Tényleg szemét vagyok, hogy "elfogadom" a GYED-et?
Az a problémám, hogy ma nagyon megbántottak tanácsadáson, mert hogy jó anyagi körülmények között élünk, és én mégis elveszem mások elől az állami támogatást azzal, hogy elfogadom a GYED-et, amit majd kapni fogok.
Tény és való, hogy a férjem nagyon jól keres, és én is aránylag magas fizetést kapok, így a maximális GYED-et fogom kapni. Az is igaz, hogy meglennénk akkor is, ha én egy forintot sem kapnék szülés után. De én úgy érzem, hogy tisztességesen megdolgoztam a pénzemért, adóztam, mint bárki más. Arról nem én tehetek, hogy másnak rosszabbul megy, mint nekünk. Olyan rosszul esett, hogy konkrétan elmondtak mindenféle szarnak a többi kismama, hogy míg ők kuporognak két kereset mellett, meg nincs munkahelyük, én itt vígan lébecolok majd az állam pénzén. Tényleg szemét dolog tőlem? Egyáltalán vissza lehet utasítani a GYED-et? És ha igen, akkor valóban azt kéne tennem, mert hogy az ilyenek miatt, mint én, tart ott az ország, ahol?
Nem olvastam végig az összes választ, lehet hogy már másokat ismétlek.
A magas fizetésedből magas járulékot vontak, "eltartottál" belőle pár embert. Amit most kapni fogsz, azt már bőven "befizetted" korábban.
Amúgy szerintem vissza lehet utasítani, illetve egész egyszerűen nem igényli aki nem akarja, de szerintem ez meg se forduljon a fejedben!
Bocsi, nem olvastam végig, a második oldal után feladtam. De természetesen senki nem várhatja el tőled, hogy ne vedd fel a téged megillető támogatást, hiszen valóban jár neked.
Mondjuk beismerem, volt már olyan ember, akinél más állásponton voltam. Történetesen itt az oldalon volt még 1-2 éve, hogy egy hölgy habzó szájjal szidott egy kérdezőt, és saját magát fényezte, hogy ő mennyit keres, meg a férje mennyit keres, és ő az okos meg a szuper, mert ők aztán állami támogatás nélkül is vígan megélnének, és mindenki más, aki nem így van ezzel, az pusztuljon, mert csak a pénzért szül és felelőtlen, blabla. Na tőle megkérdeztem, hogy akkor ugye ő nem is veszi fel a GYED-et, meg a családi pótlékot, hiszen nincs rá szüksége.
De természetesen én nem gondolom azt, hogy lenne bárki is, aki az őt jogosan megillető támogatásról lemondana, és valójában ez nem is várható el senkitől (bár azt szívesen látnám, hogy a politikusok/feleségeik szolidaritásból megteszik, de hát ez nem az az ország).
Egyébként meg, a kormány dönt arról, hogy kiket akar támogatni, ezzel lehet egyetérteni vagy nem egyetérteni, de ha van egy jogosultság, akkor pofátlanság bárkitől elvárni, hogy ne éljen vele.
Nem olvastam el a válaszokat.
Aki azt mondja, hogy a GYED, amit Te fogsz kapni, az az állam pénze, az nem normális, és fogalma sincs arról, hogy mit beszél. A GYED az, amiért Te megdolgoztál! A gyes az, ami az "állam pénze", azt kapja boldog-boldogtalan alanyi jogon!
Igényeld meg a gyedet, és ne foglalkozz azzal a,ki mást mond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!