Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Havi 200 ezer Ft nagyon kevés...

Havi 200 ezer Ft nagyon kevés egy háromtagú családnak?

Figyelt kérdés
Vagy mit csinálunk rosszul? Alig jövünk ki belőle. Számlák rendben, kaja van, de olcsók, kocsi, hitel, nyaralás, más luxus nincs.
2012. jún. 10. 10:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ebben a hónapban 150ból kell a két kicsire meg a két felnőttre kihozni a havi dolgokat(100at a férjem ad be, 50a gyes+csp), kaja-rezsi. Most lesz a fiam szülinapja, egy állatkert(3belépő=10ezer), havi 2-3uszoda, cukrászda is belefér. Ruhát kevésszer veszek magunknak, de mindig csinin járnak a gyerekek mi is... Igaz nincs kocsi és lakkáshitel/bérletidíj, ami vinné a pénzt.

Kinek hogy sikerül. Ismerek olyat, akiknek 400ezer is kevés 3emberre(ők heti40ezerért vásárolnak, én havi 40ből-45ből kihozom a vásárlást)

2012. jún. 10. 13:03
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiből élünk, ebből 75ezer a hitel, 50 ezer a rezsi, a többit meg beosztjuk. Nyaralni soha nem voltunk, max. 23 év múlva ha lejár a hitelünk. Ha nem lenne hitel tök jól megélnénk, de nem panaszkodom, mert vannak akik sokkal rosszabbul élnek.
2012. jún. 10. 13:10
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Jah és apósom, na ő nem tudom, hogy csinálja. De ők 5en vannak már csak, 2kiskorú egy főiskolás gyermek, épp részmunkaidős minimálbéres anyósom, apósom cca 150et keres.

Tegnap csak úgy tv-t vett, mert a régi eszi az áramot. És mindig van pénze. Őt még vakarózni nem láttam. Ide építkezéshez megveszi az anyagot(szigeteléshez, homlokzat festéshez...), akkor otthonra bevásárol hetente, fizeti a kocsi részleteit, ha a gyerekek közül valamelyik nyekereg, akkor elmegy velük ruhát venni. Anyósom épp kifizeti a számlákat, meg az ebédbefizetéseket, utazást, és kifújt.

Jah és így van megtakarításuk:D Szóval ki érti ezt.

2012. jún. 10. 13:13
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Mióta gyesen vagyok (március), a havi bevételünk 160 ezer körül van és nem tudunk belőle megélni. Kb. pont az a 40 ezer hiányzik, talán a 200 ezer elég lenne, de csak úgy, hogy semmi "haszontalan" dolgot nem veszünk, ruhát, könyvet, ilyesmit.

A nagylány most volt kötelező iskolai táborban 25 ezerért, ballagása lesz, arra is kell virág+valami ajándék.

Nem is sorolom tovább, 5-en vagyunk, kevés a pénz.

Visszamennék dolgozni, de épp most közölték, hogy nem szándékoznak visszavenni.:((((

Ja, nyaralás, kirándulás, strand nem lesz a nyáron!:( Se tábor....

2012. jún. 10. 14:24
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nagyon rosszul csináltok,Kedves Kérdező!!

Én a 3 lányommal vagyok itthon. Főzni úgy főzök,hogy Apósom is tudjon enni (nem lakik itt),a Párom két hetente jár haza, semmit nem tud haza adni. Az Ő részére külön kell főznöm,és lefagyasztanom,ami csak hús étel lehet (a palacsinta,lángos,egyéb olcsó kaja mire az albérletbe ér, kiolvad, egy némely pedig ehetetlen fagyasztás után).

Összesen 173-183 (attól függ milyen a beosztása) a bevétel. Hitel sok van.

Én 73-at kapok,ebből kell a rezsinken kívül a hitelekbe is beszállnom,hogy a Párom a napi szükségleteit (ami a kenyér,tej,műzli- ezek a legolcsóbb Tesco-s dolgok!! ezeken él az itthonról vitt főtt kaja mellett) és a napi utazgatást a munkahelyre, tudja fizetni....

Ha nem lenne hitelünk,akkor ebből a 173-183 ezerből,még félre is tudnánk tenni!! (de majd ennek az ideje is eljön :-) )

Üdv: 3 lányos

2012. jún. 10. 15:27
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Itt tényleg valahol nagyon elfolyik a pénz. Igaz, mi csak ketten vagyunk (egy gyerek, egy felnőtt), de 120-ból albérletben megvagyunk úgy, hogy azért arra jut, ami tényleg fontos. Ha lakbér nem lenne, még azt is meg merném kockáztatni, hogy egy kocsit fenn tudnék tartani. Igaz, itt és most nincs is rá szükségünk, feleslegesen vinné a pénzt, szóval nem érzem hiányát.

Ennyi pénzből nekem fura, ha egy háromtagú család nem tud kijönni, vagy csak alig-alig.

Mire mehet el a pénz? Mert ha azt írod, hogy kajából is csak az olcsót veszitek, a számlák sem irreálisan magas összegűek, akkor nem értem. Esetleg valamelyikőtök dohányzik? Mert az nagyon el tudja vinni a pénzt, szinte észrevétlenül. De ha ez sem, akkor nincs több tippem.

2012. jún. 10. 18:26
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem fura ez egyáltalán.Nekünk havi 200.000 a bevételünk,ebből 60.000 a hitel,és nagyon jól kijövünk...nyáron!Na de télen 60.000 csak a fűtés!

Nem mondom,hogy nélkülözünk,mert nem,de nem jut semmi extrára,és ha teszem azt ne adj Isten elromlana a hűtő,vagy a mosogép,hát lennénk szarban.

2012. jún. 10. 18:34
 18/24 A kérdező kommentje:

Én kapok csp-vel 70-et. 35-öt beadok kajába, 10 a kettőnk mobilja, a maradékból megveszem ami a kislányunknak meg nekem kell: ruha, játék, egy-egy könyv, kozmetikum, ilyesmi.

A férjem 130-at min. keres. Ő bead a kajába 40-et, és fizeti a rezsit, ami éves átlagban 50 körül van. A maradék meg elfolyik neki és nem értem, hogy hová. Valamennyit cigizik, meg szokott inni itt-ott egy kávét (alkoholt nem iszik), újságot vesz, nekünk fagyit, sütit, néha vmi apróságot, magának reggelit, lakásban a javításokat ő fizeti, bérlet, és kész, ennyi, azt mondja, elfogy :(

Mit csinálunk rosszul? Segítsetek.

Ja igen, a kajapénz így 75 mindennel, nem lazacot eszünk naponta, de igyekszem minél egészségesebb dolgokat venni...

2012. jún. 10. 18:51
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Gyűjtsétek a blokkokat! Én ezt tettem. Aztán egyszer nekiültem és kiszámoltam a dolgokat. Túl sokat költöttünk kész kajákra és egyéb szükségtelen dologra. Volt olyan hónap, hogy több volt a kiadásunk, mint a bevételünk! Na ekkor döntöttem el, hogy most odafigyelünk és nem pazarlunk.
2012. jún. 10. 19:05
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi havonta kb. 30.000et költünk,ebben nem csak a kaja,hanem a mosószer,háztartási dolgok is benne vannak.Szerintem nem sok!Ti?
2012. jún. 10. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!