Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom (30F) nagyon fél a...

A párom (30F) nagyon fél a kisbabáktól (pl. megfogni, nehogy elejtse, stb. ), és az apaságtól is (elváltak a szülei). Tudnátok valami jó könyvet ajánlani, ami megnyugtatná/felkészítené az apaságra? 25N

Figyelt kérdés
Még nem vagyok terhes, de már tervezzük a babát. Előre is köszönöm a segítséget!

2012. jún. 11. 18:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
párnát, paplant
2012. jún. 11. 19:03
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
A könyvtárban találtam rá egy gyakorlati felkészítőre, a címe "Kispapakönyv", elég régi már sajnos. Viszont nagyon apaközpontú, és vicces, és címszavakban beszél a nehézségekről, de nem liheg túl semmit, inkább laza, és humoros. A párom csak ezt az egyet volt hajlandó olvasni.
2012. jún. 11. 19:06
 3/17 anonim ***** válasza:

Ez érzeli kérdés. nem lehet könyvből megtanulni. Majd agyermek tanítja őt. Nem kell érett apaként fogadnia. A gyermek is kezdő gyerek lesz. Belejön közben.

Ha akar gyereket(csinálni) annyi elég. A többi jön magától, nem kell rágörcsölni.

Ha nem akar, akkor kiolvashat egy egész könnyvtárat is, hiába.

2012. jún. 11. 19:06
 4/17 anonim ***** válasza:
Mehet majd szülésfelkészítőre veled
2012. jún. 11. 19:08
 5/17 anonim ***** válasza:
A valóságnál nincs jobb tananyag, de ha tényleg ennyire retteg, nyugodtan fáradjatok be a helyi könyvtárba, rengeteg ilyen témájú könyv van.
2012. jún. 11. 19:08
 6/17 A kérdező kommentje:
Szeretne gyereket, de mivel születése előtt lelépett az apukája, és az anyukájának nem is lett új párja, eléggé fél ettől. Főleg, hogy a bátyja nincs a helyzet magaslatán, és nem is hajlandó sehonnan segítséget kérni. Egyébként már volt nála csecsemő, az unokahúgom, nem hajította el, de fél rendesen, hogy valami baja lesz. Mindketten szeretnék gyereket, közösen beszéltük meg. Három hét múlva megyünk barátokhoz, ahol 4 hónapos kisbaba van, és már előre rosszul van attól, hogy biztos a kezébe fogják nyomni.
2012. jún. 11. 19:09
 7/17 anonim ***** válasza:

Minek kéne más gyerekét fogdosnia??

Nme kell őt erőltetni, teléjesen felesleges. Ha megszületik a sajátja, felemeli, aztán majd ha már két éves lesz, anyakába teszi, s viszi. Minek fogdosná más csecsemőjét? Én két (nagy) gyerekes anya vagyok, de én sem szívesen fognám kézbe más kisbabáját! Az az anyja dolga, meg a szűk családé. Megnézem, aranyos, ennyi. Ez olyan csajos dolog, nem férfiaknak való. Ettől a sajátját még imádni fogja. Minden második apuka elvált zsülők gyereke, attől nem lesz semmi baja.

2012. jún. 11. 19:17
 8/17 anonim ***** válasza:

Ha nyomják, mondja, hogy "Nem, köszönöm, már dolgozom a saját modellen!"

Vagy "hangszert, kocsit, gyereket nem kölcsönzök."

2012. jún. 11. 19:18
 9/17 A kérdező kommentje:
A "nyomják"-ot úgy értettem, hogy "légyszíves megfognád egy pillanatra?" Nagyon jó barátainkról van szó, és már van egy kisfiuk, akit szintén többször meglátogattunk, és őt is megfogta, meg az unokahúgomat is pár hete. Egyikőjüket se tukmálták rá, de mivel fél tőle, hogy elejti vagy megnyomja, nem örül neki. Persze, mikor a kezében volt nagyon örült, teli szájjal mosolygott, nem úgy tűnt, mint aki mindenáron letenné, de azért pár perc után visszaadta, főleg mikor elkezdte magát csavarni az egyik kisbaba. A barátainkat ismerve, ha megtudnák, hogy babát tervezünk, egyből megtanítanák pelenkázni a páromat... Az anyuka nagyon aranyos, közvetlen, persze nem adja oda mindenkinek a gyerekeket, de mi elég jóban vagyunk. Nekem csecsemő- és kisgyermekgondozó szakmám van, így számomra teljesen természetes, ha megfogok egy csöppséget, ha pl. az anyukája épp kiment, a baba meg ordít. Nem szokott ebből probléma lenni. Persze a páromat senki se kérné ilyenre, csak mindenki eddig úgy volt vele, hogy "hadd szokja"...
2012. jún. 11. 19:39
 10/17 anonim ***** válasza:

Én is így értettem. Nagyon tolakodónak tartom ezt a "hadd szokja" hozzáállást. Nem gyermek már, ne akarják nevelgetni!

Viccesen visszautasítanám a helyében. De egyszer s mindenkorra.

2012. jún. 11. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!