Azt jól hallottam, hogy családi pótlékot (91. napos kortól) már magzatra is igénybe lehet venni?
Figyelt kérdés
Egy gyerekünk már van, most útban van a 2., és a könyvelő azt mondta, hogy már a magzatra is jár a családi pótlék.2012. máj. 18. 13:23
1/4 anonim válasza:
Nem a családi pótlék, hanem a családi adókedvezmény.
Két gyermeknél gyermekenként 62.500 ft adóalap csökkentő tétel, ami 10-10 ezer ft adókedvezmény jelent.
Ami fontos, hogy kell hozzá minimum 125.000 Ft bruttó jövedelem, ha valamelyikőtöké (aki eddig igénybe vette) ennél kevesebb, akkor érdemes megosztani (egyiket Te, másikat a párod)
2/4 anonim válasza:
Valóban adókedvezmény jár - nagyon régen volt, hogy a magzat után is fizették a csp-t.
3/4 anonim válasza:
Csak akkor jár rá a csp, ha X-en sokadik gyerek...a másodiknál még nem.
4/4 anonim válasza:
Ezt nem igazán értem...egy ismerősöm az 5.gyereke (magzat) után már kapta a családi pótlékot, és amikor én is "fellelkesülve" megkérdeztem a könyvelőmet, ő mondta, hogy csak X számú gyerek után lehet előre igényelni. Ez 2 éve volt. Változtak a törvények, vagy miért a O%?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!