Spirál kérdés!?
elég sokan lettek terhesek spirál mellett, ami gondot is jelent,hiszen ilyenkor azonnal ki kell szedni, hiszen sérülhet a magzat.
valamint nekem erkölcsi gondom vele, hogy a megtermékenyülést nem akadályozza meg, csak az embrió beágyazódását. magyarul abortál. de hogy ez kinek gond, az felfogás kérdése.
Mirenam van es teljesen megbizom benne, a legjobb modszer, amit eddig probaltam. A felhelyezes kellemetlen volt, utana par napig gorcsolgetett a hasam, kb harom honapig pecseteltem, azota viszont mensim sem igazan van.
A ferjemet a felhelyezes utan kb egy napig megbokte neha a jelzoszal, erre egyebkent szamitani lehet, mondta is a doki.
Egyreszt azert mert nekem pl hosszabbra hagytak felhelyezeskor es kontrollon vagtak csak rovidebbre. De mar a kontroll elott sem erezte a ferjem, csak az elso heten, mondta a doki hogy azert, mert akkor meg merev volt, utana meg mar felpuhult es ugy mar nem szur.
De ez a tobbinel is igy mukodik, szoval ettol tartani nem kell.
Spirált csak akkor tesznek fel, ha szültél!
Illetve a nem hormonosat én nem ajánlom (a nőgyógyász is csodálkozott, hogy mért tetetek fel ilyet, nem akarok több gyereket?), mert 1 év alatt méhgyulladásom lett tőle, valamint 4-5 hónap után sűrűn jött meg a mensim, és 2 hétig tartott.
10:03-nak,
állitolag azért, mert perforálhatja a méhet (ezért is ellenőrzik uh-gal időnként,asszem fél évenként), illetve nőgyógy. gyulladást okozhat, mint nekem.
bár rendszeres ellenörzéssel csökkenthetőek a szövödmények kial.nak esélye- szerintem.
Meg ugye tudjuk, h ez egy idegen anyag a szervezetben,ami ellen védekező mech.-ok indulnak be, ezért is alakulhat ki a gyulladás.
Nem tudom, amelyik nődoki feltette,az is kérdezte,h biztosan spirált akarok-e?
Szóval nekem nem jött be, írtam is,mért. Tesómnak 5 évig volt fent, de neki is elhúzodó volt a mensije, meg erősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!