Ahol mind a két nagymama él, hogy különböztetik meg őket a gyerekek? Úgy értem, hogy hívják az egyiket és hogy a másikat?
mama, papa (anyukám szülei)
oma, opa (apukám szülei)
én kisgyerekként egyik mamámat őszhajú mamának hívtam, mert szép fehér haja volt:)
a másik mamámnak szürke volt a haja, úgyhogy őt csak a nevén emlegettem, Alíz nagymama.
Még ugyan nem tud beszélni a babám, de a nagymamák mindketten mamának szólítják magukat.
Én is annak idején mindkét mamámat mamának szólítottam. Ha nem voltak jelen, hanem csak beszéltünk róluk, akkor elétettük a keresztnevüket is.
Soha nem volt ebből probléma.
Nálunk régen az anyai ág: Mami/Mamácska, Papi/Papácska.
Mamám testvére és a papám testvére összeházasodtak (ez jó, nem? ;) ), így ők lettek nevükön nevezve + mama és papa.
Apai ágról: Mama, Papa.
Kislányom még nem beszél, de ezen már én is agyaltam. Nálunk ráadásul nehezítve van, a dédmamák is élnek (ill. kettő él), és a dédmama (aki nekem Mama), ugyanúgy mamának hívja magát, pedig a lányom a dédunokája.
Így 3 mama van nálunk, mert persze az anyósom, és az anyukám is mamának hívja/atja magát. Szegény lányom, csak győzzön kiigazodni!
A másik mamám (Mamácska) Dédikét mond magára. :))
Szerencsére (azaz sajnos) papából csak egy van, dédpapából meg egy sincs. :(
Szóval nem lesz egyszerű nálunk sem.
7.vagyok.Nekem az anyukám 54 éves és nagyinak mondom(Ő nevezi magát nagyanyónak).Szerintem fiatalosabb mint a mama.Persze mindenki maga tudja.Még mindig a férfi szekcióval van gondom:-),de leht majd a lányom megoldja.
Amúgy én a nagymamámat nagymaminak,a papámat meg pópának hívtam(amikor még éltek),de hogy miért,azt még anyukám sem tudja :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!