Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Heti 900 dollárból meg lehet...

Heti 900 dollárból meg lehet élni egy háromtagú családnak New Yorkban, Queensben?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 17. 02:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatom nincs, azonban itt van egy táblázat, ahol átlagos háromtagú család létminimumához szükséges összegeket írják:

[link]

Eszerint nagyon-nagyon szűkösen elég (ha jól vettem ki 2 éves adatok szerepelnek, itt nettó ~$3900-t írnak 3 főre havonta)

2010. ápr. 17. 08:38
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyám heti 400 dollárból (hetente) volt kinn 3 hónapig (keleti parton egy kisváros) egyedül és haza kellett jönnie, mert nem élt meg. Nyomorogni nem akart.

Tehát gondolom 900 dollár kevés 3 főnek. Persze ha a lakást meg tudjátok ingyen oldani (ismerős, vagy valaki más segítségével) akkor egy darabig ellehettek.

2010. ápr. 17. 10:57
 3/14 A kérdező kommentje:
Ott élünk jelenleg ketten, de decembertől 3-an leszünk. Most én is dolgozom, nincs semmi baj. De szülés után 4 hetet kaptam és vagy visszamegyek dolgozni és baby sitterre bizom a babámat vagy otthon maradok, de akkor nem kapok fizetést és csak a férjem fizetése marad. Ami ezek szerint nem lesz elég. Sajnos én is igy számoltam. Tehát mindenképpen vissza kell menni dolgozni. Igy viszont a fizetésem egyből megy majd a baby sitter zsebébe. Hogy itt miből nevelnek gyereket mások, rejtély számomra! Ha meg hazaköltöznénk, egyikünknek sem lenne munkája, viszont lenne hol lakni. El vagyok keseredve és ez eléggé beárnyékolja a babavárás feletti örömömet. Köszönöm a válaszokat!
2010. ápr. 17. 11:33
 4/14 anonim ***** válasza:
32%
felelőtlenség egy újszülöttet bébiszatyorra bízni! nagy baromság, kinek szülöd? mert nem magatoknak az már biztos!
2010. ápr. 17. 13:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Amerikában akármilyen érthetetlen is mi európaiaknak nem adnak a szülés után 2-3 évet hogy otthonmaradj a gyerekkel.

Tény, hogy nincs szülési szabadság, a nőket nem veszik vissza automatikusan a munkahelyükre a szülés után. Családi pótlék sem létezik.

2010. ápr. 17. 16:35
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok , tehát az ott másvilág. Ha az ember szeretne megélni valahogy a nőknek sajnos visszakell menniük dolgozni és nagyon sok amerikai család bízza a gyereket bébiszitterre ha épp a nagymama nem tud a közelben lenni.Ők ebben az életformában élnek, nincs mit tenni.

Ez náluk nem választás vagy választás ha szülés után nem mész vissza dolgozni elköszönhetsz a munkahelyedről , otthonmaradhatsz de akkor nincs semmilyen juttatás. :(

Tehát kedves kérdező Neked kell eldöntened h mennyi időre enged el a munkahelyed mennyi az a pénz amit a férjed/élettársad keres. Sztm szűkösen de meg lehet élni. Ez a 900 amit magatokra költötök a tiszta pénz vagy ebből még albérletet is fizettek ?

2010. ápr. 17. 16:41
 7/14 A kérdező kommentje:
Ebből kellene fizetni mindent. Lakást, kaját, rezsit, baba dolgokat, stb.
2010. ápr. 17. 16:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
És mennyi az albérlet / hó ? mert ott is vannak nagy eltérések.
2010. ápr. 17. 16:52
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon szukosen fogtok elni. Talan meg tudjatok oldani, de mindent ki kell centiznetek. En sem adnam babysitterhez az ujszulottemet. Itt elek az USA-ban es en azt javasolnam, hogy probalj otthon maradni a babaddal, amig lehet, mert ezek az idok nem fognak visszajonni es meg fogod banni, hogy nem lattad az elso mosolyat, az elso lepeset stb. A babysitter egy ideiglenes megoldasnak jo, de minden nap... igy is, ugy is nehez dolgod lesz. Vagy anyagilag, vagy erzelmileg...en otthon maradnek es megneznem, hogy min lehet sporolni. Pl. ha eddig eljartatok, akkor otthon kellene foznod minden nap, azzal nagyon sokat meg lehet sporolni illetve olcsobb alberlettel is, ha lehetseges. Ha 2 kocsitok van, akkor 1-et tartsatok fenn stb. Eleg sok mindenen lehet sporolni bar ez attol fugg, hogy most milyen eletszinvonalon eltek.
2010. ápr. 19. 18:40
 10/14 A kérdező kommentje:
Autónk egy sincs, nemhogy kettő. Egy egyhálószobás lakást bérlünk, ami havi 840 / hó. De el kell költözni nagyobba, mert nem fogunk elférni. Vagyis legalább 1100-ra fog emelkedni a lakbér. Főzni pedig eddig is itthon főztem. Köszönöm a tanácsokat. Most úgy gondolom, itthon fogok maradni, amig lehet. Aztán majd meglátjuk.
2010. ápr. 23. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!