Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mostanában minden védőnő...

Mostanában minden védőnő ennyire macska ellenes?

Figyelt kérdés
A védőnő kijelentette, hogy jobban örülne, ha elajándékoznánk a macskáinkat. Én megmondtam, hogy nem, mert családtagot nem teszünk ki, erre azzal jött, hogy a macska milyen betegségeket terjeszthet (eddig is tisztában voltam ezzel) és a rendelőben éppen bennt lévő másik védőnő is elkezdte szídni a macskákat. Nem tudom miért kell ennyire útálni szegénykéket. Én is macskák mellett nőttem fel, a párom is és a szüleink is. A toxoplazma fertőzésen átestem a vérvétel alpján.
2012. jún. 4. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

Manapság mindent ártalmasnak vélnek .

csak arra vigyázz hogy a kakiját meg a cicavécét ne te tisztítsd egyébként nem lesz gond. persze várandósan is szürnek majd toxoplazmára de a védőnő nézetei más lapra tartoznak .

2012. jún. 4. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

az tény, hogy sok mindent terjesztenek a cicák, na de az is tény, hogy manapság mindent felfújnak....

Sokan hordtak ki egészséges gyereket cicák mellett,nálatok sem lesz semmi gond.

Mondjuk én nem bírom annyira a macskákat, főleg mert hajlamosak belekakilni a játszótéri homokozóba és nem egyszer találtam már macskakakit fiam kezében...most jön a tesó és odafigyelek nagyon.

2012. jún. 4. 12:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Már van egy fiunk, de amikor vele voltam terhes, az akkori védőnő nem volt ilyen macska gyűlölő, sőt neki is volt három. Ez a mostani eléggé meglepett a hozzáállásával.
2012. jún. 4. 12:53
 4/9 krisztivan ***** válasza:
100%

A mi védőnőnk nem utálja a macskákat.Arra szoktam odafigyelni,ha Ő jön látogatóba akkor ne legyen szőrös a ruhája és ne érintkezzen a macskával.Ez azért fontos mert ha megy másik babához ,nem lehet tudni,hogy az nem allergiás-e a szőrre.

Ezt egyébként már az elején megbeszéltük,hogy ne legyen másnak belőle esetlegesen problémája.Ha te már átestél,és nem kezdő cica tartó vagy,akkor pontosan tudod hogy mire kell figyeljél:-))

2012. jún. 4. 12:54
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Először is. Ha valaki felelős állattartó, akkor nyilván be van oltva a cica, félévente kap féreghajtót, tisztán és rendesen van tartva, akkor nem lesz baj. Főleg, ha lakásban laktok. Annyira bírom, hogy riogatják mindennel a népet, szegény emberek meg olyan tájékozatlanok, hogy mindent elhisznek.

Nekünk van egy kutyánk a fél éves fiam mellett és nem szólta le a védőnő. :) Nagyon kedves, jó fej nő, nem ilyen majrés.

2012. jún. 4. 13:14
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Én is védőnő leszek, de én sem szívlelem a macskákat (toxoplazma fertőzésbe halt bele a bátyám, amit a nagymamám macskáitól kapott el), de ez magánvélemény. Ha csak benti a macska, akkor nyugodtabbak lehettek, azonban, ha kinti is, akkor érdemes kivizsgáltatni, jobb a biztonság! Azt senkitől sem kérném, hogy ajándékozza el az állatát, mert szívtelenség, csak jobban kell vigyázni.
2012. jún. 4. 13:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem volt már a védőnőtöknek negatív tapasztalata, pl megvakult gyerek. Mert sajnos az én ismerősi körömben van ilyen. Persze az lehet, hogy ott nem volt felelősségteljes a gazdi az anyuka.
2012. jún. 4. 14:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A macskaellenességről van egy jó sztorim még az előző terhességem idejéből.

Egyik éjjel fürdőszobába menet nekimentem arccal a könyvespolc szélének. Csak egy éles piros csík látszódott reggelre, nem takargattam, mentem dolgozni. Iskolában dolgozom, mindenki rajtam viccelődött, a kollégák gratuláltak a férjemnek, hogy végre a sarkára állt. :-) Aznap a suliban találkoztam a védőnőmmel (helyettesítette épp az iskolai védőnőt), meglátott, s ijedten mondta, hogy csak nem macskakarmolás, mert az nagyon veszélyes...

Mondtam, nem, nem, a férjem megunta a hisztimet.

Mire ő: Jaj, jól van, csak ennyi, azt hittem a macska...

Néztem rá nagy szemekkel, hogy mi a jó? Meg hogy is gondolja ezt?

2012. jún. 4. 19:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Az ötös válaszban mi lepontozni való volt megmagyarázzátok??
2012. jún. 5. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!