A kisfiam 15 hónapos a párom már újabb babát szeretne, Én is bevállalnám már! Nem lesz hamar még egy újabb gyerek?
Ezt nektek kell tudni. Ha mindketten szeretnétek és jól átgondoltátok, akkor miért ne?
Egyébként kinek a szemszögéből nézve lenne hamar egy újabb gyerek?
Szerintem ez egy kicsit korai még.De ti érzitek,ti tudjátok,és ha ti már szeretnétek babát vágjatok bele nyugodtan!Én úgy gondolom,tökéletes korkülönbség két testvér között nincs,mert minden életkornak megvan a sajátossága,nehézsége.Azt,hogy milyen lesz fizikailag,azt senki sem tudja.Lehet olyan lesz a terhességed,mint egy álom az is lehet,hogy nehezebb lesz.Ezt nem lehet előre kiszámítani.A lényeg,hogy szeretnétek babát.Én úgy gondolom a nagy korkülönbség se túl jó.Ha mondjuk 4-5 hónap múlva ráálltok a babaprojektra és sikerül akkor kb.2,5 év lesz a gyerekek között,ami szerintem tök jó.
Az én lányaim között ,mint 2év 8 hónap van,és szuper így.A nagy már "felfogta" a kicsi érkezését,együtt vásárolgattunk,már nagyon szépen beszélt,amikor megszületett a tesó.A terhesség alatt "felkészítettük",tudta mi vár rá.Mindig igyekszem mindenbe bevonni,amíg szoptattam a nagy ott ült mellettem,beszélgettünk,mesekönyvet nézegettünk stb.
A sétálások is jók voltak,a nagy nem rohant el,ami közben
én a kicsit toltam.
Szerintem minden csak felkészítés kérdése.A nagyom 23 hónapos volt,amikor én a picivel terhes lettem,ekkor már valamiket beszélt,szépen lehetett mondogatni,adagolni a dolgokat neki.
Most a kisebbik lányom 6 hónapos a nagyobbik lányom meg 3 éves múlt.Nagyon szépen játszanak,a nagy mindig babusgatja a kicsit.
Első vagyok-nálam mindkettő császár volt, nehéz volt az elején, de megérte. Ugyanígy csinálnék mindent, ha még egyszer kéne választani.
De ahogy előttem is írták, úgyis Tőletek, a körülményeitektől, a helyzettől, a teherbírásodtól, a nagyobbik gyerkőctől függ, mi jó Nektek. Mi is a kezdetektől felkészítettük a nagyobbat a Tesóra, várta, nagyon jól fogadta, ő is velem szoptatta a babáját stb.
Mi miatt aggódsz, miért lenne hamar a következő baba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!