Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van még rajtam kívül valaki...

Van még rajtam kívül valaki aki nem kapott gyed kompenzációról semmit?

Figyelt kérdés
Se pénz, se határozat, ha nagy nehezen el tudom érni az államkincstárt, senki nem tud semmit. Van a munkahelyemnek saját államkincstári ügyintézője, de ott sem tudnak semmit mondani. Létezik ilyen????

2012. máj. 31. 11:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Igen, ezt írtam, hogy a tervezetben ez volt, a hatályos törvény viszont így fogalmaz:

7. § Az Igénylő nem jogosult jövedelempótlékra, ha

"a)1 az Szja tv. 29/A. §-ában és 29/B. §-ában foglalt családi kedvezményre 206 250 forint vagy azt meghaladó összegben jogosult és a családi kedvezményt legalább egy kedvezményezett eltartott után érvényesíti, vagy

b) 2011. évre vonatkozóan adójóváírást nem vett igénybe."

2012. máj. 31. 20:25
 12/13 anonim ***** válasza:
Ne oltsátok már le a kérdezőt, igenis kaphat a MÁK-tól tgyást, vagy gyedet, ugyanis nagyon sok intézménynek pl. általános iskola, vagy kóráhz a MÁK az ellátások számfejtője, nem az OEP. Kérdező, légyszi írd meg, hogy tavaly részesültél-e adókedvezménybe, illetve az idén veszel-e igénybe családi adókedvezményt? Decemberben már kaptad a gyed-et? (Milyen összegben?)
2012. máj. 31. 22:16
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, végre valaki érti a dolgot!

Tavaly januárban született a fiam, gyedem már volt 2011. dec. 31-én, tavaly kaptam az adójóváírást, a gyedem 75-80 ezer között volt.

Aztán a férjem munkahelye csődbe ment, így februártól én igényeltem mindkét gyerkőc után a családi kedvezményt. Februárban 86 ezret utaltak, tehát úgy kb 10 ezerrel többet, ez a mínusz adójóváírás és plusz családi adóval ki is jön. Márciusban beadtam a kérelmet, azóta semmi.

2012. máj. 31. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!