Angol nyelvtanulás 1 évesen?
Figyelt kérdés
Szeretném 1 éves gyermekemet otthon angol dalokra és mondókákra tanítani, hogy szokja a füle az angol "dallamát". Tudtok ajánlani (olcsó) CD-t vagy DVD-t? Vagy könyvet CD-vel? Nagyon köszönöm előre is!2010. aug. 9. 15:13
1/10 anonim válasza:
Csak anyanyelvűtől tanulja, mert ha megtanulja a magyaros kiejtést, az életben nem beszél majd jól angolul, és többet ártasz, mint használsz.
3/10 anonim válasza:
4/10 anonim válasza:
Szia! Merre laksz? Én tanítom a lányom igaz már 2 éves múlt, de születése óta beszélek hozzá, játszunk énekelünk. Igaz nem vagyok anyanyelvű, de jól beszélek, nem hiszem hogy a gyerek ettől nem fog jól meganulni, a nagy részét megtanulja a mesékből, dalokból. A kétnyelvűgyerek blogot én is olvasom, így kezdtem el. Most már az egyik barátnőmmel angol játszócsoportot is indítottunk.
5/10 arbil válasza:
Carolyn Graham, Jazz Chants for Children (versek, dalok CD-vel).
Sok angol dalt találsz itt ingyen:
www.cherriyuen.com (e-songs), www.uptoten.com (Boowa and Kwala)
Sok hasznos infó dalokkal, mesékkel:
www.earlyenglishforyourchild.blogspot.com
www.babaangolonline.com
www.ketnyelvugyerek.hu
Hajrá és sok sikert! :)
6/10 anonim válasza:
A nyelvtanulást bőven elég elkezdeni akkor, amikor már erős az anyanyelvi produkciós és percepciós készsége, tudatosodtak benne a főbb nyelvtani szabályok és az anyanyelvi mentális lexikona is széles. Aki 1-2 évesen vagy óvodában angolra taníttatja a gyerekét, az sznob. Elnézést kérek.
7/10 anonim válasza:
Szia, gondolom, már rég túlvagy a kezdésen, de hátha másnak még segítség: az én kisfiam 1,5 éves, én is egy éves kora óra tanítom, bár előtte már énekeltem neki nagyon sokat. Nem hiszem, hogy a kiejtést ennyire túl kéne misztifikálni, mint ahogy azt sokan teszik, a nyelvhelyesség fontosabb. Én youtube-on szoktam még vele hallgatni, rengeteg a színvonalas feltöltés, sokan szöveget is tesznek mellé, pl hooplakidz. A brillbaby.com és brillkisd.com oldalakat is érdemes nézni, bár nem dalok vannak rajta
8/10 anonim válasza:
Bravó! Nagycsoportos korára már nyelvvizsgája lesz. Vagy nagyon csalódott lennél, ha csak elsős korában? Inkább olvass neki meséket és énekeljetek és rajzoljatok.
9/10 anonim válasza:
én nem a nyelvvizsgára hajtok, hanem a nyelvtudásra: nem azért tanítgatom már rég a fiamat, hogy papírja legyen mielőbb, hanem azért, hogy ne küzdjön annyit a tanulással, mint én. neki természetes a két nyelv ... mint ahogy sok országban teljesen elfogadott a kétnyelvűség, itthon van ennyi ellenzője. És persze pont itthon olyan alacsony az idegen nyelv tudók száma... Én sem osztom le azt, aki nem ért egyet, csak én nem úgy csinálom
10/10 anonim válasza:
Én azért is nem értem, miért jönnek sokan ezzel, h rossz kiejtést vagy nyelvtant tanul meg a gyerek, ha a szülő nem anyanyelvi szinten tanítgatja a gyereket, mert ugyanez idősebb korban is így lesz...ugyanúgy valószínűleg nem fog jó kiejtéssel beszélni, a nyelvtant is csak akkor fogja tökéletesen tudni, ha nagyon szorgalmas...viszont sokkal nagyon nehézségbe fog kerülni neki a nyelvtanulás nagyobb korban....a végeredmény pedig ua lesz.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!