Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is rosszul hangzik...

Szerintetek is rosszul hangzik így? Névkérdés?

Figyelt kérdés
Szóval van egy kisfiunk akit Milánnak hívnak, ez volt az egyetlen név ami igazán tetszett. Most kislányunk lesz, és nagyon tetszik a Miléna név, de azt mondják többen is hogy elég hülyén hangzik, hogy két ennyire hasonló nevet kapjon a két gyermek. Csak nekem úgy tetszene, hogy Mila, meg amúgy is. Ti mit gondoltok? Tegyek le erről a névről, és keressek mást a kislánynak?
2012. máj. 31. 13:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%

Kicsit ilyen Stan és Pan-os jellege lenne a dolognak.

Nem választanék és nem is választottam hasonló nevet a gyerekeimnek.

Például fiú Gábor, lány Gabriella, szerintem ez is béna :S

2012. máj. 31. 13:50
 2/18 anonim ***** válasza:
70%
Nekem tetszik. Miért, ha valakit Brendonnak hívnak a tesóját meg Ándzselónak az jobb? :) Szép név a Miléna, de nekem a Milla is tetszik (úgy már pl., hogy Kamilla nem tetszik). A nevük is lehet egyfajta összetartozást jelentő dolog a tesók között.
2012. máj. 31. 13:52
 3/18 anonim ***** válasza:

Hát.....külön-külön szép, de most gondold el együtt a két gyermeked.... szólsz valamelyiküknek, mindketten felkapják a fejüket... Bár valóban jól hangzik, de hangzásban nagyon egyforma a kettő.

És a Milica? Ahhoz mit szólsz, azt is lehet Milának becézni...Hm,??

2012. máj. 31. 13:52
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is tetszik a Miléna. Nem keresnék más nevet. Milu és Mila :)
2012. máj. 31. 13:53
 5/18 A kérdező kommentje:
Nekem tetszik az összes Mil- kezdetű név, de páromnak csak ez. Fiamat Milosnak szoktam néha hívni. :) Hát nem tudom, mi legyen még. Várok válaszokat még, és köszönöm szépen az eddigieket!
2012. máj. 31. 13:56
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Akármilyen nevet választasz, mindig lesz olyan, akinek nem fog tetszeni. Engem nem érdekelt, hogy ki mit szól a gyerekem nevéhez. Mila szerintem gyönyörű. A gyerek meg nem süket, tudni fogja, hogy őt szólítod-e vagy a tesóját.

Nekünk Olívia lett volna a kislány, de fiú lett. A nagyfiam meg Olivér. Lesz.rtam, hogy ki mit mond. A legjobb ilyenkor egyébként, ha nem mondasz konkrét nevet, hanem mondod, hogy még gondolkodtok rajta, nincs ötlet. Aztán ha megszületik a gyerek, akkor már úgysem szólhatnak semmit :)

2012. máj. 31. 14:00
 7/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gáz a Milán és Miléna testvérpár. Pláne, ha ti úgyis Milosnak és Milának fogjátok őket szólítani.

Amikor vártuk a hugit, találtam egy nevet: Dina. Nem nagyon tetszett, de jót nevettünk milyen vicces lenne a Dani mellé egy Dina. :) Végül nem az lett, hanem Lilla...

2012. máj. 31. 14:07
 8/18 anonim ***** válasza:
7-es! Dani és Edina és akkor lehetett volna Dina :D szerintem mókás.
2012. máj. 31. 14:08
 9/18 A kérdező kommentje:
:) Most jutott eszembe, hogy egyszer láttunk azt hiszem egy újságban egy ikerpárt, akik Dániel és Daniella voltak, és akkor anya még meg is jegyezte, hogy de jó nevük van. Most meg azt mondja az én ötletemre, hogy elég hülyén hangzik. :D Na mindegy, nekem egyre jobban tetszik így is. Köszönöm az eddigi véleményeket! :))
2012. máj. 31. 14:10
 10/18 anonim ***** válasza:
Szerintem is jól hangzik, én egyébként is kicsit úgy vagyok, hogy a testvérnevek passzoljanak egymáshoz . Nálunk is illik a 2 név igaz nem hangzásban, hanem jelentésben. Az általatok választott 2 név meg olyan szép. Nekem is a Milán az egyik kedvenc fiú nevem, de nálunk tiltó listán van, mert a párom nem szereti ezt a focicsapatot :) Mindegy úgy is lányok vannak :D
2012. máj. 31. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!