Van itt olyan anyuka, aki nem baba-mamás szobát kér szülés után?
Én Kecskeméten fogok szülni,szültem már kétszer. Itt is van babás szoba is és sima 6 ágyas is. Egyszer sem kértem magam babásba,mert jobb volt,hogy tudtam pihenni. 3 óránként hozzák a babákat,de majd egy órát lent vannak így is velünk. Így van kb két órám pihenni, enni,látogatókat fogadni,tusolni.. Ezzel ki is merül e rövidke idő. Éjjel nincsenek velünk,de így legalább tudtam aludni, legalább éjszaka.. Nekem ez így jobb volt,mint egyfolytában talpon lenni friss gátsebbel, egy újszülöttel.
Van ezzel esetleg más is így,vagy csak én vagyok ilyen?
Köszönöm, 33hkm.
Szia!
Én megértelek. Nem tartom magam azzal rosszabb anyának, h nekem nem volt optimális ez a "rooming in" rendszer. Persze baba-mama közelség...,de kérdem én, ha hazamegyünk nem 0-24ben szinte miénk lesz a baba?
Szóval jól teszed.
én már voltam ilyenbe is olyanba is. előszőr én is a baba nélkül voltam. elvileg 3 óránként hozták,de elég sokat ott hagyták melletünk.másodszorra már nem volt választásom mert baba barát kórház lett,és velünk volt a baba.ami tényleg elég kimerítő volt. úgyhogy megértem ha úgy döntesz,megint külön leszel.elég kevesen merik ezt bevallani,mert azt gondolják,hogy akkor az milyen anya,aki nem akar a babájával lenni egésznap.
Szóval:tedd azt ami neked (nektek) jó!
Mindkettőnek van előnye-hátránya.
Kérj olyat, amilyet szeretnél. Egy percig nem érdekelne, hogy idegeneknek melyik tetszik.
Még nem tudom, hogy 2. babával mit szeretnék, ha tudnám, hogy tuti jól leszek, akkor maradhatna a baba-mama szoba, ha pedig megismétlődne ami legutóbb, akkor a másikat választanám, csak ezt nem lehet előre tudni. Bár azt hiszem, tudom is mi lenne a legjobb: baba-mama, de ugyanakkor egy ágyas szoba, ahol a szobatársak babái nem ébresztenek, csak a saját
Én nekem meg sem fordult afejembe a baba-mama szoba..
Én nem tartom magam ettől rossz anyának..sem önzőnek..
Sokan aztmondják hogy igy lesz szoros a gyerekkel a kapcsolat megki se birnák nélküle..
Nem tudom Nekem nagyon jó a kapcsolatom a fiammal és igenis jól jött az 2óra pihenés annakellenérehogy persze gondoltam rá hogy vajon sir,vagy eszik vagy alszik..vagy épp pelenkázzák a kis popsiját..(Szintén Kecskeméten szültem)
Nem leszel kevésbé jó anya ha nem baba-mama szobát választasz..
Amugy engem pl nem feloldodos-sal vartak és azthittem beledöglök mikor fel kellett másznom az ágyra vagy lemászni..ugyhogy nem is hiszem hogy eltudtam volna látni a babám..
és off: kinél szülsz?
Én 2× voltam baba-mama szobában, nem volt választásom csak ilyen volt, hát mindkettőnél, már a perceket számoltam vissza, hogy mikor mehetek haza. Rettenet volt. Nem a saját gyerekem miatt, dehogy!!! Imádtam velük lenni, imádtam a kis újszülött illatukat, a puha bőrüket, a baj azzal volt, hogy mindkétszer 5 ágyas volt a szoba, vagyis 5 baba és 5 mama. Megállás nélkül sírt valamelyik pici, az idő alatt volt csak csend, míg fürdették őket. Mindkét alkalommal 4 napot voltam benn, nem aludtam összesen 1 éjszakányit, ahogy haza értem az volt az első hogy lefejtem a tejet anyum kezébe adtam a gyereket én meg ágynak dőltem, hogy tudjam kipihenni magam.
Ennek a baba-mama szobának akkor lenne értelme, ha 1 ágyasak, max két ágyasak lennének a szobák, nem 4 meg 5!!!
A másodiknál én ugyan kértem 1 ágyast, de sajna nem volt szabad, az más lenne, mert ha alszik a pici én is tudtam volna aludni vele, de így!
Én megértelek!
na kérdező! erről beszéltem..! már le is lettem pontozva,mert lemertem írni,hogy igenis kimerítő volt!
és szó sincs róla hogy napokra elszakítanák a babákat.mert elég sokszor hozták,sőt ha sírt hogy éhes még akkor is visszahozták! még éjszaka is akár!
de amikor a babásba voltam mindig felsírták egymást a babák-és se anyuka,se baba nem aludt jól! és nálunk nem vették jól a nővérek,ha betoltam a babát az őrzőbe,azért hogy egy kicsit pihenhessek,vagy el menjek a büfébe. és mivel császáros voltam,bent voltam 1hétig a babával-úgy hogy közbe szinte ki sem mentem a szobából..!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!