Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nyelvtanulás babáknak?

Nyelvtanulás babáknak?

Figyelt kérdés
a mi kicsikéinkkel én csak magyarul,apa csak szerbül beszél,tegnap volt a tv-ben hogy sokan tanítják otthon a gyermekeiket játékosan a pl:angol nyelvre,én is szeretném szerintetek lehetséges lenne ha mondjuk a tv:csak angolul szólna nekik és idővel mert most 13 hónaposak tanítanám őket kártyák segítségével az angol nyelvre???
2012. jan. 28. 07:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
54%
Már így is 2 nyelvet tanulnak egyszerre,nem kell most még egyharmadik is. Hova sietsz???
2012. jan. 28. 08:07
 2/20 A kérdező kommentje:
De hogy is sietek csak gondoltam így könnyebb lenne....ezért is tettem fel itt a kérdést hogy mások mit tennének a helyemben hisz nem akarom én terhelni őket de nem is tudom hogy mikor érdemes elkezdeni...
2012. jan. 28. 08:11
 3/20 anonim ***** válasza:
Amiatt, hogy egyszerre már most is két nyelvet tanulnak, késni fog a beszédfejlődésük.
2012. jan. 28. 08:14
 4/20 anonim ***** válasza:
76%

Az elsö és legfontosabb szabály idegen nylev tanitásánál, hogy CSAK anyanyelven szabad tanitani, tehát ha egyikötöknek sem anyanyelve az angol, akkor többet ártana, mnt anmennyit használ.

De nálatok böven elég a picinek, hogy két nyelvet tanul egyszerre, örülj, ha azokat megtanulja rendesen. Igy is tovább fog tartani, mire beszél rendesen, mert egyszerre két különbözö dolgot kell rendszereznie. Arra számithatsz, hogy csak 2-2,5 évesen fog beszélni, mégha érti is, amit mondotok.

Egy harmadik nyelv csak még jobban leterhelné a gyereket.

A tv eleve ne tesz jót egy ilyen kicsi gyereknek, az angol gyerek adások (mert gondolom, azt akarnád járatni, nem krimit, szappanoperát vagy toksót), nem a rendes nyelvet használják, hanem szlenget. 13 hónaposnak kártyákkal nyelvet tanitni lehetetlen.

Sokkal értelmesebb, ha majd óvodában vagy kisiskolásan tanul még másik idegen nyelvet, de csak akkor, ha anyanyelvi tanártól tanulja, és nem a nyelvtant, hanem kisgyereknek megfelelö módszer alapján meséket, mondókákat. De ezt csak akkor érdemes kezdeni, ha a két alapnyelvet már jól tudja.

2012. jan. 28. 08:17
 5/20 A kérdező kommentje:
Lehet de ennek majd csak hasznát veszik!!!És én olcastam olyat egyidős babákról akik még annyit sem mondanak mint az én kincseim,ha meglátják vagy hallják a kutyust akkor mondják vau-vau ha vesszük a cipőket meg azt hogy tá-tá,ha bújócskázunk akkor azt hogy kuku,szóval szerintem nincs itt gond sőt!!!...és kedves vagy de nem ez volt a kérdésem!!!:)
2012. jan. 28. 08:23
 6/20 A kérdező kommentje:
a 3. válaszolónak szólt...
2012. jan. 28. 08:24
 7/20 A kérdező kommentje:
köszi 4. válaszoló na erre voltam én kiváncsi!!!:))
2012. jan. 28. 08:25
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyelőre nem szükséges semmilyen nyelven tanítani az anyanyelvükön kívül, ha az apuka más nemzetiségű, akkor ő is a saját nyelvén beszél a babákhoz. Ezen kívül nincs szükségük tőletek más nyelvre. Nem fog nagyobb előnnyel indulni attól, hogy most esetleg hallja az angolt. Tehát direktben semmiképpen sem kell (kártyákkal, stb) őket tanítanod. Ha találsz olyan angol nyelvű műsort, ami korban neki való, és érzékeled, hogy érdekli őt, akkor az mehet nyugodtan. De annak sem kell egész nap duruzsolnia a baba mellett.

Nekünk rengeteg angol képeskönyvünk van, de csak magyarul mondom belőlük a szavakat, viszont lehet, hogy majd ovis korban jól fognak jönni.

Szerintem ebben a korban az a lényeg, hogy az anyanyelvüket ismerjék meg minél jobban, és minél tágabb ismereteik vannak azon a nyelven (nyelveken nálatok), annál ügyesebben fognak boldogulni egy másik idegen nyelvvel.

2012. jan. 28. 09:14
 9/20 anonim ***** válasza:

Nálunk apa németül, én magyarul beszélek a fiúnkhoz. A bébiszitter angolul és magyar - angol óvodába jár, és ilyen iskolát is fogunk neki keresni.

3,5 éves.

2012. jan. 28. 09:19
 10/20 A kérdező kommentje:
Na ez az hogy ez itt lehetetlen mert falun élünk,,,egyenlőre még és itt de még a környéken sincs kétnyelvű ovi:(
2012. jan. 28. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!