Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megbánt abortusz után újabb...

Megbánt abortusz után újabb kisbaba szerintetek jó ötlet?

Figyelt kérdés
Vagy nem szabad belevágni? Igaz, ő már nem ugyanaz a kisbaba lesz, akit kidobtam a szemétbe )amit sosem bocsátok meg magamnak és folyton itt van a fülemben, mintha mondaná, hogy: "Anya, miért öltél meg?", de lehet, hogy segitene egy kicsit feloldani a bánatot és a bűntudatot. Bár ha száz gyermekem lenne is, akkor is mindig ott lenne, hogy az az egy kis életke miért nem lehet velünk ott? Mert megöltem, és kidobtam. Már nagyon bánom, de nem lehet visszacsinálni, Isten látja a lelkemet, hogy mennyire megbántam és szeretném, visszacsinálni a dolgot és mennyire szenvedek attól, hogy nem tehetem jóvá a bűnömet és a kisbabámat kilöktem magamtól és nem engedtem meg, hogy élhessen!!! Már álmodtam is vele, hogy fut felém egy kisfiú és nevetve mondja, hogy "Anya, kisfiú vagyok látod?" Nem birom tovább, csak a kislányom miatt élek, de milyen anyja vagyok? Egy gyilkos, aki megölte a testvérét!!!
2012. jún. 9. 08:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Kérlek szépen leginkább a gyereked miatt, de magad miatt is menj el valami segítő szakemberhez! Már kislányod születésekor is súlyos depresszió nehezítette az életedet, nem csoda, hogy elfogott a pánik. Segítségre szorulsz, hogy normális keretek közt folytathassad az életeteket, hogy meg tudd adni a szeretetet a kislányodnak amire szükségetek van. Esetleg keresd fel őket: www.valsagterhesseg.hu Ők abortuszon átesett nőkkel is foglalkoznak. Én is hívtam őket, fogok is találkozni vkivel. Én is minden nap sírok, ostorozom magam és nem tudok már önfeledt örömmel a gyermekeimre nézni, mert folyton a csírájában elfojtott 3. jut eszembe, hogy milyen kis csoda lehetne ő is, ha nem tettem volna meg... Édesanyám is már mondogatja, hogy külső segítségre volna szükségem. Most már muszáj talpon maradnod, összeszedned magad a meglévő gyermekedért! Felelős vagy érte és ezért magadért is! A kislányodnak anya kell! A halál semmire sem megoldás! A 18-as voltam, ha nem derült volna ki...
2012. jún. 17. 00:49
 22/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm '18'-as a tanácsot és már telefonáltam egy szakembernek, akivel 26-án fogok találkozni. Sajnálom, hogy szintén ilyen helyzetben vagy te is, borzasztó igy élni, szinte lehetetlen. Egy barátnőm mondta: "Te most nemcsak a gyermekedet ölted meg, hanem saját magadat is" S milyen igaza van!!! De a meglévő gyermekekért ki kell birni és tovább kell csinálni!! Csak borzasztóan nehéz nap, mint nap felébredni és az első gondolattal, ami az agyamba tolul - hogy megöltem a gyermekemet - megbirkózni. Aki elitél minket, azoknak azt mondom, hogy nem kell minket leköpni, a büntetés maga az a földi pokol lesz, amelyet nap, mint nap éreznünk kell, hogy mit tettünk. Ez csak a halállal együtt múlik el, s ha van Isten, talán nem is büntet minket mással, mint jó hosszú élettel, hogy sokáig érezzük a bűntudatot és a szenvedést.
2012. jún. 18. 00:02
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező és 18as! Őszintén sajnálom, hogy rossz döntésteket súlya így lehúz Titeket. Nagyon fontos a szakember, hogy fel tudjátok dolgozni ezt a traumát és ha tudjátok, keressétek Istent a szívetekben, mert Ő vár Rátok. Én hívő ember vagyok és hiszek abban, hogy a baba Él, mert minden ember öröklétre teremtetett, s hiszem, hogy Isten Titeket is nagyon szeret és örök boldogságra hív, s csak a bűnt utálja. Nekem, katolikusnak megadatik a gyónás lehetősége, ha bűnt követek el. Ha nem hisztek, ez nem tűnik vigasznak, de azt hiszem, hogyha a mély szomorúságotokat az élet értelmének keresésére fordítjátok, meglelhetitek IStent és Benne a békéteket is. A szégyen, az önostorozás nem segít, egyedüli előre vivő erő a bűnbánat és a szeretetre való törekvés lehet. Vannak gyermekeitek, szeressétek őket minél jobban, álljatok ki az abortusz ellen, s kérjetek bocsánatot az elvetett gyermeketektől is. Ez jó útra fog vinni! Sok-sok erőt!
2012. jún. 18. 13:25
 24/29 anonim ***** válasza:

Kedves Előző!

Bárcsak én is mindig ilyen jól el tudnám mondani akarok, amit akarok(pedig magyartanár vagyok:P) , maximáisan egyetértek veled.

2012. jún. 18. 15:54
 25/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hogy alakul az életed? Sikerült kicsit összeszedned magad? Remélem, már jobban vagy és próbálod a döntést az eredeti célja felé fordítani, hogy minél jobban a meglévő gyermeked mellett lehessél, szereteted, energiád teljesen ráfordíthasd...

Én persze minden nap gondolok továbbra is az elvesztett babára, de már nem csak akörül forognak a gondolataim, végre tudok a gyerekeimre úgy nézni, hogy róluk nem a 3. kis élet jut eszembe és a sok sírás is abbamaradt. De igyekszem tenni is azért, hogy másoknak ezt az abortusz utáni poklot felvázaljam (mielőtt elkövetnék ezt a a nagyon nehéz és fájdalmas, sokszor legrosszabb lépést), mert talán el sem képzelhető, hogy utána hogy érez az ember... Előtte is szenved, kínlódik, tudja, hogy borzalom és fájni fog, stb, de a valóság mindenen túltesz... :(

18-as vagyok.

2012. júl. 8. 17:32
 26/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Jól esik az érdeklődésed, és nagyon jó, hogy kérdezed, hogy mi van velem. Össze vagyok zavarodva. A munkahelyemen és a kislányom, családom előtt tartanom kell magam, ők azt akarják látni, hogy semmi sem történt vagyis legalábbis, mintha semmi sem történt volna, és sajnos sokszor már én is elhiszem magamnak, de amikor nem háritok, akkor nagyon fáj, bánt ez a pici kis élet, hogy nem engedtem meg neki, hogy ő is mondjuk a Balcsiban pancsikolhasson, mint ma a a kislányom. Kőzben meg harcolok a párommal, aki inkább kimegy a szüleihez, hogy ott foglalkozzon a dolgaival, minthogy velünk legyen. Közben én meg mindig a szüleimmel viszem a kicsimet mindenhová és irigykedve és fájdalommal nézem a közösen pancsoló családokat, ahol az apukák részt vesznek a babák és gyermekek szórakoztatásában, az enyém meg soha nincs sehol. El akarok válni, persze nem akarok, mert akkor milyen lesz a gyermekem élete, sivár lesz mellettem, mert csak én vagyok neki, meg anyagilag is nehéz. Közben meg múlik az idő, persze valamikor szerettem volna még babát, de nem most, nem ettől az embertől, de igy nem fogok találni senkit, aki szeret majd minket, nem molesztálja a kislányomat és még újabb gyermeket is szeretne tőlem. Kész csőd vagyok és nagyon boldogtalan. S a lelki-ismeretfurdalás nem múlik el soha...
2012. júl. 8. 20:33
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező és hasonló cipőben járók!

Én mindennap imádkozom értetek, hogy fel tudjátok ezeket a problémákat dolgozni. Az egyetlen, aki elítélhetne Benneteket, Isten, ő sem teszi, ha látja, hogy ennyire megbántátok, és szenvedtek miatta.

Igaza van szerintem a 18-as válaszolónak abban, hogy próbáld te is elmondani másoknak, akik abortuszra készülnek, hogy mi várhat rájuk. Ezzel életeket menthetsz meg, és talán a fájdalom és a bűntudat is elviselhetőbb lesz. Sok-sok erőt kívánok Nektek!!

2012. júl. 9. 16:50
 28/29 A kérdező kommentje:
Köszönjük utolsó a biztatást : ) Nem hiszem, hogy bárki is megkérdezné az én véleményemet, ha ilyesmin gondolkodik, de ha megtörténne, én is biztosan tűzzel-vassal küzdenék azért, hogy NE Tegye meg ezt a szürnyűséget, amit sajnos én megtettem... : (
2012. júl. 10. 20:14
 29/29 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem jó akarsz egy gyereknek, akkor ne "hozd létre" és szüld meg. Neki egészséges anyára és családra van szüksége! Nem rá kell aggatni a feladatot, hogy majd meggyógyítson... Mert nem az a dolga. Csak akkor felelősségteljes döntés ha már jól vagy.

Amúgy ne is haragduj, de egy kicsit túl nagy drámát és önsajnáltatást csapsz... Ahelyett, hogy örülnél annak amid van. Ezt már nem lehet visszafordítani.

2012. aug. 13. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!