Ha valamilyen módon arra kényszerülnétek, vagy úgy döntenétek hogy örökbeadjátok a gyereketek, örökbeadnátok két melegnek?
Volt nemrég egy ilyen kérdés, én is próbáltam érvelni, de teljesen felesleges. Aki megrögzött homofób, azzal észérvekkel nem lehet vitatkozni, az csak fújja a hülye sztereotípiáit.
Válaszolva a kérdésre, én nem adnám örökbe meleg párnak a gyerekemet, és nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom. Mégpedig azért nem adnám, mert tudom, hogy ebben a világban ha valaki kicsit különbözik az átlagtól (pl melegek a szülei), azt folyamatosan piszkálják, kiközösítik, bántják emiatt. Persze ezzel együtt lehet élni, de nem nehezíteném meg ezzel szándékosan a gyerekem életét.
Kérdező, az ilyen meleg párok általában alapból nem szoktak gettósodó településekre költözni, hiszen nagyobb városokban alapvetően jobban elfogadják őket. Na most az meg, hogy az örökbeadó szülő egy ilyen településen él, nem sokat számít, hiszen nincs ilyen szabály, hogy csak helyi lakos fogadhatja örökbe a babát, sőt, szerintem annál jobb, minél távolabb élnek.
Na de hogy a kérdésre is válaszoljak, ha valamiért arra kényszerülnék hogy örökbe adjam a babámat, és még bele is szólhatnék, hogy kinek, sőt, válogathatnék is, akkor annak a párnak adnám, akiknél a legjobb helyre kerül. És nem lenne mérvadó az, hogy ez a pár egy nőből és egy férfiból áll-e, vagy két azonos nemű személyből.
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként nem gettósodó településről van szó, hanem kisvárosról ahol az átlagnál több a cigány. A cigányba bele veszem azokat a magyarokat is akik hasonlóan viselkednek. Utcán aránylag el lehet őket kerülni, de iskolában és onnan hazafele már más a helyzet. Ott mindenki egy helyen van.
Látod, máris nyitottál egy új témát.
A cigányok közé veszed azokat a magyarokat is, akik hasonlóan viselkednek. És a normálisan viselkedő cigányokat magyarnak nevezed? mert akkor még valamennyire korrekt a dolog. De a cigány nem szitokszó, hogy mindenkit illes vele, aki nem a normáid szerint él.
Látom nem érted, ráadásul nem ezen volt a hangsúly, gyereknevelés témában meg nem fogom elmagyarázni. Szó nem volt arról hogy a cigányt szitokszónak veszem.
Azért tettem fel a kérdést hogy arra válaszolj, nem azért hogy beleköss a részletekbe amit félreértesz.
"A cigányba bele veszem azokat a magyarokat is akik hasonlóan viselkednek."
Ezt szerinted mégis hogyan lehetett félreérteni? A bunkón viselkedő magyar a te olvasatodban cigány. Akkor mi a cigány, ha nem szitokszó? De igazad van, a kérdés nem erről szólt. Ahhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az emberek túl sokat gondolkodnak mások véleményén, és pontosan ez táplálja annyira a homofóbok igazságérzetét. Mert témát ad nekik. Ha nem lenne téma a homoszexualitás, és mindenki elfogadná, hogy a szexuális hovatartozás csak egy az ember kisezer tulajdonsága közül, nem is lenne miről beszélni. Rengeteg megbecsült homoszexuális ember él rejtve ugyanis közöttünk, akiket szeretnek, mert jó, hasznos emberek. Miért kellene róluk máshogy vélekedni , ha kiderülne, hogy a szerelmük a saját nemükből való? Miért van az, ha kiderül, akkor rögtön sz@r alakok? Ez adott, és nem változtatja meg az embert önmagát.
Ráadásul leginkább a kívülállók ennyire elfogultak, a családok sokkal jobban kezelik, ha a gyerekük homoszexuális. És még jobban elfogadnák, ha nem foglalkoznának mások véleményével.
Nálam egy személyes megszokás, hogy a roma származású emberekre viselkedéstől függetlenül a romát használom, a cigány szó alatt az előbb is leírt dolgokat értem. De igazad van, személyes szokásokat nem kellett volna a kérdésbe is belevinnem, mivel nem mindenki tudja hogy mire értem. Nemtudom hogy vetted le, rasszista a legcsekélyebb mértékben sem vagyok. Egyébként sem gondoltam, hogy ez az egész ekkora port fog kavarni.
Egyébként a többi résszel amit leírtál egyet értek. Meg egyébként is, ha témát szolgáltat is az embereknek, akkor sem kellene eköré ekkora ügyet csinálni. Inkább nőjön fel ilyen környezetben, mint egy alkoholista apával és egy útszéli anyával, hogy szélsőséges példát hozzak. Bosszantó, hogy az emberek nem tudnak átlépni ilyen dolgok felett, és egymás személyiségét esetleg a belső értékei alapján ítélni meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!