Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom (30F) nagyon fél a...

A párom (30F) nagyon fél a kisbabáktól (pl. megfogni, nehogy elejtse, stb. ), és az apaságtól is (elváltak a szülei). Tudnátok valami jó könyvet ajánlani, ami megnyugtatná/felkészítené az apaságra? 25N

Figyelt kérdés
Még nem vagyok terhes, de már tervezzük a babát. Előre is köszönöm a segítséget!

2012. jún. 11. 18:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Leendő anyáknak sem természetes, hoyg csecsemőket érintsenek meg, amíg a sajátja meg nem születik. Nálad ez "szakmai ártalom", más meg közvetlen természet, vagy acsaládja olyan. De legtöbben nem nyúlnak csecsemőhöz, míg meg nincs a sajátjuk.(Kivéve, ha van a családban fiatal gyermek.) Szerintem az a félős hűzódozás teljesen átlagos még nőknél is. Még férjezett nőknél is. Csak neked fura. A párodnak csak hozzád képest fura, azt hiszi, ő tér el az átlagtól, pedig dehogy! Teljesen megszokott a viselkedése. - neked persze nem így tűnik, dehát te szokatlanul sokszor találkozol kisgyerekesekkel.
2012. jún. 11. 23:10
 12/17 anonim ***** válasza:
..nem kell tudniuk, hogy mit terveztek...(előző)
2012. jún. 11. 23:11
 13/17 A kérdező kommentje:

Nekem nem fura, hogy fél a kisbabáktól, már mondtam neki, hogy én is féltem, mert én gyakorlaton fogtam először igazi, élő kisbabát, akinek ráadásul az anyukáját se nagyon ismertem. Viszont már 4 éve dolgozom, így számomra a kisbabák ellátása teljesen rutinszerű, csukott szemmel is tudok pelenkázni akár ruhapelussal is. Tudjátok, mint a vezetés. Egyszerűen tudom, mikor hova kell nyúlni, hogy kell fogni, hogy teszem, miért sírhat, stb. Ahogy az éppen beszélő kisgyerekeket is gond nélkül megértem, párom számára ez is ijesztő. De hiába mondtam neki, hogy minden kisgyerek máshogy kezd el beszélni, és ha napi szinten találkozik egy kisgyerekkel, akkor tudni fogja az egyedi szavak jelentését is, amiket épp az a kisgyerek használ...

Mondtam neki, hogy szerintem ez nem gáz, nem kell más babáját fogdosni (de közben szeretné is, meg fél is), de azt is kértem, hogy azért azt se mondja (mert szokta...), hogy a sajátját majd nem fogja meg egy éves koráig. Olyan könyvet keresnék, amiben írnak erről a félelemről, ami nem szakembereknek szól, mert az én tankönyveimet hiába adnám neki oda, teljesen felesleges lenne, mert nem kispapáknak szól, tömény, rengeteg benne az olyan információ, amit egyszerűen felesleges tudnia. És nem is foglalkozik ilyen lelki dolgokkal.

Egyébként a párom nagyon nyitott, ő kért tőlem könyvet (mert az unokaöccseihez ajánlottam neki 1-2 nagyon jó könyvet, amik segítségével tudta őket kezelni - 2 magatartászavaros tizenéves fiúról van szó, sógorom nevelt gyerekei), és ezért tettem fel a kérdést, hátha van valakinek ilyen tapasztalata, vagy egyáltalán arról, hogy a párja hogy hidalta át ezt a problémát.

És nem akarjuk elmondani a barátainknak a babát, csak akkor ha már 5-6 hónapos terhes leszek (mindenkinek akkor szeretnénk elmondani a szüleinken kívül, nekik már 3. hó körül elmondanánk, ha minden rendben lesz a kicsivel). Sajnos anyukámnak sok vetélése volt, mire összejöttem én és a testvérem, így fel vagyok készülve arra, hogy pár hetesen elhalhat a babám, nem akarom elkiabálni. Ezt megbeszéltük a párommal is.

2012. jún. 12. 10:06
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A párom 41 éves volt én 24 mikor szültem. Ő előtte soha semmilyen körülmények között nem nyúlt volna hozzá egy gyerekhez! Az unokahugát egy egy fénykép ereéjig az ölébe vette de csak 3 éveskora után. A mi babánk nem tervezett baba volt és bár annak ellenére hogy első pillanatban örült nem igazán ugy vettem észre a terhességem alatt hogy alig várja..igazábólén folytonerről beszéltem:) ő meg kerülte a témát és mondta hogy értsem meg sohanem akart gyereket és mivel mégcsak a hasamban van,tehát egyedül én "ismerem" ő nem tud mit kezdeni ezzel a gyerek témával!

Mióta megszültem(16 hónapos mosta fiam) el se lehet választani a két fiút egymástóól,vitte anno babakocsival sétálni,most kézenfogva mennek a boltba,nyilvános helyeken puszilgatja és bohockodik neki..amikor tud játszik vele,akármilyen fáradt,ha felhiv rögtön az az első kérdése hogy mit csinál a fiam? Ugyhogy bár az egész családja és az összes barátjahalára macerálja amiatt hogy milyen "gyagya lett"de mégis könyv nélkül is olyan apa lett amilyet elképzeltem a fiamnak! Sztem ezt nem lehet könyvből megtanulni,utánna olvasniezt érezni kell!

Nálunk is volt olyan az elején(tápszeres volt)hogy 2hetesen odaadtam neki hogy etesse meg először ott maradtam vele mondtam hogy tartsa stb és bár félt de pár hét mulva már versenyeznem kellett egy-egy éjszakai etetésért!:)

2012. jún. 12. 14:18
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem is megtanulni akarja a könyvből, csak az kellene, hogy tudja, hogy ez nem egy olyan probléma, ami egyedül őt sújtja a világon. De köszönöm, hogy leírtad a történeted, kedves utolsó válaszadó.
2012. jún. 12. 15:11
 16/17 anonim ***** válasza:

A parom a sajat testvere gyermeket nem fogja meg :)) nem is erolteti senki! Azt mondja, hogy addig nem fogja megfogni, mig nem tartja a fejecskejet vagy nem tud ulni:))

Nem kell mas gyereket megfogni! Foleg nem egy ferfinak, ha nem akarja!:)

11 hetes terhes vagyok, a mi babankat meg fogja fogni, majd hozzaszokik, ő a mienk lesz:) hidd el, belerazodik majd! Az en parom is 30 eves!

2012. jún. 13. 19:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Az Éva magazinban(nem tudom sorozat-e vagy csak egy cikk) van arról szó hogy mit tehet az apa a gyerekkel.. Osztom az észt, Tanfolyam kezdő apáknak cimmel. [link] szerintem nagyon jó, de az ujságban már a terhesség idején is van cikk..
2012. jún. 14. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!