Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen védekezést választanáto...

Milyen védekezést választanátok ha minden női felmenő nőgyógy. Daganatban halt meg? 30 éves,2 gyerekes anyuka.

Figyelt kérdés
Gyakori együttléthez. Gumit használunk most, de egyrészt nem annyira bízok benne másrészt marha drága ez így, csak 2 fajtát tudunk használni mert engem csíp a többi.Így olyan 200 ft egy darab.

2012. jún. 14. 13:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

áh,értem,hát,nem irigyellek,az tuti...Mondjuk én a másik véglet vagyok,mert én meg egyelőre csak óvszerrel vagyok hajlandó védekezni,szoptatás,és jövőbeli újabb terhesség lehetősége miatt ...Szóval én meg rigolyás vagyok,de nálunk is ez a probléma,h, sok fogy és drága:D

Mondjuk azért én a mirénának utána olvasnék jobban,esetleg más dokitól is kérnék véleményt/nyeket..

2012. jún. 14. 13:47
 12/21 A kérdező kommentje:

Hát próbálkozok informálódni a Mirénáról, de annyira új dolog ez még hogy ilyen messzemenő tapasztalatok nincsenek róla...az meg nem fog vígasztalni 50 évesen ha rákos leszek,hogy majd akkor azt mondják, hát nem kellett volna 30 éves koromtól mirénát se használni, mert az is hormonos.

Tudom persze hogy nem CSAK ezen múlik a daganatos betegség de azért ha ennyire terhelt etéren a családunk, akkor inkább kihagynék minden olyan esélyt amitől valószínűbb a megbetegedés.

Sima spirálon gondolkoztam még, vajon az milyen lehet...

2012. jún. 14. 14:12
 13/21 anonim ***** válasza:
Nekem sima spirálom van, 3 éve. (28 vagyok, és ikreim vannak) Észre sem veszem, a menstruációm sem lett több. Kicsit kellemetlen volt a felhelyezés, de más fájdalommal nem járt. Én nem bírom az óvszert, a tablettától majdnem trombózist kaptam. Így más választásunk nem maradt. Ez teljesen hormon mentes, évente kell ellenőriztetni. 10 ezer Ft volt,amikor felrakta a doki, és 5 évente kell cserélni. Erről is írnak rosszakat, hogy gyakori a fertőzésveszély, stb. De nálam ez nem jelentkezett (pedig szülés előtt gyakran felfáztam) Ha emellett döntesz, 1 valamire nagyon kell figyelni: a jelzőszál ne zavarjon. Ha érzitek (főleg a párod), akkor hosszúra hagyta a doki,és le kell vágni belőle. Én így jártam, de sajnos későn mentem vissza, mert kiesett a jelzőszál, ez olyan mint 1 damil. Ha jól helyezik fel, nem érzed hogy ott van. Szóval, nekem kiesett, de ez nagyon ritka, a dokim se hallott még ilyet. Az a hátránya, hogy műtéti úton távolítják majd el, de tanultam az esetből. (Érdekes, de anyukámnak is kiesett)Remélem, ezzel nem vettem el a kedvedet
2012. jún. 14. 14:24
 14/21 A kérdező kommentje:
Hogy érted hogy későn mentél vissza? Magadnak felnyúlva ezt érezni kell ezt a jelzőszálat? És te nem érezted és akkor műtétileg kell kivenni? Szex közben nem zavaró az az ott lógó jelzőszál? (nem csak a pasinak hanem a nőnek).
2012. jún. 14. 14:28
 15/21 anonim ***** válasza:
ne haragudjatok, hogy belekontárkodom, de nem értem a kérdést. Mi az, hogy daganatban halt meg? Nem értem.
2012. jún. 14. 14:44
 16/21 A kérdező kommentje:
petefészek és emlőrákban halt meg 2 nagynéném, anyukám és mindkét nagymamám. A hormonfüggő emlődaganatok egy részét a mesterségesen bevitt hormonok okozzák, és a fog.gátló tabletta az.
2012. jún. 14. 14:57
 17/21 A kérdező kommentje:
meg a hormonfüggő petefészek daganatra is ez vonatkozik persze.
2012. jún. 14. 14:58
 18/21 anonim ***** válasza:
Hormon mentes fogamzásgátlót. Vannak olyanok pl a pessárium ami a spermát ölik meg, hüvely gyűrük, meg annak ezek a hüvely kúpok. Nekem ezekkel az a baj, hogyha nem megfelelően használod akkor már nem nyújtanak megfelelő védelmet. Meg szerintem elrontja az élvezetet, hogy ezeknél a kúpoknál szeretkezés előtt 10-20 perccel fel kell tenni.
2012. jún. 14. 17:45
 19/21 A kérdező kommentje:

Hát igen. de a gumi is elrontja ha úgy nézzük, bontogatni, felszerencsétlenkedni utána ellenőrizgetni, aggódni hogy nem lyukadt e ki (tudom hogy ritka de ez engem nem vígasztal ha megint én leszek az a 100ból 1).

Köszi a válaszokat egyébként:)

2012. jún. 14. 18:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát igen. Én is küzdök, hogy mivel lenne jó védekezni. Csak az a baj, hogy amit előbb írtam, hogy azoknak 90% körül van a védelme ami sokkal nagyobb mint a guminak.

Én nem javasolnám semmi féle hormon tartalmú fogamzásgátlókat, a többi meg annyira nem biztos, hogy nem is mondom.

2012. jún. 14. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!