Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ahol mind a két nagymama él,...

Ahol mind a két nagymama él, hogy különböztetik meg őket a gyerekek? Úgy értem, hogy hívják az egyiket és hogy a másikat?

Figyelt kérdés
2009. júl. 2. 10:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak csak egy nagyija van, de azt tudom, hogy mi tesómmal kiskorunkban hogyan különböztettük meg a nagyszülőket. Apukám szülei voltak a mama és a papa, anyukám szülei pedig a nagymama és a nagypapa. A másik az volt, hogy apai ágon a velem egyidős unokatesóm a Tamás, így az apai nagyszüleimet Tamás mamának és Tamás papának hívtam, anyai ágon a velem egyidős unokatesóm pedig Lilla, így az anyai nagyszülők voltak a Lilla nagymama és Lilla nagypapa :)
2009. júl. 2. 12:15
 12/21 anonim ***** válasza:
nekem az egyik nagyszülőm tata és mama, a másik (sajna már nem élne :() de B. mama volt és papa.
2009. júl. 2. 12:17
 13/21 anonim ***** válasza:

mama, papa (anyukám szülei)

oma, opa (apukám szülei)

2009. júl. 2. 12:26
 14/21 anonim ***** válasza:

én kisgyerekként egyik mamámat őszhajú mamának hívtam, mert szép fehér haja volt:)

a másik mamámnak szürke volt a haja, úgyhogy őt csak a nevén emlegettem, Alíz nagymama.

2009. júl. 2. 13:10
 15/21 anonim ***** válasza:

Még ugyan nem tud beszélni a babám, de a nagymamák mindketten mamának szólítják magukat.

Én is annak idején mindkét mamámat mamának szólítottam. Ha nem voltak jelen, hanem csak beszéltünk róluk, akkor elétettük a keresztnevüket is.

Soha nem volt ebből probléma.

2009. júl. 2. 13:41
 16/21 anonim ***** válasza:
Én mikor kicsi voltam, úgy hívtam a papámat hogy messzi papa.....mert 150 km-re lakott tőlünk.
2009. júl. 2. 14:06
 17/21 anonim ***** válasza:

Nálunk régen az anyai ág: Mami/Mamácska, Papi/Papácska.

Mamám testvére és a papám testvére összeházasodtak (ez jó, nem? ;) ), így ők lettek nevükön nevezve + mama és papa.

Apai ágról: Mama, Papa.

Kislányom még nem beszél, de ezen már én is agyaltam. Nálunk ráadásul nehezítve van, a dédmamák is élnek (ill. kettő él), és a dédmama (aki nekem Mama), ugyanúgy mamának hívja magát, pedig a lányom a dédunokája.

Így 3 mama van nálunk, mert persze az anyósom, és az anyukám is mamának hívja/atja magát. Szegény lányom, csak győzzön kiigazodni!

A másik mamám (Mamácska) Dédikét mond magára. :))

Szerencsére (azaz sajnos) papából csak egy van, dédpapából meg egy sincs. :(

Szóval nem lesz egyszerű nálunk sem.

2009. júl. 2. 14:38
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi a többi választ is! Nekem nagyon furi lenne, ha nagyinak hívnák akár anyukámat, akár anyósomat, mert mindketten elég fiatalosak. Lehet, hogy nálunk is a lakhely szerinti megkülönböztetés lesz, bár a keresztnév szerinti még szimpibb. Edit mama és Éva mama... jól hangzik nem? :)
2009. júl. 2. 16:02
 19/21 anonim ***** válasza:

7.vagyok.Nekem az anyukám 54 éves és nagyinak mondom(Ő nevezi magát nagyanyónak).Szerintem fiatalosabb mint a mama.Persze mindenki maga tudja.Még mindig a férfi szekcióval van gondom:-),de leht majd a lányom megoldja.

Amúgy én a nagymamámat nagymaminak,a papámat meg pópának hívtam(amikor még éltek),de hogy miért,azt még anyukám sem tudja :-)

2009. júl. 2. 20:32
 20/21 anonim válasza:
Nálunk mamó,papó és mama,papa van
2009. júl. 4. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!