Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik fiatalon, munka nélkül...

Akik fiatalon, munka nélkül vállaltatok gyereket: nem érzitek kiszolgáltatva magatokat a férjeteknek, szüleiteknek?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, férjem 25, szeretne gyereket de én még szeretnék előtte dolgozni, hogy legyen saját bevételem is.

Ti mit gondoltok? Nem féltetek?

Annyi történetet hallani arról, hogy apuka lelépett mert meggondolta magát vagy talált mást....

2012. jún. 3. 17:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

Egyetem mellett gyereket vállalni?Nappalin,vagy te,hogy gondoltad?Normális az ilyen?

Tök gáz,hogy az ilyenek még többletpontot is kapnak.

Az egyetemen tanulni kell,van aki még dolgozni sem tud mellette.Persze nem büfészakon.

Nekem van egy unokatesóm,aki 37 évesen 2 gyerek mellett levelezőn elvégezte az egyetemet,ez reálisabb.De 23 évesen?Szerintem ehhez egyfajta érettség is kell.

23 évesen már az is nagy dolog,ha külön élsz aszüleidtől.Minek nehezíted tudatosan a saját életedet?

Gondolom sportolásra nem jut idő vagy nincs rá igény.

Nem értem az ilyen embereket hová sietnek..

2013. nov. 22. 19:09
 12/24 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, ha a választ nekem címezted: egészségügyi kar, tehát nem "büfészak", itt rengetegen csinálják kisbaba mellett nappalin, nem lehetetlen. Lehet kérni egyéni tanrendet, csak a tanulmányi ösztöndíjam minimálbér szintű (nekem van a legmagasabb a szakomon, a legjobb átlaggal) és még mellette dolgozom. Saját lakást pedig örököltem. Nem gondolnám, hogy bármi közöd lenne hozzá, hogy mikor akarunk gyereket, mindenki máskor érik meg rá, nálunk pedig a körülmények is ideálisak. Van olyan volt osztálytársam, aki a másodikat szülte a napokban, más pedig hallani sem akar gyerekről, amíg nem lesz 30. Nincs joga senkinek elítélni ezért a másikat, pláne ismeretlenül a másik észbeli képességeit kétségbe vonni!
2013. nov. 22. 19:22
 13/24 anonim ***** válasza:
58%
Brandoneee elég gáz, ha egy 20 éves még gyerek, és nem ismeri önmagát. Attól, hogy köpködsz másokra még nem vagy érett és intelligens. Már az is beszűkült látásmódra utal, hogy úgy gondolod egy fiatal felnőttnek nem való gyerek. Jó, hogy ezt csak néhány " megmondom a tutit" ember gondolja így. Ez a kérdés 1,5 éves, mi diplomások vagyunk dolgozunk, saját lakással, autóval. 15 éves koromtól voltam diákmunkán, 19 évesen saját albérletem volt a sulim városába, dolgoztam is suli mellett, mindig tettem félre pénzt,önállóan intéztem a dolgaim, elég jól ismertem már magam, ügyesen főztem. 20 évesen összeköltöztem a párommal, aki el is jegyzett, majd 21 évesen született a fiunk, nyáron lesz az esküvönk, köszönjük jól vagyunk, nem a szüleink tartanak el, tudunk utazni is, szórakozni is, és felelősségteljes szülők vagyunk így 24 évesen. Sajnálom ha valaki olyan korlátolt mint te. Könnyen lehet tanulni, ( nekem közgazdász, páromnak mérnök diplomája van) dolgozni és gyereket is nevelni. (egyik korábbi válaszoló voltam)
2013. nov. 22. 19:53
 14/24 anonim ***** válasza:
58%
Azt még hozzátenném,hogy szánalmas,hogy azt hozod fel érvnek,hogy a házasságok fele válással végződik,meg hogy érettnek kell lenni.Mit gondolsz aki 30 évesen házasodik nem válik el? Dehogynem sőt nagyobb az arány,mert sokan annyira félnek,hogy kifutnak az időből,hogy ahhoz is hozzámennek akit nem szeretnek igazán.A másik az érettség,azért,mert te még éretlen vagy úgy gondolod mindenki az??Bírom amikor ide jön valaki okoskodni,hogy a másik milyen hülye,biztos mindent rosszul csinál, a te szüleid így jártak a párom szülei pl 25 éve vannak házasságban imádják egymást,és az anyukája 19 volt csak az esküvőn....Azért,mert te korlátolt vagy ,éretlen,nem elég szorgalmas,és önállótlan ne akard a többi emberre kivetíteni,mert szerencsére a legtöbb ember nem olyan,mint te..
2013. nov. 22. 20:05
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

Én most 25 vagyok,de 20 éves koromhoz képest rengeteget változtam.Arra akarok kitérni,hogy sokan ilyen korban még eléggé naívak.Hisznek az örök szerelemben meg hasonlók.

A Ti esetetek nagyon ritka.Mármint 15 évesen meló meg stb.

Bocs én ezt nem tudom teljesen elhinni.

Meg saját lakás szülők nélkül 21nehány évesen.

Ez nem általános,és nem szorgalomfüggő.Én is diplomás vagyok,de eszem ágában nem lenne még ma sem,sőt soha összekötni az életemet senkivel.

Nem éltétek ki magatokat,az,hogy a diákszerelemből lett a párod az nem egészséges,ezt most még hiába látod így.

Nem azt mondom,hogy feltétlen hűtlenség lesz a dologban,de nagyon idilli nem lesz mindig,mert az érzelmek,vágyak változnak,de a gyerek már a nyakadon lesz,és kész,vége.

Akik 30 felett házasodnak,azoknál ritkább a válás,mert már több dolgot tapasztaltak meg,tudják miről szól egy kapcsolat,érted?

Egy 20 éves nem lát a szerelemtől,naív.

És ezekből sokszor válás lesz a vége.

Nem kívánom,hogy nálatok így legyen.De ez a tiétek egy nagyon extrém eset.És ne akard itt elhitetni mindenkivel,hogy ez bárkinek sikerülhet.

2013. nov. 22. 21:44
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Már ne is haragudj,de saját lakás és még ha jól olvasom autó is:D...Na persze,diákmelóval 24 évesen?Meg mellette gyerekkel,ami kiadásokkal jár?

Mit dolgoztatok?Vmi illegális dolgot?

Az,hogy hitelt vettetek fel az nem jelenti,hogy tiétek a lakás,ha erre gondoltál:DD

2013. nov. 22. 21:46
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

Szerinted,ha ez ilyen egyszerű volna,akkor sokan élnének otthon a szüleikkel 30 éves korukig és gyűjtögetnének???

Mellesleg suli mellett milyen munkát végzel,amiből még albérletet is fent tartasz és félre is teszel és mindezt úgy,hogy gyereked van.

Ha a szüleid gazdagok,nem szégyen,csak akkor ne úgy add elő,mintha te teremtetted volna meg ezt:)

Már bocs,de ha ez mind igaz,akkor 24 éves létedre nagyon le lehet robbanva,hogy tanulsz,gyereket nevelsz,pénzt keresel,

Ha neked az egészséged szétcseszése megéri,te tudod.

Lehet,hogy nem leszel öreg mire a gyereked érettségizni fog,de hogy ilyen életmóddal,túlhajszolással nem fog vki sokáig élni az tuti.

Szerintem normális ember akkor vállal gyereket,ha először saját magának megteremti a feltételeket.Még ha te,szorgalmas is vagy,akkor sem értem miért kell ilyen korban gyereket szülni?

30 évesen sem ksétél volna el vele,és könnyebb életed lett volna.

Elmondom neked,az emberek többsége meló után hazamegy,beesik a székbe és alszik.

Ez,amiket leírtál mind szép és jó,de nem reális.

De aki ilyen túlhajszolt életet él,annak is meglesz az ára.

De kívánom,hogy ne így legyen.

2013. nov. 22. 21:55
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem nem illegális,network marketinggel foglalkozom ami legális,és elismert munka,sokat dolgoztam/dogozom vele és szeretem is,meg van az az előnye is,hogy nem napi 8-12 óra meló.Úgy gondolom akkor is korlátolt vagy,igenis lehet valakinek hitel nélkül háza 24 évesen,senki sem mondta,hogy könnyű,de nem is kell beleszakadni,köszönöm az egészségünk is rendben van,és a pénztárcánk egészsége is.Lehet te csak most kezdtél el megérni,de nem mindenki.Azért mert te valamit nem hiszel el attól még úgy van,igen apukám jómódú,de nem Ő vette nekünk a lakást és a kocsit.Azt hiszed autót nem lehet használtan venni a miénk speciel 6 éves,nagyon jó kis autó.22 évesen már rendes munkám volt.Azért nem jellemző,hogy 30 évesen a szülőkkel éljenek az emberek.Nem vagyok naiv,és nem gondolom diákszerelemnek.Sajnálom,hogy te nem tartasz felnőttnek egy 20-25 évest.Amúgy meg leírtam,hogy nem terveztük ilyen korán a gyereket,egyszerűen így jött,kb 24-25 évesen szerettem volna először gyereket,de nem vagyok az a típusú ember aki kényelemből megöleti a saját gyerekét.Amúgy elég gáz ha egy 20éves is hulla fáradtan megy haza gondolom,nem sokat sportol és nem is étkezik egészségesen.nem vagyok lerobbanva nekem nem megerőltető a tanulás,a gyereknevelés és a munka egyszerre,nem szeretek unatkozni,és van pihenni,szórakozni is időm.De nem vitatkozom vele,mert úgysem látod a fától az erdőt.Egy szóval sem mondtam,hogy csinálják utánam a kérdező 1,5 éve kérdezte,hogy mi hogy csináltuk és válaszoltam.
2013. nov. 23. 07:38
 19/24 anonim ***** válasza:
*veled
2013. nov. 23. 07:39
 20/24 anonim ***** válasza:
amúgy azt is leírtam,hogy már meg van a diplomám nem tanulok 1 éve....
2013. nov. 23. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!