Anyuka túlféltése és a gyereknevelés túlmisztifikálása okozhatja ezt a furcsaságot a gyermeknél?
Egyáltalán nem értek egyet azzal a neveléssel, de nem az én gondom-bajom.
Fura, hogy nem beszél még...egy szót sem mond? A fiúk később kezdenek el beszélni.
A szobatisztaság pedig egyénfüggő van aki hamar van aki később. Az én lányom 2 éves múlt, de nemrég lett szobatiszta, van aki 18 hónaposan az, van aki 3 évesen....
Én is arra gondolnék, hogy valami nincs rendben a kisgyerekkel, visszamaradott lehet, vagy valami ilyesmi.
De persze az is lehet, hogy alapjában rendben lenne a gyerek, csak mivel a szülők csecsemőként bánnak vele, ő csecsemőként is viselkedik.
Na de azt aztán tényleg nem tudom megérteni, hogy 28 fokban miért kell így beöltöztetni egy gyereket, miközben a szülő persze szellős cuccban flangál.
Lehet autista is, csak a súlyosabb formája.Az én kisöcsémre is azt mondták anno 2,5 évesen,mert a védőnő előtt nem szólalt meg (elég undorító nő volt, az én kisfiam sem szólal meg védőnő előtt, pedig rengeteget beszél 2 évesen).Azt mondták,hogy nagyon gyenge autizmus.Most 3.-os és végig kitűnő tanuló, az IQ-ja magasabb mint az átlagé, lehet nektek hihetetlen van még 2 osztálytársa, egy kislány,meg egy kisfiú, mindkettő autista, mindkettő kitűnő tanuló és így 3-an járnak versenyekre.
Persze a kérdező aki írt az anyukáról ott követi el a hibát,hogy gügyög neki, 3,5 éves gyereknek normális beszéd kell, túlságosan féltik mindentől, meg ami nekem durva (szóljatok meg ha nem így van),de 3,5 éves gyermek mióta baba?
Mi a kisfiamat egészséges szinten féltjük,de nem mindentől.Elesik, leporolja magát és megy tovább :)Pedig én is féltem ám rendesen.
Mindenképpen furcsa mind az enya mind a gyerek viselkedése (hogy mi az ok-okozati viszony nem tudom, mint ahogyan azt sem, hogy most beteg-e a gyerek avagy nem)
Viszont semmiképpen nem ajánlanám beszédtémának feldobni, biztos vagyok benne, hogy megbántanád az anyukát.
Ha kedveled őket akkor el kell fogadni, hogy ilyenek, ha viszont kellemetlen a társaságuk akkor meg kell próbálni hanyagolni a velük való kapcsolatot.
Gyerekorvos+védőnő, ha van valami gond biztosan felhívja rá anyuka figyelmét, aztán, hogy elfogadja avagy sem az már az ő dolga.
ha esetleg ő hozza fel a témát, hogy ezzel piszkálja az orvos akkor finoman meg lehet mondani, hogy valahol igaza van a dokinak.
(múltkor a rendelőben én is belebotlottam egy hasonló szituba, ott a kisfiú már nagy volt, iskolás, de az anyuka jobban gügyögött hozzá, mint én a 1.5 évesemhez, utánuk mentem be a dokihoz és elkaptam a beszélgetés végét ahol a doki elmondta, hogy nem szabad ennyire félteni, ott ha jól vettem ki a szavakból az volt a gond, hogy sokat betegeskedett a fiú, lehet a te ismerősödnél is van valami ilyen vagy volt egy gyerekük akivel valami történt és magukat teszik felelőssé...nem lehet tudni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!