Valaki megnyugtatna, légyszi? Afp értékem 0,57 MOM!
Sírhatnékom van!
az alacsony AFp nem jelent semmit és nem utal semmire. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet esetlegesen beteg babád, de az alacsony AFP-ből nem lehet következtetni semmire. A magasból igen, ott nagy valószínűséggel valamely testrészét nem fedi bőr a babának (nyitott gerinc, hasfal), de ez csak extrém magasnál és ez sem biztos, csak lehet esetleg ez az oka.
2010. ápr. 1. 09:39
Az enyém 0,37 volt, és teljesen egészséges babám született!
Ne aggódj!!!
2010. ápr. 1. 09:49
Ne aggódj! Tudom ezt könnyű mondani! Én a második babámmal jártam így mint te, hogy alacsony volt az AFP értékem. Valószínüleg korábban csinálták a tesztet mint a valódi 16. hét ami miatt lehet alacsony az érték! Ami viszont jó hír, hogy el fognak küldeni genetikai tanácsadásra. A 18. hétre kérj időpontot, de inkább a 18 hét vége felé, lehet akár a 19. hétre is kérned, akkor az igazi. A genetikai tanácsadáson szépen végignézzik uh-al a babát, töviről-hegyire. Ott ki fog derülni, ha valami baja van! Én 18+6 naposan mentem a tanácsadásra és kiderült, hogy 18+2 a terhességi korom, pedig nagy volt a babám. viszont! A vizsgálat 25 percig tartott, rendesen végignézzett a doki mindent. (Az első terhességemnél 5 perc alatt elrendezték az egészet!)
Szerintem sokkal jobban jártam mint előzőleg, viszont az a 2 hét ami az AFP eredmény megérkezése és az uh között volt az nekem is lélekörlő volt. Próbáld meg lekötni magad valamivel, ne ezen járjon egész nap a gondolatod!
2010. ápr. 1. 09:57
4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Második babám és nagyon várjuk és rettenetesen aggódó fajta vagyok! Genetikai uh itt nálunk mindenkinél kötelező, az AFP eredmény birtokában mindenkinek pontosan a 18. héten csinálják. Nekem ma van időpontom egy órára, de a percek mintha visszafelé múlnának.
5/16 A kérdező kommentje:
És innen küldenek, ha szükséges genetikai tanácsadásra.
Az enyém 0,6 lett. Én is ugyanígy kétségbeestem mint te, ráadásul még 37 éves is vagyok. A védőnő elrémisztett mindenféle beteg gyerekkel, mert nem vállaltam a magzatvízvételt. Nekem is jók lettek a 12. heti és a 18. heti uh-ok. De a biztonság kedvéért 19 hetesen elmentem egy 4D-s uh-ra, ahol megnyugtattak, hogy semmi baja a babámnak. Voltam genetikán, de az egy nulla volt. Tegnap voltam 23 hetes, és visszarendeltek megint uh-ra. De most is minden rendben volt. Nyugi, nem lesz semmi baj!
2010. ápr. 1. 10:35
Az még lemaradt, hogy nekem is pont aznap reggel vették le a vért amikor betöltöttem a 16 hetet. Szerintem korai volt, a doki is ezt mondta, hogyha egy pár nappal később veszik le, akkor már más az eredmény.
2010. ápr. 1. 10:37
8/16 A kérdező kommentje:
Remélem nekem is azért alacsonyabb, mert nem jó időben vették le a vért!
Az AFP még előttem van, de azt hiszem, megnyugtató választ tudok adni.Épp tegnap voltam a védőnőnél.Kérdezte, mikor töltöm be a 16. hetet.Mondtam, ő meg azt tanácsolta, hogy számoljak rá arra a napra 3-4 napot, és akkor menjek.Így ápr. 8. helyett, 12- én fogok menni.Ennek is megvan az oka.Ezek szerint az AFP koncentrációja napról napra nő, és ha vártál volna még néhány napot, jó lett volna az eredmény.Olyan ez, mint a terhesteszt.Halvány 2. csík, erős csík..Úgy látom, nekem szerencsém van a védőnőmmel, mert mindent elmond és elmagyaráz.Nyugi, egészséges a babád!Még egy példa: unokatesómnak is pocsék lett az AFP, és most van egy 2 éves, makk egészséges kislánya.
2010. ápr. 1. 12:48
Az én dokim addig nem engedi levenni, míg a BPD nem éri el a 36 mm-t, ezért nálunk előbb uh-on megnézik, hogy megvan-e a 16 hetes méret, és aztán engedik levenni a vért. Én is elvileg hétfőn voltam 16 hetes, de 33 mm volt a BPD, úgyhogy megyek holnap, addigra biztos elérte. Ha sokkal később veszik le (pl. barátnőmnél már 17 hetesen), akkor meg magas lehet (nála 2,58 lett, persze ott is volt para rendesen, de a genetikain mindent rendben találtak). Szerintem ne aggódj, biztos pár nap kellett volna még.
2010. ápr. 1. 13:24
Kapcsolódó kérdések: