Mi a különbség a Mirena és egy normál spirál között?
A hagyományos spirál csak a beágyazódást akadályozza meg. A mirena kibocsájt egy hormont, ami megakadályozza a peteérést is. Így jobban véd. Ha a mirenából "kifogy" a hormon, akkor hagyományos spirálként is funkcionál tovább.
Szóval két oldalról is véd, így jóval biztonságosabb. (ismerek olyan anyukát, akinek a 3. babája sima spirál mellett fogant)
nekem azért sem szimpatikus a hagyományos spirál, mert akkor tulajdonképpen megfogan a baba, megtermékenyül a petesejt, csak nem tud beágyazódni... Ezért én inkább mirenát tetetek majd fel.
A mirena nem kevesbe tartos, de jobban ved. Ha ot ev utan sincs vele semmi gondod, de mar nem fontos a hormonalis vedelem, akkor fent maradhat es mukodik tovabb.
Nekem februarban raktak fel, kb ket honapig enyhe pecsetelgetesem volt par naponta es gyenge mensi, aprilis eleje ota se mensi, se pecseteles.
Sima spiralnal elvileg meg erosebb es fajdalmasabb lehet a mensi.
Én azért tetetek fel Mirenát, mert a normál spirál mellett megfogan a baba, csak beágyazódni nem tud. Sajnálnám a sok-sok megfogant kis életet aki aztán elpusztul az évek alatt.
A Mirena hormont bocsát ki a méhbe, átjárhatatlanná teszi a méhnyak nyákját is, gátolja a peteérést is, és leépíti a méh nyálkahártyáját is, így a baba eleve meg se fogan! De ha mégis, akkor nem tud beágyazódni. Viszont nem csak a beágyazódás gátlásával véd.
Nekem ez fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!