Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekek és a nyelvtanulás?

Gyerekek és a nyelvtanulás?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy lesz egy gyerekem, akihez a magyaron kívül, még egy idegen nyelven is beszélnék, ami nekem nem anyanyelvem, de jól beszélem. Ez előnyös lenne a gyereknek, mert még ha tőlem kisebb hibákkal is tanulja meg a nyelvet, könnyebb lesz javítania, mint a 0-ról megtanulni egy új nyelvet, vagy egyáltalán nem lenne jó ötlet, mert fura lenne a gyereknek.....Kinek mi a véleménye vagy tapasztalata? Tegyük fel, hogy lesz egy gyerekem, akihez a magyaron kívül, még egy idegen nyelven is beszélnék, ami nekem nem anyanyelvem, de jól beszélem. Ez előnyös lenne a gyereknek, mert még ha tőlem kisebb hibákkal is tanulja meg a nyelvet, könnyebb lesz javítania, mint a 0-ról megtanulni egy új nyelvet, vagy egyáltalán nem lenne jó ötlet, mert fura lenne a gyereknek.....Kinek mi a véleménye vagy tapasztalata?
2012. máj. 31. 08:12
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, na pont erre voltam kíváncsi, hogy a gyerek összezavarodhat-e attól, h pont az anyja beszél vele két különböző nyelven....de akkor még nincs megoldás.

Sztem ez sokkal zavaróbb lehet, mint a rossz kiejtés....

2012. máj. 31. 16:22
 12/12 anonim ***** válasza:
10-es vagyok: na megkérdeztem a barátaimat (bár igaz, van még egy kétnyelvű páros a barátaim között, akit meg fogok még kérdezni), és tényleg igyekeznek betartani ezt a "szabályt", amit írtam, viszont van úgy, hogy az anya nem mindig csak azt az 1 nyelvet használja a gyermekkel, hanem olykor az apával közös másikat. A gyereknek nincs gondja e nyelvekkel (még ovis), viszont ő egyébként is találkozik mindkét nyelvvel nap mint nap, mert kétnyelvű környezetben él.
2012. jún. 1. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!