Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor és mennyi idő után jár...

Mikor és mennyi idő után jár a végkielégítés, és mennyi? Én úgy hallottam 5év után. Ez igaz? Ha igen ebbe beleszámol a táppénz, tgyás, gyed, gyes is?

Figyelt kérdés

2012. márc. 23. 23:59
 1/5 anonim ***** válasza:

muinkaszerződéstőlfügg.Én 1év után is kaptam, 9 hónapit.

tehát a szerződésedtől függ,olvasd el, benne van

2012. márc. 24. 00:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a végkielégítés megszünt.
2012. márc. 24. 09:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Már hogy szünt volna meg? A munkaszeződés tartalmazza
2012. márc. 24. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:

A munkaszerződéstől függ, de ezt találtam még a neten.

Végkielégítés

Végkielégítés akkor jár neked, ha egyrészt éveid alapján jogosult vagy rá, és munkaviszonyod rendes felmondással szűnik meg, másrészt, ha foglalkoztatásod jogutód nélkül szűnik meg. Akkor is jár végkielégítés, ha például a válság miatt bocsátanak el, de arra figyelj, hogy a szerződésedben ez az indoklás legyen. Ha esetleg ez kimaradna, nem fogod a téged megillető pénzedet látni.

A végkielégítés mértéke függ a munkaviszonyban eltöltött évek számától, ezt a Munka Törvénykönyve határozza meg:

- három év esetén: egyhavi;

- öt év esetén: kéthavi;

- tíz év esetén: háromhavi;

- tizenöt év esetén: négyhavi;

- húsz év esetén: öt havi;

- huszonöt év esetén: hat havi átlagkereset összege.

2012. márc. 24. 13:04
 5/5 anonim válasza:
Szia!Beleszámít a táppénz,tgyás stb!Én ilyen helyzetben voltam.2002 óta voltam a cégnél ami felszámolás miatt megszünt2012.02.18.-án.2005 óta itthon vagyok mert született 2 gyerkőc.Táppénz,tgyás stb.Én 3 havi végkielégítést kaptam+kifizették a szabit tavaly novemberben.De az hogy ki mennyit kap és mikor jár ahhoz nem értek.
2012. márc. 30. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!