen szép rend van ilyesmi..

-másik a közös kassza!

a gyesből fizetem a havi számlát, az ő fizuja marad kajára.

nekem nincs külön pénzem a közösbe nyúlok ha kell, tőle ritkán kérek pénzt..

mégis ha fogy a pénzből egyből rámripakodik hogy hova tettem?

elköltöttem fodrászra, ( jelzem 1 évben 1 szer ha eljutok, azt is sajnálja..)

hát kajára költötte mire költöttem volna??????????

a lányunkra vagy kajára vagy amire kell..tuti nem magamra..

tudom hogy szeret meg sokat melózik értünk éjjel nappal,

ő ilyen mindig is ilyen volt, de azért nehéz megemésztenem egy-két dolgot..

jó apa egyébként csak hát néha ilyen dilis..

ti hogy álltok ezzel..mesélnétek?.....

2012. jún. 23. 22:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
86%

Ma 17-es!

Hadd reagáljak már.

Az hogy mi nők írányítunk, nem most jött ki belőlem, évezredek óra ez a leosztás. "Keresd a nőt", mondhatnám úgy is. vagyis minden nagyobb esemény, döntés hátterében, akár a politikában akár a családban ott a nő. De mindezt "titokban", úgy eljátszva, h amit ő kigondol, annak az legyen a vége, h a férfi gondolta ki, övé a döntés. Ezt kell megtanulni.

A másik h hogy is írtad, el kell viselni egymást? Naja. De ez oda-vissza van ám, nemcsak a nőnek "kötelessége" a kutya beszédet meg a férfinyafit eltűrni.

És még egy. Nagyon jól írja az egyik hsz. Már az elején le kell szögezni , hogy ki mit vár el. Nem cselédek, meg háztartási robotok vagyunk mi nők, hanem társak. Aki csics.kát keres, álljon odébb, és keressen olyant. (egy kapcsolat elején) Ha vki belesétált ebbe a dologba, akkor viszont "nevelhető", irányítható még egy férfi, csak ügyesen, és rafinériával kell, h azt higgye, ő irányít. Csak ez a titok, semmi más.

2012. jún. 24. 12:19
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként pedig első terhességemnél 8. hónapig dolgoztam, minden hétköznap, rendes munkaidőben, mellette főztem, mostam, takarítottam....

A 2-nál itthon voltam, de minden ugyanúgy ment.Ezek mellett az én párom is tudja hol a porszívó, mire való a mosógép, (mit kell beletenni, elindulhasson), sőt isteni piskótát süt, egyedülállót, tényleg :)

Szóval a mérleg nyelve nem billen el arra, h csak adok van, a kapok meg sehol. Egy kapcsolat nehéz játszma, de az is igaz h mindig tenni kell érte, mindkét fél részéről!

2012. jún. 24. 12:25
 23/28 anonim ***** válasza:

Ezt a hülyeséget fejezzétek már be a mi a francnak mentél hozzá,meg tudtad mielőtt összeköltöztél Vele hogy ilyen..

Ha minden nő tudná mit hoz ki a párjából agyerekvállalás nem alapitana családot egy olyannal aki aztán tiszta hülye lesz..

Én napi18 órát melóztam együtt a férjemmel saját üzleteink voltak..Mindig ő porszivozott,port törölt,főzött..nekem csak mosni meg vasalni kellett..Meg úgy kimélt mint vmi királykisasszonyt...

Mostmeg? Én itthon vok ő melózik..Nagyon nem is beszélünk merttúl sokmindent nem is tudok mondani..elköltöztünk itt nem ismerek senkit,semmi nem történik velem..ő persze pörög ugyanugy 100on ahogy előtte és persze furcsa neki hogy Én meg otthon "ülök" és neki meg reggel várni kell 5percet a vasalt ingre mert este már hulla voltam és nem csináltam meg..Nem lát bele mi mindent kell csinálni egy háziasszonynak..valahol jogos de mégis bánt és szivesen megmutatnám neki hogy milyen jó itthon mindennap nem csinálni semmit...de sajnos erre nincs mód ugyhogy maradnak a hülye viták...

2012. jún. 24. 12:39
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem jó az, ha összekeverednek a szerepek a családban, mindenkinek megvan a dolga. Lehet ez ellen lázadni, lehet pattogni, de amelyik nő ezt nem fogadja el, belőlük lesznek az egyedülálló anyukák. Nem mondom, hogy a férfi legyen paraszt, ne becsülje a feleségét, csak a szerepek ne keveredjenek, annak sosincs jó vége.
2012. jún. 24. 14:35
 25/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk a következő a helyzet,mi a párommal főiskolások vagyunk,illetve végzősök már vége a vizsgaidőszaknak is,gyakorlat van hátra államvizsga.

Párom dolgozott suli mellett is,de nagyom sokat volt otthon,én bejártam zh-kra,vizsgákra,néhány órára a suliba,csináltam egy-két kozmetikai tanácsadást.

Tudja mennyi munka van egy gyerekkel,a házimunka milyen.

Voltak kisebb vitáink nekünk is,de azt kell mondjam szerencsés vagyok,mert sokat segít,sokat foglalkozik a a fiunkkal.

Nem várja el a kész ételt,sem hogy mindent megcsináljak egy nap alatt.De ettől függetlenül főzök,szeretek is főzni,Ő is szeret,takarítás be van nálunk osztva amit én szoktam a legtöbbször,a porszívózás,vasalás,rend rakás,vásárlás,bár nagyobb vásárlásnál együtt megyünk.

Aranyos,mert annyira hálás mikor megy el csomagolok neki enni,és inni,és teszek hozzá valami kis édességet,vagy ha sütök egy sütit amit nagyon imád.

Nincs olyan,hogy a házimunka meg a pelenkacsere az én dolgom,teljes egyenjogúság,mindent megbeszélünk,minden apró kis problémát,ha nem tetszik valami rögtön azt is megbeszéljük,hogy később ne legyenek belőle konfliktusok.

Kisfiunk szeptembertől bölcsis lesz megyek gyakorlatra majd remélem dolgozni is,így már jelentősen beszállok pénzzel a háztartásba.

Kedves Kérdező!

Szerintem fontos lenne ha megbeszélnétek a dolgot,elmondanád,rosszul esik,hogy megérted,hogy fáradt vagy fusztrált ,de mégis csak te is dolgozol,neked is van elég dolgod,és igazán jól esne ha nem ripakodna rád elnézőbb lenne,mondana egy-két kedves szót követelőzés helyett.Biztosan megtudjátok beszélni hiszen szeretitek egymást ezért vagytok együtt.Sajnos a pénzzel kapcsolatban sok háztartásban vannak problémák,érdemes megbeszélni,nem szabad a szőnyeg alá seperni,mert csak felgyülemlik.sajnos sok férfi szereti eljátszani az urat,sok nő hagyja is,és kiszolgálja.nem azt mondom,hogy ne főzzön az ember ne takarítson stb. csak a férj elé tenni az ebédet,szedni neki,meg elpakolni előle,meg ugrani minden szavára azért túlzás.

Szerintem a kommunikáció a megoldás,meg az hogy elfogadod a helyzetet ha mindig is ilyen volt akkor tudtad mit vállalsz.Ez csak az én véleményem.

2012. jún. 24. 15:35
 26/28 anonim ***** válasza:

16-os vagyok, köszönöm a lepontozást :) aki megtette nem baj én attól boldog vagyok és megbecsült itthon.

24-es milyen szerepekre gondolsz és ,hogy mindenkinek megvan a maga dolga? Volt, még anno vagy van ha teljesen a férj tartja el a nőt! De amíg a nőnek is dolgoznia kell addig nincs és nem is kell annak lenni,hogy minden az ő nyakába essen! Persze menjen dolgozni (manapság több mint 8 óra),vezesse a háztartást, nevelje a gyereket ,jah és persze foglalkozzon eleget magával és legyen kész mindig egy numerára!Mert ha nem akkor a férj máshol keresni az örömöket. Hát mit nem.... a férj elmegy dolgozni ,hazajön és ennyi? Onnantól meg semmi dolga? Nah ezért vannak inkább a válások,mert a sok ilyen önző férfi leterheli a nőt aki elveszíti a nőiességét vagy a libidóját már astresztől, a fáradságtól stb.

És ez vonatkozik arra az időre is amikor a nő gyesen van! Együtt vállalták a gyereket/gyerekeket.Az másik dolog ,hogy anatómiailag csak a nő tudja kihordani a gyermeket,ezért önhibáján kivül is kiesik a munkából.A férfi akkor családfenntartó ha minden bevétel tőle származik ,ha nem akkor már nem az.

Még valamit leírnék. Az exeméktől tanultam meg én is ,hogy működhet az ilyen élet! Ott aki otthon van az takarítja ki a lakást. Ha a nő van otthon akkor ő, ha a férfi akkor ő,ha a gyerekek akkor ők. Hétvégén vagy mikor együtt van a család akkor meg munkamegosztás van. Senkinek nem esik terhére és jó volt úgy élni,hogy délután már mindenki pihent vagy csinálta amit szeretett volna. Anya se volt leterhelve a munka mellett és még maradt nem csak ereje,hanem kedve is beszélgetni este, játszani (főleg a kisebb gyerekkel)és a férjével is együtt lenni nem csak kötelességből!

2012. jún. 24. 17:55
 27/28 anonim ***** válasza:

11 vagyok és 12-nek szánom ezt a választ :)

Abból alakult ki,hogy sajnos a lányunk nagy tévés,és vannak kedvenc meséi,amiket nagyon szeret,így az apja letöltötte neki USB-re,de az apja meg már unja ezeket és olyasmit tesz be,ami őt is érdekli,de persze a gyereket nem!És akkor csak nyűglődik,mert apa ugye nézi a mesét...Ő meg szegény csak kínlódik,én meg végzem a dolgom.Ez napi 1-másfél órát jelent.A gyerek peppa malacot,meg bogyó és babócát szeret nézni,az apja meg beteszi neki a shrekket,meg a táncoló talpakat,mert az neki tetszik.És persze a gyerek unalmába jön hozzám,így én nem haladok...és megkértem,hogy kapcsolja már ki ,és vagy tegyen be olyasmit,ami a gyereket is érdekli,vagy kapcsolja ki és játszon a gyerekkel...erre ő földhöz verte a távirányítót,hogy kapcsoljak akkor amit akarok...én meg kijöttem és otthagytam őket,ekkor jött utánam és mondott fűt,fát,bogarat :(

2012. jún. 25. 16:41
 28/28 anonim ***** válasza:
Ma már nem elég, ha egy férfi jó családfenntartó. Ha a nő is megkeresi a család fenntartásához szükséges pénzt, akkor a férfinak az igazságosság elve szerint ugyancsak hozzá kell járulnia az otthoni munkához.
2012. júl. 9. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!