Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Mosóporral vagy...

Anyukák! Mosóporral vagy természetes alapú szerekkel mostok - főleg gyermeketek ruháira gondolok? Én gondolkodtam rajta, hogy kipróbálom a mosódiót.

Figyelt kérdés
Az szerintem nem "rongálja" a mosógépet és roncsolja a ruhát, és nem irritálja a bőrt. Úgy hallottam, öblítő sem szükséges hozzá.

2012. máj. 31. 10:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
Ariellel mosom a gyerek ruháit, ahogyan a miénket is. A mosódiót én már próbáltam, de a foltokat nem viszi ki. Ugyanúgy áztatni, dörzsölni kellett mosás előtt. A dió csak arra való, hogy "átöblíti" a ruhákat. Nekem nem jött be.
2012. máj. 31. 10:32
 2/13 anonim ***** válasza:
65%
A mosódió nekem se jött be.. tényleg csak épp átöblíti a ruhákat.
2012. máj. 31. 10:34
 3/13 Sókristály ***** válasza:
100%

Tesóm most természetes dolgokkal, úgyhogy rákérdeztem. Ő nagyon meg van elégedve a mosódióval. Ha komoly szennyeződés van a ruhán, akkor mosószódát is szokott hozzátenni. Tényleg tiszták a cuccai, pedig lovakkal dolgozik, és ott azért akad ez-az :-) Viszont öblíteni szokott. nem jegyeztem meg az öblítő márkáját, de valami lebomlós, környezetbarát cucc.

Szerintem próbáld ki, maximum nem jön be. Ha meg mégis, akkor megspórolsz egy csomó pénzt, és még a környezetet is kíméled. Azt hiszem, én is kipróbálom.

2012. máj. 31. 10:37
 4/13 anonim ***** válasza:
49%
Én Dreft sensitive-vel mosom és Silan sensitive-vel öblítem. Olyan jó babaillata van tőle, és nem is bántja a bőrét. a mosódiót nem próbáltam, úgy tudom ahhoz kell folttisztító, pl. mosószóda és öblítéshez illataroma, ha akarod, hogy legyen illata is a ruhának. Kövezzetek meg érte, de nekem kell az illat. Ismerek mosódióval mosót és öreg szaguk van, még a babának is. Persze ők nem használnak aromát.
2012. máj. 31. 10:38
 5/13 anonim ***** válasza:
49%

én a müllerben láttam mosódiót meg szappant ott mondták hogy őszintén nem tanácsolják . nem is a kisbaba miatt hanem mert a négyéves ovis cuccait nem fogja rendesen mosni .

hallgattam rájuk.

tomi kristály és Quanto öblítőt használok. nyáron amikor csak levetett ruhák vannak nem koszosak akkor veszek sajátmárkás mosógélt azzal rövid gyorsprogramon is jól mosható a legtöbb nem durván foltos ruha.

szv. nem kiábrándítás a zöld szemlélet mert ha mindenkinek eladnak egy kezdőcsomagot már jól járt a cég de féléves 8 hós kortól a babának már koszosak lesznek a ruhái mert jön megy csúszik - tiszta lakás esetén is .- szv. ha addig jó akkor megéri utánna már kell a vegyi mosás és a folttisztítási praktikák v. vanish.

2012. máj. 31. 10:38
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat, tapasztalatokat, mindenkinek megy a zöld, válasz tartalmától függetlenül :)

Asszem, a mosószódát fogom akkor kipróbálni, az is hatékony, valamint nem annyira szintetikus, mint a mosópor...

Még jöhetnek válaszok :)

2012. máj. 31. 10:42
 7/13 anonim ***** válasza:

Mosószóda + nátrium- perkarbonát, és ecettel öblítek, ha olyanom van, mosóparfümöt/ illóolajat is cseppentek az öblítéshez.

Ha makacs a folt, beáztatom nátrium- perkarbonátos vízbe, eddig mindennemű foltot kiszedett.

2012. máj. 31. 10:43
 8/13 anonim ***** válasza:
OFF: jó az ecettel öblítés? Már annyi embertől hallottam, én még nem mertem kipróbálni.
2012. máj. 31. 10:53
 9/13 anonim ***** válasza:
49%
Rendes mosógél (Arielt szeretem a legjobban, de minden jöhet, kivéve a dosia-t) + vagy Gabi öblítő vagy ecet. Az ecetből kevés kell, kb. az öblítőtartály feléig. De fertőtlenít és kicsit fehérít is.
2012. máj. 31. 11:01
 10/13 anonim ***** válasza:
Mi évek óta Tomit használunk, annyi, hogy a kicsi ruhájához mondjuk 1/4et s szódabikarbónát használok, az fertőtlenít is. Azóta sajnos csak kis adagokban jutottam hozzá a patikából, mérges is vagyok miatta. :(
2012. máj. 31. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!