Azt hallottam, hogy aki gyedről megy (tgyásra) gyedre, vagy gyesről megy (tgyásra) gyedre, az kb. ugyanazt a (tgyást) gyedet fogja kapni, amit az előző gyermekkel, akivel épp gyesen, gyeden van. Igaz ez?
Ez azért attól is függ, hogy mennyi volt a TGYS első gyerekkel.
Nekem pl most a 2. babával, aki GYED alatt született, a TGYS felét sem éri el annak az összegnek, amit az elsővel kaptam.
Nálam (meg ha jól gondolom nálatok is) az elmúlt 2 évben nem volt meg a 180 nap. Nyilván nem, hiszen másfél éves volt a nagy mikor jött a pici. Erre az esetre találták azt ki, hogy a TGYS-nek is van egy plafon összeg, ami valahogy (már nem emlékszem pontosan) mégis csak a minimálbérből számolódik.
Én közel voltam az agyvérzéshez, mikor elmondták. Bár nekem ez eleve kényes pontom, mert igen nagy pénzektől esek el a néhai (utolsó fillérig bejelentett) fizumhoz képest, hála ennek a remekül kitalált és átgondolt, gyerekvállalásra ösztönző rendszernek. Bocsi, hogy kifakadtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!