A Patrik nevet hogyan lehet becézni?
nálunk is anyunak az volt az első kijelentése hogy hogy lehet becézni?De miért kell egyeltalán becézni minden egyes nevet?már 1-2 nevet elvetettünk mert valaki,vagy valakik mindig kritizálták.nekem igy tetszik ahogy van,de azért gondoltam megkérdezem.
köszönöm
Én is úgy gondolom, hogy nem muszáj becézni minden nevet. Van ami úgy szép ahogy van egészben. A Patrik meg aztán egy kétszótagos név, nem nagy ügy egyben kimondani.
Pl én nagyon utálom mikor a Máriát Marinak mondják, pláne egy kisgyereknél. Úgy viszont gyönyörű név hogy Mária. Vagy esetleg Marcsi, de az nyalis. :) nekem.
Úgyhogy ha nem akarjátok ne becézzétek!!! Más meg tartsa ezt tiszteletben.
De amúgy szerintem lehet még Patinak becézni, de az olyan furi nekem.
Jó az úgy hogy Patrik és kész.
Ja és még annyi. Én amúgy mikor találkozok kisgyerekes ismerőssel, de ugye nem tudom hogy becézik a kicsit, akkor az egész nevét mondom, úgy beszélek róla, aztán mikor alkalom adódik rá, akkor rákérdezek, hogy a szülők hogy szólítják és én is úgy szólítom. Mert hiszen azt szokta meg, azt szereti, már ha szereti szegényke. :)
De ha pl valakit Lajosnak hívnak és anyukáék úgy becézik hogy Lajoska, akkor én nem fogom azt mondani hogy Lalika, vagy Lajcsika vagy Lala. Elfodom ahogy ők szeretik. Ez szerintem alap és a gyereknek is jobb a megszokott nevén figyelni rám, mint valami más néven.
Unokatesómat az apja úgy hívja h Patron :)
De szeretetből,nem gúnyolódásként mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!